Orbán: A legagresszívabb tüntetőket Soros György fizeti

2018. december 21. 10:08
Senkit sem lehet túlmunkára kötelezni, ezt a Munka törvénykönyvének módosítása is világosan tiltja, „aki mást állít, az hazudik” – fogalmazott a kormányfő pénteki rádióinterjújában.

Senki nem alkalmazhat erőszakot, nem vandálkodhat, a politikai véleménynyilvánítást és a vandalizmust el kell választani egymástól – jelentette ki a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a kormányellenes tüntetésekre utalva.

A Munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozók egy részét, a legagresszívabbakat és legaktívabbakat Soros György fizeti – mondta Orbán Viktor. A kormányfő hozzátette, hogy nemzetközi hálózatok is mozognak a háttérben.

Senkit sem lehet túlmunkára kötelezni, ezt a Munka törvénykönyvének módosítása is világosan tiltja, „aki mást állít, az hazudik” – fogalmazott.

A kormányfő azt mondta: a dolgozókat leginkább nem a munkaügyi szabályok védik, hanem az olyan gazdaságpolitika, amelyben szükség van rájuk. Az eddigi törvény „buta korlátozásokat” állított azok elé, akik többet akartak keresni, és többet is dolgoztak volna ezért – tette hozzá Orbán Viktor.

Olyan európai parlamenti képviselőkre van szüksége az országnak, akik Magyarországot képviselik Brüsszelben, és nem Brüsszelt Magyarországon – jelentette ki az EP-választások kapcsán.

A kormányfő úgy fogalmazott: az ellenzék felfogása szerint Magyarországon azt kellene csinálni, amit Brüsszel mond, ezért aki ellenzéki képviselőt küld majd az EP-be, olyan embereket küld oda, akik nem Magyarországot képviselik ott.

A kormányfő hangot adott reményének, hogy több ország polgárai is nagyobb számban küldenek majd nemzetileg elkötelezett képviselőket a brüsszeli törvényhozásba, akik „meg tudják fordítani a jelenlegi széljárást”.

A migráció kérdését nevezte a legfontosabbnak, de szólt arról is, hogy a Brüsszel által követett gazdaságpolitika sem előnyös Magyarországnak.

A magyar gazdaság „minden emberi számítás szerint” 2019-ben is jól teljesít majd, és a kormány elszánt arra, hogy ha döntést kell hozni a világgazdasági folyamatok kedvezőtlen fordulatai miatt, azt gyorsan meghozza.

Képesek vagyunk arra, hogy a hullámverést is jól vegyük” – fogalmazott.

A magyarok az elmúlt években kézzelfogható bizonyítékát kapták annak, hogy képesek munkából eltartani a családjukat, „képesek vagyunk saját erőből is jó életet teremteni magunknak”. Ezen az úton megyünk tovább – jelentette ki.

Orbán Viktor szólt arról is: a munkásoknak és a munkaadóknak kell megegyezniük arról, mekkora legyen a minimálbér összege, a kormánynak nem ügydöntőként, hanem közvetítőként kell fellépnie.

Hiába van a kormánynak ehhez joga, a kabinet nem akarja az érintett felek helyett eldönteni a kérdést – mondta. A kormányfő ezért arra kérte a pénzügyminisztert: törekedjen arra, hogy eredményt hozzanak a két oldal tárgyalásai.

(MTI)

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Semmi kétség a tüntetés szervezők Napóleon szindrómában szenvednek.
Jut eszembe! Soros úr 416 óra túlórát fizet?

A francia törvénykezés Soros Györgyöt már "Szent Ilonára" utalták. Hogyan lehet, hogy mégis megjelenik az EU rendezvényein?

"Soros úr napi nyolc órát fizet, de huszonnégyet vár el cserébe.." és elvárja, hogy a kilőtt ablaklyukon is bemásszanak, átmenjenek a zárt ajtón? Ez lenne ám a modernkori rabszolgatartás.

"Pedig fakocka (smogger) még ezt is túlteljesíti."

Ő már csak ilyen. Nála egy nap 26 órából áll.

Jól látható volt, hogy az ellenzéki EU magyar képviselőink benne voltak vastagon. Végre találtak egy ürügyet.
Amit ez a repedtsarkú Bángouné művelt, a székházban,
a színpadon példátlan!
Mindig is undorítónak találtam ezt a nőt, mert az is.
Szélvész pedig szakmai kiképzést kapott Soroséktól, és jó sok suskát, különben hogyan tudott volna Amerikában élni hónapokig.

Ritka aljadék ellenzékünk van, az biztos.

A tények nem szoktak hazudni.
Itt és most le van írva ez a munkaidő.

Egyszer Simicska, akit addig lepraztak, azt talalta mondani, hogy Orban egy geci.
Es most ezt szajkozzak a muvelt, europai ertelemben vett anarchistak vagy demokratak, vagy egyeb fuggetlen es jobbikos micsodak.
Hova tunt a kozmondasos szurkeallomany, hova tunt a kreativitas?

Orban csak egy geci, de mi lesz azokkal, akik ket, harom, negy, vagy tobbszoros/szeres gecik?
Mi lesz a mindenkori Bangonekkal, Varjukkal?
Vagy Varjakkal tan? Hadhazyakkal, setet Feketekkel? Ok hanyszoros gecik?

"Ott valami nagyon nem stimmel, hisz 400 lehet csak a törvény szerint."

Nincs több. Nem kell csúsztatni és akkor érthető lesz.

"A Henkel Magyarország Kft. hatályban lévő kollektív szerződésének megfelelően a körösladányi gyárvezetés, a Henkel Magyarország Operations Kft. Körösladányi Gyárának Henkel Munkás Érdekvédelmi Egyesülete (szakszervezet) munkaidőkeretben állapodtak meg, mely a munka törvénykönyvének megfelelően lehetővé teszi az egyenlőtlen munkabeosztást és a hat nap munkavégzést.

A munka törvénykönyve ide vágó rendelkezései szerint hat nap munkavégzést követően egy pihenőnapot kell kiadni, valamint egy pihenőnapnak a hónapban vasárnapra kell esnie. Ezzel szemben a Henkel Magyarország Operations Kft. vezetése a munkavállalók érdekében több védelmi pontot épített be a szabályozásába, ezáltal a törvény adta lehetőségeket nem használjuk ki.

Ilyenek többek között

a 12 órás munkanapok maximum 5-re való korlátozása,
a minden hónapban szombatot és vasárnapot magába foglaló, két egybefüggő pihenőnap biztosítása,
a rövidváltások,
valamint a munkaszüneti napok előtti éjszakai műszakok kizárása,
illetve a munkaidőkeret három hónapra való korlátozása a törvény szerinti, maximum 1 éves munkaidőkerethez képest.

Amennyiben bárki elérné a maximális túlórakeretet, azon felül rendkívüli munkavégzést elrendelni nem lehet"
https://www.portfolio.hu/gazda..

Azt hiszik, hogy ezzel az O1G- vel feltalaltak a spanyolviaszt, kozben csak Simicska gittjet ragjak! Es ehhez is kellett vagy harom ev, OMG.
De lehet, azt akarjak mondani, hogy Orban egy isten!?

A sotetseg leple alatt nagyobb a biztonsagerzete a rosszakaratu embernek. Sotetsegben minden tehen Fekete.
Ahogy egy masik poszt alatt egy hozzaszolo irta, a muvelt ember bekes.
A jobbikos mindig beketlen volt, tisztelet a keves kivetelnek. A balosok pedig... Hat ok balosok.

A Henkel nem szegi meg a törvényt. Ahogy nem szegik meg a személyszállítási cégek sem.
A törvény ugyanis lehetővé teszi az egyenlőtlen munkabeosztást.
Ilyen van például az autóbusz-vezetőknél. Ilyen esetekben amikor a törvényes munkaidőt ledolgozták szabadnapot kapnak. Ez nagyon soknak jó, mert ha van szakmájuk, akkor akár egy egész hetet tudnak abban dolgozni.

"A 4000 lakosú kisvárosban vajon ki mer ellentmondani az egy szem munkáltatónál, amikor túlóráztatni akarják?"

Ott hol van a szakszervezet? Csak a kormánnyal szemben lehet követelőzni, a munkaadóval nem?

2008-ban az MNO-n volt egy cikk a MOTIM Zrt-vel kapcsolatban. Ma már nem érhető el, bár a keresőben még megvan.

"A fair play és a Motim: még a szakszervezeti vezetőt is kirúgták ...
https://mno.hu/.../a_fair_play..
2008. jan. 30. - A megengedettnél jóval többet, két és fél napot dolgoztatják egyhuzamban a munkásokat a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Motim ..." - olvasható.

Ne keverjük össze a napi 8 órás, heti 40 órás munkahéttel az egyenlőtlen munkabeosztást. Ez utóbbiban a 4 óra nem túlóra, hanem rendes munkaidő.

Soros emberei rá fognak fizetni, ha tovább erőszakoskodnak. S az élet szépen megy tovább, még szebben mint eddig is az Orbán kormányok alatt.

Soros a mániás, nem Orbán. Orbán csak következetesen leleplezi a vén Álarcos Rabló maszkjait. Az Emlékmű pedig áll, valós, céljának megfelelően emlékeztet avatás nélkül is.

"A szakszervezet által is aláírt megállapodás szerint"

Koromnál fogva akár az unokám is lehetnél evidens, hogy emlékszem. Nekem az emlékező tehetségemmel sincsen probléma.
Aki pedig összekeveri a sztahanovista mozgalmat, a kommunista szombatokat a fizetett túlórával az vagy nem tudja miről van szó, vagy hazug balliberális. Valószínű az utóbbi, amit az is bizonyít, hogy egy ágyba háltak 1994-1998é s 2002-2008 között az utódpárttal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés