Orbán: A segítséget kell Afrikába vinni, nem a bajt idehozni

2018. december 18. 9:53
„Semmilyen szerződést nem írunk alá, amely nemzetközi szinten elismeri, támogatja, bátorítja és finanszírozza a migrációt” – mondta a kormányfő az EU-Afrika Fórumon.

Jó esély van a magyar stratégiai irányvonal megerősítésére – mondta Orbán Viktor miniszterelnök érkezésekor tett nyilatkozatában az EU-Afrika Fórum előtt kedden Bécsben.

A kormányfő kiemelte: a magyar álláspont megerősítését várja a találkozótól. „A mi álláspontunk az, hogy a segítséget kell Afrikába vinni, és nem pedig a bajt behozni ide, Európába, és különösen nem Magyarországra” – fogalmazott. Hangsúlyozta: ezt a „stratégiai irányvonalat szeretnénk megerősíteni, és erre jó esélyünk is van”.

Az ENSZ globális migrációs csomagjával kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: többen vannak az ENSZ-ben azok, akik kibocsátó országok, vagyis olyan országok, ahonnan migránsok érkeznek Európába. Ezért nagyon valószínű, hogy az ENSZ többsége a migráció támogatása mellett foglal állást – vélekedett.

Kijelentette: „mi azonban az érem másik oldalához tartozunk, a bot másik végén vagyunk, mi nem szeretnénk migrációt Magyarországon”. Ezért „mi semmilyen szerződést nem írunk alá, amely nemzetközi szinten elismeri, támogatja, bátorítja és finanszírozza a migrációt” – magyarázta.

A miniszterelnök közölte: „fenntartjuk a migrációellenes politikánkat”.

A bécsi fórum középpontjában az Afrika és az EU közötti gazdasági együttműködés javítása áll, különös tekintettel a digitalizációra és az innovációra. Napirenden lesznek továbbá klímaváltozással összefüggő kérdések, valamint afrikai befektetési programok, amelyek célja, hogy segítsék az afrikai lakosság helyben maradását.

(MTI)

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyuribá shortol. Kb 3.5 %-ot esett a BUX a balhé óta. Az
esésnek gazdasági alapja nincs, ezért nagyon gyors
visszarendeződés jön 2-3 napon belül. Érdemes most longra
menni.

Ps.: ez a tipp most ingyen vót még fakockának is.

Azt nem kell tudnia. De a longot igen. (-::

Barátom tévedsz, sőt hazudsz. Ugyanis arról nem írsz, hogy mindezt miért tette a magyar kormány. Tipikus ballibsi, sunyi csúsztatás. Eddig azért próbáltál objektív lenni, innentől ezt a jelzőt nem érdemled ki.

Áprilisban azért vétózott a magyar kormányt képviselő nagykövet, mert az EU javaslata tele volt a legális migrációt elősegítő javaslatokkal. A magyar kormány pedig nem támogatja a balliberálisok, így általad is hőn szeretett, kívánt legális migrációt, mer az Európa és Magyarország szétverését gyorsítja fel.

Barminemu segelyt sterilizaciohoz kotni.

A korrupcióról kérdezd meg az egykori, ma is Párizs által irányított egykori francia gyarmatokat, meg a franciákat.

S kevered a tényeket. Kína valóban ott van minden fontos gazdasági szegmensben Afrikában, de ennek nem előfeltétele az Általad -ami azért megdöbbentő, hogy egy európai zsidó ennyire nem látja át Európa iszlamizációjának veszélyeit, menj el Hollandiába, Berlinbe, de elég ha otthon maradsz Ausztriában - dédelgetett migráció.

Kína nem fogad be afrikai "menekülteket". Az EU pedig ki akarja nyitni a határokat. LÁttad a bécsi balliberális, migránspárti tüntetés arcait?

Na ezek nagyszülei ugyanígy örömködtek Hitler bevonulásakor.

Ha NEM LEHET illegalisan atlepni a hatarr, akkor NEM FOGJAK. Miert nem volt ez problema 2015 elott?
Talan akkor jottek ra fekaek hogy hol van Europa? Turot. Csak akkor nyogte be merkel hogy willkommen, johet az egesz harmadik vilag, nincsfelsohatar.

Jobban hangzik, mint a "migration is a positive global phenomenon".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés