Jobbik: Mi jön a CEU után?

2018. december 3. 17:02

Egy jobbikos képviselő szerint valóban vita tárgya lehet, hogy a CEU és a Közép-európai Egyetem milyen joggal adott ki eddig két diplomát, de szerint az ügy már régen nem erről szól.

 Brenner Koloman (Jobbik) azt vetette fel: a CEU megy, de mi jön helyette? Szerinte valóban vita tárgya lehet, hogy a CEU és a Közép-európai Egyetem milyen joggal adott ki eddig két diplomát, de szerint az ügy már régen nem erről szól. A harmadik kétharmados Orbán-rezsim most az egyetemei világot és a kutatás szabadságát próbálja visszaszorítani és megszállni. 

Elmondta: az Európa Tanács illetékes bizottsága elé terjeszt jelentést ez ügyben a héten. „Semmilyen formában nem támogatjuk a Soros György által képviselt nyitott társadalom ideáját" – jelentette ki, szerinte azonban egy egyetemet elüldözni rossz.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy felelt: egy egyetem maga dönti el, milyen képzéseket folytat, a kormány annyit tehet, hogy ehhez egyenlő feltételeket biztosít. Több külföldi egyetem teljesítette az előírásokat, de van olyan, amelyik nem akarja betartani, hanem a konfliktusban, a blöffölésben és a politikai botránykeltésben érdekelt.  A Soros-egyetem nem hozott létre olyan valós képzést az Egyesült Államokban, amelyet a törvény előírt – közölte. Konfliktus akarnak, hogy minél inkább ellehetetlenítsék az országot nemzetközi téren, hogy a fő céljukat, a bevándorlás támogatását elérjék– értékelt. 

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/139609

Ajánljuk még a témában