Jobbik: Mi jön a CEU után?

2018. december 3. 17:02
Egy jobbikos képviselő szerint valóban vita tárgya lehet, hogy a CEU és a Közép-európai Egyetem milyen joggal adott ki eddig két diplomát, de szerint az ügy már régen nem erről szól.

 Brenner Koloman (Jobbik) azt vetette fel: a CEU megy, de mi jön helyette? Szerinte valóban vita tárgya lehet, hogy a CEU és a Közép-európai Egyetem milyen joggal adott ki eddig két diplomát, de szerint az ügy már régen nem erről szól. A harmadik kétharmados Orbán-rezsim most az egyetemei világot és a kutatás szabadságát próbálja visszaszorítani és megszállni. 

Elmondta: az Európa Tanács illetékes bizottsága elé terjeszt jelentést ez ügyben a héten. „Semmilyen formában nem támogatjuk a Soros György által képviselt nyitott társadalom ideáját" – jelentette ki, szerinte azonban egy egyetemet elüldözni rossz.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy felelt: egy egyetem maga dönti el, milyen képzéseket folytat, a kormány annyit tehet, hogy ehhez egyenlő feltételeket biztosít. Több külföldi egyetem teljesítette az előírásokat, de van olyan, amelyik nem akarja betartani, hanem a konfliktusban, a blöffölésben és a politikai botránykeltésben érdekelt.  A Soros-egyetem nem hozott létre olyan valós képzést az Egyesült Államokban, amelyet a törvény előírt – közölte. Konfliktus akarnak, hogy minél inkább ellehetetlenítsék az országot nemzetközi téren, hogy a fő céljukat, a bevándorlás támogatását elérjék– értékelt. 

(MTI)

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt már látjuk, hogy mi jött a 2006-2015-ös ún. Jobbik után.

Annak antagonisztikus ellentéte, a magát fura módon még mindig ún. Jobbik elnevezéssel megjelölő alakulat.

A Jobbiknak Magyar Bàlinttal meg George Sorossal van vitàja. Illetve nincs.

A Jobbik G.Lajossal is megfàzott. Most Alexander Soros pénzére utaznak. Sanyi csuklóból àt fogja baszni a Mozgalmat. Is.

Kéne már valami új név ennek pártnak. Néppártosodó férgek, vagy valami hasonló.

Ez a  Brenner Koloman, ez transzgendernek érzi magàt?

Mi jön a Jobbik blöff után?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés