Jobbik: el kell fogni és ki kell adni Nikola Gruevszkit!

2018. november 14. 16:37
A Jobbik is Gruevszki kiadatását követeli. A macedón kormányfő nem vallási vagy politikai menekült, hanem egy jogerősen elítélt bűnöző – véli a Jobbik.

A Jobbik szerint a magyar hatóságoknak haladéktalanul el kell fogniuk és ki kell adniuk Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt.

Mirkóczki Ádám szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a hazájában börtönbüntetésre ítélt politikus vélhetően gépjárművel érkezett Magyarországra. A Belügyminisztériumnak ezért haladéktalanul választ kell adnia arra, hogy hogyan juthatott át a több száz milliárd forintból megerősített déli határon egy körözött bűnöző – jelentette ki.

A képviselő kiemelte, ha Nikola Gruevszki hamis papírokkal jutott át a határon, akkor komoly hiányosságok vannak a biztonsági rendszerben. Amennyiben magyar hatósági vagy kormányzati segítséggel érkezett, akkor az egy korábban nem látott botrányt jelent, ami személyi következményekkel kell, hogy járjon – fogalmazott.

Magyarország korábban biztonságosnak minősítette Macedóniát, az országban nincs háború, Nikola Gruevszki pedig nem vallási vagy politikai üldözött, hanem egy jogerősen elítélt bűnöző – szögezte le. A nemzetbiztonsági bizottság elnöke a sajtótájékoztatón bejelentette: indítványozta, hogy a testület a soron következő, jövő hét keddi ülésén külön napirendi pont keretében tárgyalja az esetet.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, a héten adtak ki ellene elfogatóparancsot, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá. A volt kormányfő kedden a Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan.
Mivel az elítélési eljárásba jogi hibák csúsztak, nyilvánvaló, hogy az újratárgyalásig meg kell adni a menekült státuszt.

Normális körülmények között azt a két évet, vagy talán kevesebbet simán lehúzhatta volna. De milyenek ott a körülmények?

Mi van Soros Györggyel? Vele szemben mit követel a Jobbik?
https://ripost.hu/cikk-joger-s..

Nem lehet.
Egyetlen egy megnyilvánulásuk sincs már, ami specifikus lenne a ballib masszához képest.
Ez a közlemény is épp úgy származhatna Tóth Bertalantól...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés