DK: A határon túl élők ne szavazhassanak a magyar EP-választáson!

2018. október 24. 13:45
Vadai Ágnes, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy az ügyben benyújtott javaslattal „a Fidesz törvényben akarja szentesíteni a választási csalást".

A Demokratikus Koalíció (DK) határozottan ellenzi, hogy az Európai Unión kívül élő magyar állampolgárok szavazhassanak a jövő évi európai parlamenti (EP-) választáson. Vadai Ágnes, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ügyben benyújtott javaslattal „a Fidesz törvényben akarja szentesíteni a választási csalást".

Hangsúlyozta, hogy a határon túl élő magyarok az országgyűlési és az EP-választáson egyaránt két-két mandátum sorsáról dönthettek, illetve dönthetnek, de tavasszal kétszáz mandátumot osztottak ki, jövőre pedig csak 21-et. Magyarország európai parlamenti képviseletéről azoknak kell dönteniük, akik Magyarországon élnek vagy éltek – jelentette ki.

(MTI)

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"azoknak kell dönteniük, akik Magyarországon élnek vagy éltek "
ott eltek te fortelem, csak elment aloluk a hatar... ok akaratuk ellenere kerultek a hataron tulra, ellentetben pl a londoni mosogatoval

Sőt! Itthon is csak azok szavazhassanak, akik írásba adják, hogy a dekára szavaznak. Teringettét! (Amúgy, aranyos, kedves, megnyerő arc ez az Ágica. :)

Eleve reménytelen kísélet lenne, annyira nem hülye, hogy ne lássa be.

Ezt a spinét láttam a tapolcai piacon. Úgy kergettèk visssza a Roburba a Fletó tacepóival. EP vàlasztáson EU tagok szavaznak. Nem csak Rákosborzasztó népe.

Feri megágyazott a 23 millió románozásával

A DK még "nacionalista" is csak bolsevik módra tud lenni...

Be vagytok tojva mi?

Válaszok:
hátakkor | 2018. október 24. 14:40

A szokásos DK-s tempó. Mindegy mit, csak írjanak róluk.

Én vhogy ezt az egész Apró, Dobrev Klára vonalat ki nem állhatom. Milyen szag, légkör lehet a Szemlőhegyi àfa mentesített villában?

És? Kérdezte valaki? Nem kértünk tőled életrajzot. Anélkül is regisztrálhatsz.

H.Kovàcs elvtárs megmondta. Ezek légies hatàrok. Bki bhol szavazhat, aki jogosult. Feriék a volt Jobbik szavazókban bízhatnak. Majd Heller megmondja ki kire szavazzon.

Neked már a dédmamád is kiixeltem.
X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés