Századvég: Az ENSZ migrációs csomagja bátorítja az új hazát keresőket

2018. október 1. 8:47
A Századvég kutatási igazgatója szerint az ENSZ migrációs csomagja azokat bátorítja, akik még nem indultak el új hazát keresni.

Szabó Dávid József, a Századvég kutatási igazgatója szerint az ENSZ migrációs csomagja azokat bátorítja, akik még nem indultak el új hazát keresni.

A kutatási igazgató az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta: Nyugat-Európában tabu a migránsok integrálásának sikertelensége, pedig a helyzet közép- és hosszú távon is reménytelen, de ezt ott nem ismerik el. Az ENSZ migrációs csomagját ugyanakkor elsősorban a kibocsátó országok támogatják, mert a gazdasági menekültek által hazautalt pénz nagyon sokat számít – tette hozzá.

A migrációt kiváltó problémák azonban csak helyben, a kibocsátó országokban oldhatók meg – közölte Szabó Dávid József.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban azt hangsúlyozta: az ENSZ a lehető legrosszabb választ adhatja a migrációs válságra készülő globális csomagjának elfogadásával. A világszervezet most ugyanazt akarja végrehajtani „pepitában", amit korábban az EU tervezett, csak nem kvótarendszernek, hanem globális migrációs csomagnak nevezik, és várhatóan újabb migrációs hullámokat okoz – jelentette ki.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legalabb 2 kerdes adodik akkor.
1. Mi lesz azokkal, akik ezekben a fejlodo orszagokban otthon maradnak, ha a legeleterosebbek elmennek onnan? Itt egy potkerdes is adodik, nem kellene felhivni az ottaniak figyelmet, hogy a korlatlan szaporodasra nincsenek eroforrasok?
Es a 2. kerdes: miert kell a nemreg felszabadult , volt kommunista orszagokat is megnyomoritani, pont most, amikor ugy tunik, egy kis levegohoz jutottak?
Vagy pont ezert?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés