Merkel: Nem kritizáltam Orbánt a határvédelem miatt

2018. október 1. 11:04
Angela Merkel az Augsburger Allgemeine nevű napilapnak nyilatkozott a magyar kormányfő kapcsán.

„Schengeni határt véd, amit abszolút helyeslek is”. Az augsburgi városházán Merkel mintegy másfél órán keresztül válaszolt kérdésekre, az utolsó szűk fél órában a közönség soraiból. Orbánt akkor hozta fel Merkel, amikor arról kérdezték, hogy Németország mintha egyedül maradt volna a menekültek befogadásában – közölte az Euronews.

Merkel kiemelte, hogy arányait tekintve a svédek fogadták be a legtöbb menekültet, de megemlítette Hollandiát és Ausztriát is a témát illetően. Orbán Viktorról továbbá annyit mondott még, hogy ő az, aki „folyton arról beszél, milyen jól megvédte a határt”.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elkapta az amnéziát a möszjőtől...

Most, Merkel esetében miért nem jönnek elő a pávatáncos hasonlatok?

"Németország mintha egyedül maradt volna a menekültek befogadásában"

Németországnak sem kötelessége menekülteket befogadni. Nincs háború egyik szomszédos országban sem.

"A menekültválságban "megtanuljuk, hogy az is befolyásolja az életünket, ha valahol máshol történik valami szörnyűség, és ezen nem tudunk változtatni kerítések építésével" - idézte Angela Merkel szavait az AFP hírügynökség."
2015 AM

Merkel: “Orbán Viktor kerítése le fog omlani!”
Posted on május 25, 2017 by admin
Kelet-Európát kritizálta a menekültválsággal kapcsolatban Angela Merkel német kancellár egy zárt ülésen – tudta meg a Politico.

Hirdetés

A kancellár szerint a keleti országoknak tanulnia kellett volna a történelemből, úgy tudnák, hogy az izoláció nem megoldás.

Hirdetés

Merkel Magyarországgal kapcsolatban elmondta: azért nyitotta meg a határokat a migránsok előtt, hogy megvédje Európa méltóságát. Orbán Viktor kerítésépítését pedig a berlini falhoz hasonlította: szerinte ez a fal is hamarosan le fog omlani.

„A kelet-európaiak – aminek én is tartom magam – megtapasztalták már, hogy az izoláció nem segít.” A Politico értesülése szerit a kancellár igen érzelmesen beszélt.

Hirdetés

„Elszomorít, hogy pont azok, akik olyan szerencsésnek mondhatják magukat, hogy láthatták a hidegháború végét, most azt gondolják, hogy kimaradhatnak a globalizáció bizonyos fejleményeiből.” A kancellár szerint pont ezért kell Németországnak barátilag beszélnie az ügyről.

„A menekültek elvből elutasítása az – bocsánat a nyers kifejezésért –, ami a valódi veszélyt jelenti Európára”.

Orbán Viktor tevékenységével kapcsolatban kifejtette: a határok kerítéssel való lezárása nem működik.

„A menekülteket nem állítja meg, ha kerítéseket építünk. Teljesen biztos vagyok benne, mivel elég sokáig kellett nekem is kerítés mögött élnem. Talán el lehet halasztani egy rövid ideig. De az NDK fala is leomlott 25 évvel ezelőtt, és mi mind nagyon boldogok voltunk, amikor ez megtörtént. Nem lehetett fenntartani. Európa nem tud erőddé változni. Ez nem fog működni.”

forrás: mandiner.hu

"Kancellárként nem fogok látszatmegoldásokat javasolni", mert azok "két hétig sem tartanak, és utána még nagyobb a csalódottság amiatt, hogy mégsincs megoldva a probléma" - mondta Angela Merkel.

Hangsúlyozta: "tartós megoldásokon" dolgozik, de ezek alkalmazása nem Németországon múlik és hosszabb időt vesz igénybe. "Addig őszintén azt mondom a polgároknak, hogy most megtapasztaljuk a szíriai háború hatásait Európában a sok ember formájában, akik a hazájukat és gyakran mindenüket elvesztették".

A bezárkózásra irányuló igyekezet, például kerítések révén, mint Magyarországon, "csak ahhoz vezetett, hogy a menekültek más utakat választottak, de kevesebben nem lettek" - fogalmazott.

Na, a tengeri tehénnek eddig tartott rájönni, hogy akármennyire is erőlködik, a muszlimok nem fognak egy nőre szavazni, a libsik reménytelenül elmebetegek, tehát itt az idő szórni néhány morzsát a jobboldalnak, mielőtt még teljesen a földbe áll a népszerűsége.

Pofam leszakad...

Jaja, csak teljesen mast ertetek hatarvedelem alatt. Te pl azt hogy mindenkit beengednek, mi meg a forditottjat.

Nem kerítés, csak „Keritesch”
Szabó József
2015. október 30., 20:10 >> 2015. október 30., 21:11

Kommentek száma 0 Megjelent nyomtatásban
Sokan bírálták a nyáron a szerb zöldhatárra tervezett kerítést, amely hivatalosan ideiglenes biztonsági határzár, és a menekültáradattól védi Magyarországot. A mű azóta elkészült, sőt ki is bővítették, és így már a magyar–horvát határt is védi.

A nyár óta seregnyi uniós politikus ostorozta a magyar drótakadályt. Közöttük Angela Merkel német és Werner Faymann osztrák kancellár, akinek a felettese, Heinz Fischer államfő, sem tartotta jó ötletnek, hogy az EU-ban kerítéssel rendezzék a menekültproblémát.

Merkel továbbra is ragaszkodik álláspontjához. Faymann azonban megváltoztatta véleményét. Már nem ellenzi a kerítést, de restelli nyilvánosan kimondani a nevét. Ezért a héten hol oldalsó elemekkel ellátott kapunak, hol műszaki biztonsági intézkedésnek nevezte, amikor arról beszélt, hogy a hazájának is jól jönne az ilyen létesítmény az osztrák–szlovén zöldhatár egy-egy szakaszán.

Az MSZP továbbra is úgy gondolja, hogy a migráció politikáját nem oldja meg a kerítés, helyette a szocialisták azon törvénymódosító javaslatait kellene elfogadni.
Az MSZP szerdán felszólította a kormányt, hogy fejezze be a bevándorlással kapcsolatos "gyűlöletpolitikáját", mert az szerintük veszélyezteti a külföldön élő magyarok egzisztenciáját.

A szocialisták követelését Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke fogalmazta meg a napközben tartott kormányzati tájékoztatóra reagáló, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az MSZP továbbra is úgy gondolja, hogy a migráció politikáját nem oldja meg a kerítés, helyette a szocialisták azon törvénymódosító javaslatait kellene elfogadni, amelyek a rendőrség megerősítésével fokoznák a határvédelmet, továbbá akár 15 évre szigorítanák az embercsempészet büntethetőségét - fejtette ki. Hozzátette, a népvándorlás valós problémáját hosszú távon csak európai összefogással lehet kezelni.

Válaszok:
hátakkor | 2018. október 1. 13:13

Merkel hazudik amikor azt állítja, hogy nem kritizálta a kerítést, a magyar határvédelmet.

"2015. július 8-án Merkel Alekszander Vucsis szerb elnökkel találkozott. A megbeszélést követően a kancellár azt mondta, hogy a falak építése nem jelent megoldást.

Kelet-Európát kritizálta a menekültválsággal kapcsolatban Angela Merkel német kancellár egy szerdai zárt ülésen – írta a Politico még 2015. október 8-án. A kancellár szerint a keleti országoknak tanulnia kellett volna a történelemből, úgy tudnák, hogy az izoláció nem megoldás. Merkel Magyarországgal kapcsolatban elmondta: azért nyitotta meg a határokat a migránsok előtt, hogy megvédje Európa méltóságát. Orbán Viktor kerítésépítését pedig a berlini falhoz hasonlította: szerinte ez a fal is hamarosan le fog omlani.

A menekülteket nem állítja meg, ha kerítéseket építünk. Teljesen biztos vagyok benne, mivel elég sokáig kellett nekem is kerítés mögött élnem. Talán el lehet halasztani egy rövid ideig. De az NDK fala is leomlott 25 évvel ezelőtt, és mi mind nagyon boldogok voltunk, amikor ez megtörtént.
Nem lehetett fenntartani. Európa nem tud erőddé változni.
Ez nem fog működni."

Most, hogy inogni látszik alatta a kancellári szék elkezd simliskedni.

"de ez a határzár sajnos még nem készült el akkor, amikor a sok menekült érkezett."

Ez sem így igaz.

Amikor Budapesten a Keleti-pályaudvarnál feltorlódtak a migránsok, mert regisztrálni akartuk őket, Merkel bejelentett, hogy Németország fogadja a menekülteket. Ezt követően indult meg a migráns áradat a zöld határ széltében hosszában. Ekkor döntött a magyar kormány a kerítés megépítésében. Ekkor már módosított a korábbi bejelentésen oly tekintetben, hogy csak a szíriai menekültekre gondolt. A kerítés megépítése után kezdett el kapkodni és elment a törökökkel tárgyalni. Ezt sem értem, hogy miért Németország kancellárja tárgyalt miért nem Görögország kormánya, vagy az EU vezetői. Az utóbbi időben Merkel minden lében kanál, melyből legtöbbször rosszul jön ki. Ezt azonban soha nem ismeri el és mindig másra tolja.
Szóval Merkel esetében is megérett egy öszödi beszédhez hasonló "igazságbeszéd" elmondása a CDU/CSU frakcióülésen, de inkább az EP-ben.

A Mutti ebben erős. Hideget és meleget mondani egy szájból pár hónapon belül. Van amikor egy mondaton belül.

A Schulz vitában meg azt mondta, hogy Orbán elvette a migránsok vonatjegyét.

Ez kb. olyan, mintha a Kunhalmi előállna, hogy sose mondta volna, hogy az egész egy álprobléma, amit Orbán generál terelés céljából.

Azt rögzíthetjük, hogy Mürkül rúgta fel előszőr Maastrichtet, aztán Dublint és Schengent. Jogállamiság kockázatai, 7. cikkely, atombomba!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés