A nagy zuhanás

2018. szeptember 28. 9:52

Bayer Zsolt
Magyar Idők
A Závecz szerint öt hónap elteltével kétszázezerrel, a Medián szerint viszont közel félmillióval nőtt a Fidesz tábora!

„Vizsgáljuk meg az április 8-i választások végeredményét. A Fidesz mindösszesen 2 824 206 voksot kapott április 8-án. Ez pedig a következőképpen oszlott meg: idehaza kapott 2 608 086 voksot, a határon túlról pedig 216 120 voksot. Mivel sem a Medián, sem a Závecz nem méri a határon túli magyarok pártpreferenciáit ilyenkor, így nekünk csak az a 2 608 086 szavazat a fontos.

Tehát ennyit kapott a Fidesz–KDNP-pártszövetség áprilisban. Ehhez képest a Závecz szerint öt hónap elteltével kétszázezerrel, a Medián szerint viszont közel félmillióval nőtt a Fidesz tábora! És ehhez képest kéretik értelmezni a Medián mostani »felfedezését«, amely szerint félmillióval csökkent volna. Ami abban az esetben értelmezhető csupán, ha az előző hónapokban a Medián 3,5 millió szavazót mért a Fidesz–KDNP-nek.

Ami lehetséges, de tudjuk, hogy ez csak a »győzteshez húzás« eredménye, ekkora szavazótábora a pártszövetségnek soha nem volt. Ám a 2,8 millió is több mint az ellenzéké összesen.

Ezek a tények. A többi ócska propaganda és vágyálom. És mégsem a miénk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ameddig a tisztelt ellenzék nem érti meg, hogy a magyarság - amely ismeri a különböző elnyomó diktatúrákat, amelyek egyikének nem egy jelenlegi "demokrata" is szekértolója volt - alapvetően szuverenitás és nemzetállampárti, addig ez így is marad.

Lehet itt "szélsőjobbozni", meg "nacionalistázni", csak ezzel nehéz szavazatokat szerezni. Meg aztán az emberek hétköznapi tapasztalata is más, mint a "független és mértékadó" szerkesztőségekben észlelt (konstruált?) "valóság".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés