Trump: Építsünk falat a Szaharán keresztül

2018. szeptember 20. 16:57

Donald Trump a spanyol külügyminiszternek a menekültválság megoldására egy fal megépítését tanácsolta – a Szaharán keresztül.

Az Egyesület Államok elnöke, Donald Trump azt javasolta a spanyol kormánynak, hogy a Mediterráneumban zajló migrációt egy Szaharán keresztül épített fallal akadályozzák meg – mondta a spanyol külügyminiszter a Guardian értesülései szerint.

Josep Borrell szerint Trump a spanyol diplomaták összes kételyét elhessegette – akik hangsúlyozták, hogy a Szahara kb. 3000 mérföldön keresztül húzódik –, mondván: „a szaharai határ nem lehet hosszabb, mint a mi határunk Mexikóval”

 Spanyolországba idén több mint 33 600 migráns és menekült érkezett a tengeren túlról. Az idei évben Spanyolország számít Európában a migrációs hullámok fő célpontjának, felváltva Olaszországot és Görögországot.

Spanyolország szocialista kormányfőjét, Pedro Sánchezt, széleskörben méltatták, amiért 630 menekültet fogadott be az Aquarius nevű mentőhajóra. Olaszország és Málta elutasította a menekültek befogadását. Borrell, mint az Európai Parlament volt elnöke, „strucc politikával” vádolta meg Európát a menekültkérdés kapcsán. „20 000 migránsról beszélünk ebben az évben egy olyan országban, amelynek több mint 40 millió lakosa van” – közölte júliusban. „Ez nem tömeges migráció.” 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135927