„Pénzkérdés” a választók egy rétege a Jobbik szóvivője szerint

2018. szeptember 19. 12:30

Írta: Kereki Gergő
Mirkóczki Ádám szerint van sok százezer ember, aki odateszi a voksát, akitől három forinttal többet kap.

Hogyan fogja az ellenzék megdönteni a kormányt? – tette fel a kérdést az Azonnali a parlamenti ellenzék politikusainak.

A videóban megkérdezték Mirkóczki Ádámot, a Jobbik szóvivőjét is a kérdésről. Mirkóczki a videóriportban így fogalmazott:

„Amíg a társadalomnak van egy jelentős része, aki még arra sem veszi a fáradtságot, hogy A vagy B véleményt képviseljen mondjuk négyévente, addig nagyon nehéz. Van egy másik társadalmi réteg, ami meg igazából pénzkérdés. Szomorú ezt mondani, de valójában úgy néz ki ez a történet, hogy sok százezer ember, akitől akár három forinttal többet kap, akkor oda teszi a voksát.”

Mirkóczkinak a híradások szerint nem ez az első olyan mondata, ahol a választókkal foglalkozik.

Az Azonnali még júliusban tudósított a Jobbik ifjúsági tagozatának keszthelyi nyári táboráról, ahol a tudósítás szerint a jobbikos politikus arról beszélt, hogy „a politikával nem foglalkozó közönyös választók jó részét csak az érdekli, hogy vegyenek sört a Tescóban és megnézzék este a meccset a tévében.”

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" Szomorú ezt mondani, de valójában úgy néz ki ez a történet, hogy sok százezer ember, akitől akár három forinttal többet kap, akkor oda "

Mirkóczkiról eddig is kiderült, hogy nem a szellemi kapacitása miatt szeretik, de azért ez az észjárás minden felülmúl!!!

Az előbb egy másik témához írtam, de bemásolom ide, mert sok mindenre választ ad itt is:

"Mondjuk az eddig is elég életszerűtlennek tűnt, hogy Sargentini, egy szép reggelen beletúrt a hajába, és a homlokára csapva elrikkantotta magát
-Nézzük csak meg, hogy áll Magyarországon a jogállamiság, meg a civilszervezetek helyzete?
Bizony, bizony ez az "ótvarkodás" az itthoni ellenzék ténykedése, mert szemmel láthatólag nem tudnak beletörődni, hogy ekkorát buktak sorozatosan, és emiatt Orbán negyedszer is miniszterelnök. De nem tudják hogyan fogjanak hozzá, hogy hitelesek legyenek, ezért azt választották, hogy a gyűlületet állandóan magasabb fokozatra kapcsolják. Na, ez az ami nem fog menni! Csak úgy mondom.
Kérem szépen ilyen a demokrácia. Pedig aztán pl. a legnézettebb rtl klub (amit aztán mindenhol lehet fogni) éveken át a mai napig ekézi a kormányt. De ilyen az élet, ha közben a dolgozó mégsem azt érzi a saját bőrén amit ott mondanak, akkor Gyurcsánytól a momentumig a "civilszervezeteken" át nyugodtan áskálódhatnak nem fognak célt érni. Hiába mutatnak kilakoltatottaktól kezdve mélyszegénységben élő gyerekekig bárkit, amikor minden ki tudja, hogy ez eddig is volt, csak ráadásul nagyobb mértékben, és most sokan azt érzik, hogy segítek rajtuk különböző módokon, miközben 2010-ben egy imf kölcsönnel és katasztrofális gazdasági helyzetben lévő országnak kellett talpraállni.

És Gyurcsány bambán azt kérdezte a április 8.-án
-"Csak azt nem tudom, mi a receptje a Fidesznek?"

Most azt hiszi, hogy azzal nyeri meg a csatát, hőzöng, uszítja az embereket, miközben mindenki emlékszik rá, hogy néhány hónappal ezelőtt az ősszes ellenzéki párt, miközbeb harsány hangon kormányváltásra készült, még egy percig sem tudott egy nyelven beszélni! És ők "a többség mi vagyunk"! :D

De nem tudja, hogy mi a recept.
Hát már nem is fogja megtudni soha. Addig meg megy a lázítás, ami a természet törvényei szerint ha, hamis, akkor visszafelé sül el neki, mint ezidáig mindig..

A legnagyobb baja pedig az, hogy nem veszi észre, hogy a mérhetetlen elutasítottsága miatt, magával ránt mindenkit aki szóba áll vele, (persze azok sem akarják megérteni) ezért, újra meg újra megpróbálják, százszor és ezerszer nekiszaladnak a falnak vele együtt, de nem tanulnak belőle.

"Csak azt tudnám, mi a recept?" "

Válaszok:
Negue | 2018. szeptember 19. 12:48

jav: mindent felülmúl

"Török Gábor határozottan elutasította az ötletet, és emlékeztetett: ez ugyanaz az ország, ahol Gyurcsány Ferencnek és az SZDSZ-nek 2,5 millió szavazója volt 2006-ban. Mint mondta,

ami most van, az nem azért van, mert a magyarok ilyenek, hanem mert a Fidesz húsz év alatt nagy munkával felépítette ide magát."

Török Gábor csúsztat, amikor összevonja az MSZP és SZDSZ támogatottságát és ezt állítja szembe a FIDESZ támogatottságával.
Ha az egyik oldalon figyelembe veszi a kormánykoalíció pártjait, akkor a másik oldalon a teljes ellenzéket is figyelembe kell venni.
Bár a parlamentbe a MIÉP-JOBBIK nem jutott be, de a szavazatokat illik beszámítani.
Amennyiben ezt elvégezzük a kormánykoalíció országos listán 2.688 ezer, az ellenzék 2.648 ezer szavazatot kapott. Így az eltérés minimális.

A 2010 választásnál az SZDSZ kiesett, az MSZP pedig 990 ezer szavazatot kapott. Ha összehasonlítjuk a 2006 eredményhez, akkor azt kapjuk eredményül; az MSZP-nek 1.346 ezer fővel csökkent a támogatottsága, a Fidesznek pedig csupán 433 ezer fővel növekedett.

Mindezek figyelembevételével Török Gábor konklúziója nem fedi a tényeket, ahogy Schiffer Andrásé se.

Válaszok:
Berecskereki | 2018. szeptember 19. 13:33

Le kell váltani a népet, na.
Az neofita NAGYON DEMOKRATÁK szájából még viccesebb ez a rinya.

Az ellenzéki pártok és médiáik módszeresen , egyre durvábban támadják a nem rájuk szavazókat.
Mára van a Mirkóczki és a pörköltes csaj.

Válaszok:
hátakkor | 2018. szeptember 19. 15:38

Ja, ja.
Ezzel a "tudással" 2022-ben is meglesz az ellenzéki 30%.
:)))))

Te tényleg a Hont András vagy? Mert akkor még viccesebb ez a vergődés. :)

Válaszok:
ThunderDan | 2018. szeptember 19. 13:26

Folytatva.

Ha azt keressük, hogy hova lettek az MSZP-SZDSZ szavazói, akkor ezt az LMP-nél és a Jobbiknál találjuk meg.

A FIDESZ-nél pedig elsősorban az MDF szavazóit és kisebb mértékben az MSZP-SZDSZ konzervatív és liberális attitűddel rendelkező szavazókat foglalja magába, akik csalatkoztak a korábbi kormánykoalícióba.

Török Gábornak abban sincs igaza, hogy a csak a FIDESZ szervezettsége vezetett az SZDSZ teljes bukásához és az MSZP töpörödéséhez. Ha mindenre választ akarunk keresni, akkor ezt Gyurcsány Ferenc öszödi beszédében találjuk meg, ha a részleteket is kibontjuk.

Ez is bizonyítja, hogy Mirkóczki Ádámnak sincs igaza, amikor azt állítja; " sok százezer ember, akitől akár három forinttal többet kap, akkor oda teszi a voksát".

Mindebből arra lehet következtetni, hogy az ellenzék és egyes politológusok még mindig nem értik, hogy miért lett a FIDESZ-nek immár háromszor kétharmada és miért van esély, hogy 2022-ben is győzni fog.

Schiffer András ajánlata; "Bárkivel bármiben fogadok – kivéve sörben –, hogy a 2022-től kezdődő ciklusban nem lesz Magyar Szocialista Párt nevű frakció a parlamentben."

Szerintem téved. Lesz frakciója, csupán az a kérdés, hogy megtartja e a nevét, egyesül e a DK-val, vagy a DK-nak sikerül e bekebelezni az MSZP-t.

Egyedül Hillerben pislákolt némi értelem...

:-))))))))))))))))))))))))) képesek ezt hinni

és most az összes Erzsébet-utis kommentdroid méltatlankodik egy kicsit, hogy jaj, mit mondott ez a Mirkóczki mirólunk.
Majd megkérik Tállai elvtársat, hogy vigye le a benzin árát.

Sajátos, hogy ebben az országban igazmondással lehet renomét rombolni
Persze meglepőnek nem nevezném.

Te tényleg a Hont András vagy?
:))

Ezzel a vérprimitív kurucinfós/dékáharcinyuggeres cigányozással?

:)
Kényesen ügyeltek az igazmondásra ott a Lendvay-ban, igaz?

"Mirkóczki Ádám szerint van sok százezer ember, aki odateszi a voksát, akitől három forinttal többet kap."

És sok millió ember van, aki műnáci Chanád és Heller kóser pecsétes szadesz pótlékra meg semmi pénzért nem tenné oda a voksát.

Az én pártom? :)))

Annyira bírom a magadfajta tökkelütötteket, akik el sem tudják képzelni az életet pártszolgálat nélkül.
Viccesek lennétek, ha szellemi értelemben nem hajigálnátok tele az országot a szaros pelenkáitokkal. Meg konkrétan is.

"és nem is érdekel"
Ezekért a logikai bakugrásokért kedvelhetnek a főnökeid.

" akkor mi a faszért kommentelsz itt"
Van itt olyan szabály, hogy csak pártalkalmazottaknak szabad? Akkor megyek.

Szia, palkó, rebootoltak?

Hol tart a béruniós aláírásgyűjtés?

Válaszok:
pollip | 2018. szeptember 19. 17:03

kőkemény vagy a klaviatúrád mögött, nerharcos :)

Van olyan pártelnök, aki tíz évnyi műzsidózás után 3 új-lipócai szavazat reményében a Spinóza házban esküszik meg a hellerizmusra, majd amikor nem jön be , akkor felcsap influenszernek. Aki 10 évnyi oligarcházás után egy sértett üzletemberrel játssza ki a pártfinanszírozási törvényt, hogy hidegkúti társasházban szelfizhessen a budiban.

- Móricka, mikor volt a Mohácsi vész?
- Irigylem a tanárnő problémáit..

A Metál Lady is azért lett a Jobbik értelmiségi holdudvara, mert elhitte Zazrinak, hogy nyerés esetén a ház is marad és a hitelt sem kell megadni.

:-)hol tart az adomány visszafizetés? Tunya biztosan tudja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés