Börtönbüntetést kapott Tomcat

2018. szeptember 19. 22:21
Elsőfokon két év letöltendő börtönre ítélték Polgár Tamást, a Tolvajkergetők Tomcat néven ismert vezetőjét.

Elsőfokon két év letöltendő börtönre ítélték a Tolvajkergetők vezetőjét – írja a Híradó.hu. A Tomcat néven ismert aktivistát súlyos testi sértésért és garázdaságért találták bűnösnek, mert a biciklitolvajok lebuktatásra szerveződött csoport tagjaival provokált, megvert és fejbe rúgott egy férfit, aki ellopott egy félmilliós kerékpárt. A bíró azt mondta, civilek is segíthetik a bűnüldözést, de ez sosem torkollhat megtorlásba.

Magyarországon évente több mint 10.000 kerékpárt lopnak el, több mint háromnegyedüket csak Budapesten. A rendőrség tehetetlen, az eltűnt biciklik többsége soha nem kerül elő. A Tolvajkergetők 2011-ben kezdték el tevékenységüket. Kerékpártolvajokat buktattak le, az akciókról videó-felvételeket is készítettek. A Tolvajkergetők saját bevallásuk szerint 4 év alatt mintegy 50 bűnözőt buktattak le. Az volt a módszerük, hogy csali-kerékpárokba nyomkövetőt szereltek, annak segítségével megkeresték a tolvajokat, majd értesítették a rendőrséget.

Tomcat nem jelent meg

A Tolvajkergetők vezetője, Tomcat egyetlen tárgyaláson sem jelent meg. A bíróságnak küldött utolsó levelében is azt írta, azért, mert nem kívánja magát egy törvénytelen eljárásnak alávetni. Minden vádlott tagadta, hogy bűnös lenne. Arra hivatkoztak, hogy jogos védelmi helyzetben voltak, a tolvaj támadott először, ők csak ártalmatlanná akarták tenni.

Polgár Tamást a bíróság halmazati büntetésül 2 év szabadságvesztésre, és 2 év közügyektől való eltiltásra ítélte. A többi vádlott 1 év 3 hónap és 1 év 9 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott súlyos testi sértés és garázdaság miatt, kettőjüknek pártfogó felügyeletét is előírták, és azt is, hogy nem tarthatnak kapcsolatot Polgár Tamással.

Indoklás

A bíró azt is megindokolta, hogy Tomcatnek miért kell börtönbe vonulnia. Egyrészt ő okozta a legsúlyosabb sérülést, ő rúgta fejbe az áldozatot bakancsával. A helyszínen ő irányította a társait, leginkább ő provokálta a tolvajt, és később nem jelent meg egyetlen tárgyaláson sem, sőt nyomozni kezdett az áldozat után, vagyis, a bíró szerint úgy viselkedett, mint aki a törvények felett áll.

 

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minél impotensebb a rendőrség, annál több ilyen figura kerül majd elő, és egyre nehezebb lesz a bíróságoknak kimagyarázni, hogy ki hogyan áll a törvényen felül.

Ha hárman mennek egyre, akkor az egy, akár ölhet is, nem kell
magyarázkodnia, hogy miért jogos az önvédelem.

Jó cél, rossz eszköz. Ez már érett Tomcat-nek.

Falun lakom, az állomástól, ha nagyon kilépek negyedórára.
Míg volt biciklim, be-bejártam Pestre, még volt olyan is, h. kínait v. indiait hoztam ebédre. Szuper volt, nem voltam rab., a vonat cca. félóra alatt bevitt, sőt, vissza.

Minden alkalommal örvendeztem, mikor megtaláltam a biciklimet a kiépített, de NEM kamerázott bicikli tárolóban az állomáson, azután egyszer csak a hűlt helye várt.

Nem vagyunk igazán szegények, de annyira jómódúak sem, h. egy cca. 7.0.000.-Ft-os beruházás, esetleg megismétlődően, ne rázna meg. Elvileg lehet biztosítást kötni biciklire, lopás ellen.
Eddig még nem kötöttünk az újra, ami azért egy kicsit rosszabb típus, mint az ellopott volt, kevesebbe is került, nem volt szívem többet kiadni. Nem kontrafékes, rosszabb a váltója, a váz kialakítása. Mindegy. Valamivel több, mit egy évig élveztem a szabadságot az előzővel.
Már nem járok be Pestre kikapcsolódni, vásárolgatni.

Nagyon csúnyát tudnék tenni, ha alkalmam lenne azzal, aki az előző bicajomat ellopta.

Brávó Tomcat és tsai!!

Persze, ha ez a Tomcat, az a Tomcat, akkor azért árnyaltabb a kép..., nagyon is.

Mindenesetre vesszenek a biciklitolvajok, egy életminőséget tudnak lehúzni, nem kicsit!

Drága jó Shlomokám, végre előkerültél!
Félek, hogy az itt kommentelők nem értik a szatírát.

Amúgy: én sem értem ezt a bírót: "később nem jelent meg egyetlen tárgyaláson sem"

Ez mióta bűncselekmény?

Egy demokráciában egyedül az államot illeti meg az "erőszak monopóliuma".
Mondjuk erre tényleg szükség volt szerinted???

"...csoport tagjaival provokált, megvert és fejbe rúgott egy férfit..."
"...ő okozta a legsúlyosabb sérülést, ő rúgta fejbe az áldozatot bakancsával..."

Tomcat enyhén szólva fordítva ült a lovon.

Eddig voltam kíváncsi rád, szia! X

Kifejezetten ellenszenves embernek tartom a megalomán egóval megáldott Tomcatet, de a youtube csatornájukon bemutatott bizonyítékok és tárgyalási felvételek alapján ártatlan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés