Bekérette Spanyolország budapesti nagykövetét a Külgazdasági és Külügyminisztérium

2018. szeptember 19. 15:35
A szélsőbaloldali spanyol kormány külügyminisztere nyilvános fórumon sértő kirohanást intézett Magyarország ellen – mondta Magyar Levente államtitkár.

Bekérette Spanyolország budapesti nagykövetét szerdán a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a spanyol külügyminiszter Magyarországot bíráló nyilatkozata miatt.

Magyar Levente, a KKM parlamenti államtitkára újságíróknak elmondta, kedden Josep Borell, a „szélsőbaloldali spanyol kormány külügyminisztere sértő és durva kirohanást" intézett Magyarország ellen egy nyilvános fórumon.Megjegyezte, lehetnek a két ország között nézeteltérések, és ebben „a turbulens európai politikai helyzetben" megfogalmazódnak kritikák az egyes országokkal szemben, azonban ezek hangneme nem lépheti túl a tisztesség és korrekt együttműködés kereteit, ráadásul úgy – tette hozzá –, hogy erre a magyar fél érdemben nem tud reagálni. 

Az államtitkár elmondása szerint a spanyol külügyminiszter ezen a fórumon xenofóbiával vádolta meg Magyarországot, valamint azzal, hogy a hatalmi ágak nincsenek szétválasztva, nincs sajtószabadság, továbbá pszeudodemokráciának nevezte nemcsak Magyarországot, de a térség többi államát is.

Magyar Levente leszögezte, Magyarország visszautasítja a spanyol külügyminiszter állításait, hiszen mindenki meggyőződhet arról, hogy teljes a sajtószabadság, a hatalmi ágak is elkülönülve működnek, és a magyar emberek nem idegengyűlölők. Érthető – tette hozzá –, hogy az Orbán-Salvini-találkozó és a Sargentini-jelentés után Magyarország kiemelt helyen szerepel az európai politikai közbeszédben, és szinte minden kormány valamilyen módon reflektál a magyar politikára, de „ha valaki olyan tónusban teszi ezt, mint Josep Borell, azt a magyar kormány nem tudja elfogadni".

Az államtitkár jelezte azt is: Spanyolországgal kifejezetten felívelőben vannak a kapcsolatok, október végén várják a spanyol külügyminisztert Budapestre.

(MTI)

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én inkább úgy mondanám: 2010 után kezdődött el a rendszerváltás.

Én inkább úgy mondanám: 2010 után kezdődött el a rendszerváltás.

Az imf meg egy millió migránst akar hozzájuk betelepíteni:-)))

Örülök. Használd egészséggel! :)

" a fidesz minden hatalmi ágat megszállt. a bíróság foylamatban van"
Úgy érted, a hatalom! - végre, 1948 után ELSŐ ÍZBEN! - visszaszáll a magyarokra, a kunbélisták-lukácsisták birtokából...?
Merakkor, hurrá, grat.

Josep Borell, ÉS a „szélsőbaloldali spanyol kormány", BIZONY FOGTA MAGÁT ÉS
1. Egy nappal a rótcsild-államcsíny után, megpuccsolták Rahoy-t, MIGRÁNSOKAT utaztatott Spanyolországba.
2. Egy hónappal a rótcsild-államcsíny után, megbontotta az Elesettek Völgyét és demokratikusan kitette Franco tábornokot a sírjából.
Amiből annyi a tanulság: Franco után 50 évvel, rótcsildék nyeregben ülnek, erősebben, mint valaha.
Innen lehet qrva nagyot taknyolni.
Aki úgy gondolja, hogy G. Soros nem ismeri a rótcsildot, nem azzal paralell ügyködik, az a körbeállított 360 darab céltábla közül egyet sem talál el.

Egy, a számtalan rótcsild-gyöngyszem közül:
R. Houck, "Reklámháború a fehérek ellen" | Counter-Currents Publishing
https://www.counter-currents.c..
Oldal lefordítása
2018. szept. 12. - Ó, babám, imádom, ahogy üvöltesz! - Harapj bele az új mintás alsóneműinkbe - mondja a fekete férfi a szőke partnernőnek
"Ha le akarsz rombolni egy civilizációt, hogyan kezdesz hozzá? Ha az a célod, hogy a problémás csoportok számarányának növelésével káoszt idézz elő a társalomban, milyen fegyvert választanál? A civilizáció lerombolását a társadalom egyik sarokkövének, a családnak a lerombolásával érdemes kezdeni. És van-e jobb mód a fehér család megsemmisítésére annál, mint hogy arra biztatod a fehéreket, különösen a fehér nőket, hogy idegen férfiakkal lépjenek kapcsolatra – akik aztán nagy valószínűséggel nem fogják őket támogatni, és nem fognak részt venni a gyermeknevelésben? Ha szeretnél egy kaotikus, és éppen emiatt könnyen irányítható társadalmat kialakítani, célszerű úgy intézned, hogy az állam nevelje a gyerekeket, a nők az államtól függjenek, a férfiak pedig a saját népük által megvetett, a társadalom peremére szorított páriák legyenek. Mi lenne egy nép felszámolásának legjobb módja, ha nem az, hogy népszerűsítünk olyan kapcsolatokat, amelyekből sosem születnek fehér gyermekek, és amelyek természetüknél fogva a problémás társadalmi csoportok létszámát duzzasztják? A média és a hirdetők olyan kultúrát alakítottak ki, ahol a fehérellenes gyűlölködés mindennapos. Ezek a vállaltok nem egyszerűen a „sokszínűséget” népszerűsítik, nem csak a fogyasztók szélesebb rétegét akarják megcélozni. Gyakorlatilag a fehér nők bántalmazását propagálják. Olyan viselkedési mintákat reklámoznak, amelyek következménye az, hogy a fehérek között egyre gyakoribbak a fertőző betegségek, és az egyre több apa nélkül felnövő, szegénységben élő gyerek, akiket aztán az adónkból kell eltartani. Nem egyszerűen termékeket akarnak eladni nekünk, hanem a nemzetet, a mi nemzetünket akarják átalakítani úgy, hogy mi már ne legyünk benne. Azt mondják, hogy nem jó, ha fehér gyerekek születnek. Azt mondják, a fehéreknek el kell tűnniük a társadalomból. De mi ezt nem fogjuk hagyni."
Forrás: https://kuruc.info/r/9/190208/"

Ha Orbánban van egy kis önérzet, s tényleg tiszteli a magyarok önérzetét is, akkor ezt a férget októberben nem hívják meg, hanem kitiltják....

Elmesz a kurvanyadba, ja amugy varunk szeretettel :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés