Kommunista tempó

2018. szeptember 17. 17:01

Rónay Tamás
Népszava
Orbán a helyére került Európában. Vele van a szélsőjobb és a kommunisták egy része.

„A 7-es cikkely megindításáról szóló szerdai európai parlamenti szavazás azt mutatta meg, hogy már nemcsak a Kreml tudja megosztani Európát, hanem Orbán Viktor is.

Ezzel persze a messzemenőkig túlértékeljük a magyar kormányfőt, ám a voksolás alapján kiderült: az egyes európai kormányok sem egységesek a sorozatos magyar jogsértések ügye kapcsán, legalábbis azok, amelyekben helyet kapnak populista pártok. Valószínűtlen ugyan, hogy a magyar kérdés különböző megítélése miatt megbukna bármely koalíciós kabinet Európában, de további feszültségek forrása lehet, hiszen Orbán rendre olyan szólamokat hirdet, amiket az európai szélsőségesek is lelkesen támogatnak. (...)

Mindez azt jelzi, Orbán a helyére került Európában. Vele van a szélsőjobb és a kommunisták egy része. A magyar kormányfő azt reméli, az EP-választás után minden az ő szája íze szerint alakul. S bár valóban erősödnek a populisták, jelentősen nem változnak meg az európai erőviszonyok. S akkor kezdődnek a bajok, hiszen egy ország sorsát veszélyezteti azzal, hogy képtelen európai politikusként gondolkodni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit akar az EP, ha Magyarország szemére vetik a többségi kormányzást?

Pirrhuszi a gyozelem, Tamas, majd meglatja!
De addig is, hitegesse csak magat, magara fer!
Igyon, es bujjon ossze valakivel, mindegy is a neme - tudja, ez a jo Greczy (europai ertekhordozo) tanacsa!

Rónay szerint európaiként gondolkodni annyit jelent, mint a nagyhatalmak és Soros diktátuma szerint viselkedni, akár a demokratikusan kifejezett választói akarat megszegése árán is.

Választási rendszerünk két-három párt megmérettetésére van kitalálva. 'A kormányzás stabilitása érdekében előnyös, hogy a legtöbb szavazatot kapott párt a parlamenti helyek számában további előnyhöz jut ( a görög választási rendszerben egyszerűen még 50 mandátum jár a legerősebb pártnak). Ha a brit választási rendszer szerint történt volna a választás, ellenzéki képviselők csak mutatóban kerültek volna be a parlamentbe. Ne akarjanak ellenzéki pártjaink fél tucat miniszterelnök jelölttel indulni, akkor tisztább lehet a helyzet..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés