Nézőpont: Nemzeti üggyé vált az illegális bevándorlásra adott szakpolitikai válasz

2018. szeptember 16. 11:27
Tóth Erik elmondta: a kormánypárti szavazók 97, a jobbikosok 94 százaléka támogatja a határzárat, és a baloldaliak 57 százaléka szintén egyetért a kormány intézkedésével.

Nemzeti üggyé vált az illegális bevándorlásra adott szakpolitikai válasz, amit a magyar kormány megfogalmazott – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap, a határzár felállításának harmadik évfordulóján készített felmérés eredményét értékelve.

A szakértő hangsúlyozta: az elmúlt három évben a határkerítés megítélésének, illetve az illegális bevándorlás elutasításának támogatottsága nem ment 80 százalék alá. A Nézőpont Intézet felmérése szerint a válaszadók 82 százaléka egyetért a kerítés felépítésével, a betelepítési kvótákat pedig 86 százalék nem támogatja.

Tóth Erik elmondta: a kormánypárti szavazók 97, a jobbikosok 94 százaléka támogatja a határzárat, és a baloldaliak 57 százaléka szintén egyetért a kormány intézkedésével. Ez is mutatja, hogy nemzeti ügyről van szól, illetve a biztonságpolitikai aspektus felülírja a pártok közötti konfliktusokat – fogalmazott az elemző.

(MTI)

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nézd már meg Görögországot, Szerbiát, Boszniát, azért vannak egy páran ezekben az országokban. És ugye sportból mennek a két utóbbi országon át, nem azért, mert a szerb-magyar határon nem jutnak át, vagy ha mégis, elfogják őket.

A Balkáni útvonalon a magyar kerítésen kívül ott vannak a horvátok, akik nagyon keményen bánnak az elfogottakkal, igen helyesen teszik. Volt is siránkozás, de ez nem változtatott semmin. Második lépcsőben pedig a szlovén határon kéne átjutniuk, ami szintén nem egyszerű.

Nehéz, veszélyes utakon, hegyeken vezet ez az útvonal, úgy tűnik, kevesebben vállalják. Persze biztosan dolgoznak egy használható útvonalon. Mert a legkönnyebbet, ami sík határon van, mi lezártuk.

"Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, közszolgálati és sportminiszter megkérdőjelezi az Európai Parlament (EP) által a héten elfogadott Sargentini-jelentés érvényességét, ezért arra kérte Karin Kneissl külügyminisztert, hogy kérje ki az ügyben az Európai Unió Tanácsa jogi szolgálatának véleményét - közölte Strache hivatala."
https://infostart.hu/kulfold/2..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés