Sargentini-jelentés

Weber: Magyarországon rendszerszintű veszély fenyegeti a jogállamiságot

2018. szeptember 14. 15:10
Weber elmondta, azért szavazott igennel az úgynevezett Sargentini-jelentésre, mert Orbán Viktor kormánya nem tett lépéseket a kompromisszum felé.

Magyarországon jelenleg rendszerszintű veszély fenyegeti a jogállamiságot, és ezen uniós alapértékek tekintetében nem szabad kompromisszumot kötni, ezért is volt szükség a magyar helyzetről szóló különjelentés megszavazására az Európai Parlamentben – jelentette ki Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a Le Soir című belga lapnak adott pénteki interjújában.

Weber elmondta, azért szavazott igennel az úgynevezett Sargentini-jelentésre, mert Orbán Viktor kormánya nem tett lépéseket a kompromisszum felé annak ellenére sem, hogy korábban még az alkotmányt is hajlandó volt módosítani az Európai Bizottság kifogásai miatt, ezért most „más szintre” kell emelni a párbeszédet. 

Európa a kompromisszumot jelenti” – fogalmazott. Leszögezte ugyanakkor: az uniós alapértékek tekintetében nem lehet kompromisszumot kötni, ezért is szavazta meg a jelentést a néppárti képviselők többsége. A frakcióvezető a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyét és a civil szervezeteket érintő új törvényeket említette elsősorban, de hangsúlyozta, hogy Magyarországon fennáll a veszélye a jogállamiság rendszerszintű sérülésének.

Mi felelősséget vállaltunk, most a tagállami kormányokat tömörítő tanácsnak kell végre megoldania a kérdést” – közölte. A cikk szerint az Európai Parlament döntése politikailag és szimbolikusan is történelmi jelentőségű. Weber más kérdésekről is beszélt, és kiemelte, az uniós tagországoknak mielőbb megállapodásra kell jutniuk a migrációs helyzet kezeléséről, ugyanis a populista erők malmára hajthatja a vizet a jövő évi európai parlamenti választásokon, amennyiben ez nem sikerül.

Mint mondta, erősíteni kell a határvédelmet, ki kell fejleszteni egyfajta szolidaritási mechanizmust, illetve segíteni kell a származási országokat a kiváltó okok megszüntetésében.

(MTI) 

Összesen 247 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Segghülye német barom. Ti veszélyeztetitek az országotokat.

30 ezüstforintot máris megsavaztam ennek az embernek.

"az uniós alapértékek tekintetében nem lehet kompromisszumot kötni,"
Mik lennének ezek az uniós alapértékek?
Pl. a Loch Ness-i szörny.
Mindenki beszél róla, de még senki nem látta.
Pontosan, mint a Richtigpresse.
Helyette viszont tarol a Lügenpresse.
Az egy valódi uniós alapérték.
Meg a Weber, a Manfred gyerek, ő meg egy Lügenführer.
Az Európai Néppárt tagjaként, az európai nép felszámolásáért.

Manfred Weber a bársonyszékér szállt síkra, amit feltehetőleg megígértek neki, valamiért cserébe. Így minden ténykedését ennek rendeli alá. A ködösítésben pedig már van gyakorlata.

Unios alaperteknekvszamit a ceu, a civil torveny es a migracio.

Kompromisszum vagy megalkuvás.

Világos, hogy megalkuvás a bársonyszékért.

Mi van akkor, ha azok kerülnek többségbe akik a Nemzetek Európája Szövetségért szállnak síkra és győznek?
Bizony akkor Manfred Weber úr a két szék közül a pad alá fog esni. Meg is érdemelné.

Manfred Weber úr forradalmat akar, melyben támogatja a Nemzetállamok elsorvasztását. Márpedig tudjuk a mondásból: "A forradalom felfalja saját gyermekeit"

Azért ez elég átlátszó, hogy a "magyar jogállamiság" helyzetét A teljesen marginális CEU és pár sorosista NGO-nak tett pár gesztus már rendbe is hozná.

Undorító okádék féreg vagy, Weber. És a CSU is, hogy ezt az aljadék geciputtonyt tolják.

Igen, valószínűleg ezért nyalja féreg libsik valagát ez az emberi hulladék.

Lefordítom: ha Orbán megígéri, hogy ráveszi a parlamentet hogy írja felül a választási eredményt, Gyuri bácsi kedvében jár és előjogokat biztosít a CEU-nak , meg elengedi Gyuri bá ágent szervezeteinek adóját, akkor Werber ráveszi az EPP frakciót, hogy nemmel szavazzon egy hazug jelentésre.
Volt, amikor az EB kérésére átírta még az Alaptörvény egyes passzusait az Országgyűlés. Ami eleve nonszensz és kiderült, hogy semmi értelme, mert a Jelentés ezen lezárt viták ügyében megint támadta Magyarországot. Plusz paramilitáris milíciák masíroznak cigány tanyákon, meg tombol az antiszemitizmus.
Miközben ennek vezére már rég vblogger komplet mis szemöldökkel, Boss öltönyben.

Magyarországon a Soros, a Merkel és a Macaroni tervet fenyegeti veszély!

Egy újabb Junckert fogunk kapni a nyakunkba.

Weber egy gerinctelen szélkakas, tudja jól, hogy nem igaz, amit mond, de most a frakcióvezetői kampányának érdekében beszél. Ha védené Orbánt, s az igazságot, akkor viszont az idióta néppártiak csaholnának ellene. Egy szóval: hitvány karrierista, hiszen amit konkrét vádként hangoztat, arról Napnál világosabban látható, hogy hazugság.

Nem tudom mire gondolsz az 1861 számmal. Évszám? Netán 1861. április 6. amikor Budán kezdetét veszi az első országgyűlés az 1848–49-es forradalom és szabadságharc leverése után?

A ceu tegyen eleget a törvényi előírásoknak, mint ahogy az összes többi. Más országokban léteznek szigorúbb előírások is.
A több tízezer civil szervezetből kb 10 nem akarja betartani a törvényeket. Ja, hogy ez mind soros-ivadék? Nem tehetek róla, hogy ezt kell írni, mert ez a tény.

Nem is lesz bizottsági elnök-remélem.

Most miért? Jövő májusban választások.

Ezért kell minimalizálni a rájuk adott szavazatokat minden országban.

Tajani velünk van. Ez halványan felmerült bennem, amikor Járóka Líviának plusz megszólalási lehetőséget adott, de már annyira bizalmatlan vagyok, hogy gondoltam, csak a kozmetika kedvéért teszi, egy cseppet javítani akar a vacak képen. Tajani egy friss interjúban kifejtette, hogy kettős mérce stb és nem ért egyet az eredménnyel.

A történet folytatása, hogy a jogászok állásfoglalását titkosították. Lehet, hogy nem az állásfoglalás szerint számoltak?

Azért a titkos döntéseket illetően biztosan kötelező az összetartás és meg van tiltva a kibeszélés.

Vedd már észre!
I.Viktor egyre inkább a pálya szélére szorul.
Már a saját pártcsaládja is megtagadja.

Tessék mondani, ez már a Negyedik Birodalom vagy a Nèmet Egyesült Államok, vagy csak szimplán Német Unió?

Hosszú ideig a politikában csak tiszta ember maradhat meg. Ugyanis az ellenzéke állandóan támadási felületet keres a megbuktatására. Szerinted a magyar ellenzék nem buktatta volna meg Orbán Viktort, ha lenne mivel? Még a vízmelegítő vásárlását is leellenőrizte GyF. Jobb, ha tudomásul veszitek, hogy Orbán Viktor és kormánya nem korrupt. Mondom, ha az lenne, az ellenzék már bebizonyította volna a bíróságon. Az, hogy ti úgy tudjátok, hogy Orbán évente ezer milliárdot:-)))))))))) lop el, ezt a ti ballib médiátok sulykolja a fejetekbe, ti meg elhiszitek. Indulj ki a ballib gyűlöletéből: már megbuktatták volna, ha lenne mivel. De nincs:-))))))))

Kiengedtelek a karanténból, hátha tudunk vitatkozni.
Ez új:-)))))) szerinted az OV hibája, hogy két millából él:-))))

Azt nem mondhatod, hogy a mindenkori kormány a saját szimpatizánsainak egy kicsit több közbeszerzést engedett nyerni, persze a törvényes kereteken belül. OV mindig oligarcha ellenes volt, lásd a Simor-félék...stb. Amikor Simicska megpróbált beleszólni a politikába, akkor bizony tisztességesen ki lett rúgva. Ugyanakkor a cégei még mindig nyertek pályázatokat, mint ahogy a ballibhoz köthető cégek is.
Lehet, hogy meglepődsz, de Mészáros már milliárdos volt 2010-ben, az mszp-szdsz-től is nyert pályázatokat.
A jelzőkkel meg bánj óvatosabban, mert akár az is előfordulhat, hogy nincs igazad.
Azt nem cáfoltad, hogy a kormány nem korrupt, ugyanis erre a legjobb bizonyíték az ellenzék hatalmas gyűlölete, ha talált volna valamit, már ezerrel ordibálna.

Egyszerű. A lengyelek és miellenünk egyszerre kell az eljárást lefolytatni, hogy ne tudjunk egymásért vétózni.

Ne en ketessem ki:-) inkabb te.

valaki tud mutatni egy gerinces német politikust? Aki nem törli a lábát abba a Magyarországba, amelynek köszönheti országa talpra állítását, a német egységet? A németek mindig is a magyarság ellenségei voltak, s azok is maradtak. Kivétel Bajorország.

"Magyarországon jelenleg rendszerszintű veszély fenyegeti a jogállamiságot"

Észleltük. Volt màr ilyen.Ez az EP kisérlet hangyafing a Gestapo bejöveteléhez képest. Volt màr itt Saria törvénykezés meg tatàrjárás is.

Úgy néz ki mint egy pszihésen terhelt, depressziós páciens. Csak nehogy összeroppanjon, mielőtt megkoronázzák.

Most belelkesultek, verik a habot, mert nem latnak tovabb az orruknal. Egy szavazoval sem lett tobbjuk, mit akarnak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés