Macron: Orbánéknak igazuk van, ha a legfőbb ellenségüket látják bennem

2018. augusztus 29. 16:31
Orbán Viktor és Matteo Salvini keddi találkozójára reagált a francia államfő: nyílt harc kezdődött a Macron-féle centrista, és az Orbán-féle szuverenista irányvonal között a jövő évi EP-választásra.

Reagált Emmanuel Macron francia elnök Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter keddi találkozójára, miután a francia államfőt napi szinten támadó Salvini a találkozón is nekiment Macronnak – írja a Politico. 

A jövő évi EP-választásra egy centrista koalíción dolgozó Macront Salvini álszentséggel gyanúsította, mivel az európai együttműködésről beszél, de Rómától megtagadja a segítséget. „Miközben Macron elnök népszerűsége rekordalacsony a hazájában, azzal tölti az idejét, hogy a külföldi kormányoknak prédikáljon” – támadta Salvini a francia elnököt. Orbán pedig azt mondta, a néppárti EP-pártcsaládhoz nem csatlakozó Macron ugyanúgy fel akarja robbantani az Európai Néppártot, ahogy a francia pártrendszerrel tette.

Macron erre dániai látogatásán úgy vágott vissza, hogy Orbánék legnagyobb ellenfeleként határozta meg magát: „Ha a legfőbb ellenségüket látják bennem, igazuk van”, jelentette ki. Egyúttal leszögezte: nem hagy teret az Orbánhoz és Salvinihez hasonló „nacionalistáknak”, és „azoknak, akik gyűlöletbeszédet terjesztenek”. 

Eközben Stefano Bottoni történész szerint Orbán Viktor nem azért látogatott Milánóba Salvinihez, hogy a migrációs politikáját dicsérje, hanem azért, mert benne látja az olasz jobboldal és Silvio Berlusconi utódját. A magyar kormányfő és az olasz belügyminiszter találkozója azonban nem csak hazánkban, hanem az olasz sajtóban is nagy port kavart.

Összesen 241 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbánnak nem volt veszíteni valója, amikor néven nevezte Macront, sőt, érdeke volt, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba, mert így a szövetségesei is világosabban láthatják a helyzetet.

Ezen a sakktáblán hol van Merkel helye? Vagy őt már leírták? Mert az biztos, hogy Franciaország soha nem fogja vezetni az EU-t.

Macron problémája most az, hogyan jöhet létre az EU-t irányító Berlin-Párizs tengely Merkel politikai elhalványulásával.

Nem mondták, hogy ellenség vagy. Politikai ellenfél. Ennyi. Ne turbózd magad!

Gyurcsányi 2.0

Az női imitátor belpolitikában nem tud sikeres lenni, így megpróbál az unióban kísérletezni.
SARKOZY neki is felvethetné, amit egy másik miniszterelnöknek.

AMIKOR ELKEZDŐDÖTT A TANÁCSKOZÁS, GYURCSÁNY FELÁLLT ÉS KÖZÖLTE, KIDOLGOZOTT NÉGY PONTOT EURÓPA MEGMENTÉSÉRE, AMIT SZERETNE ISMERTETNI. AZ ELNÖKLŐ SARKOZY AZT VÁLASZOLTA:

MINISZTERELNÖK ÚR, MÉG SENKI NEM HALLOTT OLYAT, HOGY A BETEG AKARJA GYÓGYÍTANI AZ ORVOST. NE AZ AKARJON TANÁCSOT ADNI NEKÜNK, AKI A SAJÁT ORSZÁGÁNAK A GAZDASÁGÁT ELKÚRTA.
https://tinyurl.hu/GnoG/

Van is mire szerényre lennie.

Hali! Vagy a jóképű arab testőr nem feszes mellén.

Te is hallottad. Nemrég valamivel kritizálták az újságok, erre azt mondta, bár nem kérdezték, hogy: "És nem vagyok buzi"

Régi pletyka, hogy az a pasi a szeretője.

A mondás szerint; Nem zörög a haraszt, ha nem fúja a szél.

Macron elnököt egy meleg magazin címlapjára tették
http://www.blikk.hu/aktualis/k..
https://24.hu/kulfold/2017/05/..
http://www.origo.hu/nagyvilag/..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés