Tiltakozik az ELTE Esztétika Tanszéke, amiért Kovács Zoltán nekiment Heller Ágnesnek

2018. augusztus 17. 18:22
Többek között György Péter és Radnóti Sándor írta alá „a kormányszóvivő megalázó, embertelen közleménye ellen” tiltakozó közleményt.

Heller Ágnes csak egy öreg, bigott kommunista” – ezt a mondatot posztolta ki Twitter-oldalára szerdán Kovács Zoltán kormányszóvivő, miután Heller Ágnes filozófus egy interjúban zsarnoknak nevezte Orbán Viktort. A posztra reagálva az ELTE Esztétikai Tanszékének blogján a következő közlemény jelent meg:

Az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete Intézeti Tanácsának tagjai a leghatározottabban tiltakozunk Kovács Zoltán kormányszóvivő megalázó, embertelen közleménye ellen, amelyben az MTA rendes tagjával, a nemzetközi elismertségű tudóssal szemben kulturált országban megengedhetetlen hangot ütött meg.

Heller Ágnes, az ELTE BTK  professzor emeritusa Lukács Györgynek, az Esztétika Tanszék létrehozójának egykori tanítványa, akit egykor éppen a kommunista rendszerrel szembeni véleménynyilvánítása miatt üldöztek el az országból.

Heller Ágnes professzornak a miniszterelnökről alkotott véleménye a politikai szabadság, s ennyiben a társadalmi nyilvánosság része, míg Kovács szóvivő nyilvános megszólalása a személy integritásának durva megsértése. Heller Ágnes életkorának semmi köze politikai nézeteihez.

Heller Ágnes könyvei több tucat nyelven jelentek meg, ő maga számos egyetemen tanított, s büszkék vagyunk arra, hogy a kollégái lehetünk. Kovács Zoltán egy magát kereszténydemokratának valló kormány szóvivője, s a kereszténység fontos, szép hagyománya a bocsánatkérés.  Ez a lehetőség nyitva áll a szóvivő előtt is, elvárjuk, hogy gyakorolja.”

Az aláírók: Dr. Bacsó Béla egyetemi tanár, Dr. György Péter egyetemi tanár, Dr. Hammer Ferenc egyetemi docens, Dr. Kovács András Bálint egyetemi tanár, Dr. Radnóti Sándor professzor emeritus, Dr. Somlyó Bálint egyetemi docens.

 

Összesen 236 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olyan ismerős nekem ez a hölgy, nem szerepelt ebben a Polanski filmben, már az elején?

https://youtu.be/WZcFnZ2ZMR0

Aztán mivel ment neki? Azzal, hogy tényeket mondott?
Ja, persze a politikai korrektség nevében nem szabad néven nevezni a dolgokat!
Ez a politikai korrektség egyébként is módfelett idegesítő, jobb lenne helyette, politikai hazugságról beszélni. Ugyanis ez tombol ma Európa szerte, hogy semmiről nem lehet a valóságot kijelnteni. Lásd, illegális bevándorlókhoz való hozzáállás, bűnözés elterjedése, és oka stb.
Csak azt nem tudom, a tisztelt nyugat miért fújolt Sztálinra, vagy Rákosira? Mai szemmel nézve ők is a politikai korrektség nevében hazudták el a valóságot, illetve hallgatták el az igazságot. Megdöbbentően hasonló a hozzáállás!

Hát... nekem tetszik a papucsos kép. :)))

Akárhogy ízlelgetem, nem látok minőségbeli különbséget Heller Ágnes és Kovács Zoltán nyilvánosságot kapott véleménye között. Nem szép dolog egy demokratikus választáson győztes politikust "zsarnoknak" minősíteni és egy idős hölgyet sem öreg, bigott kommunistának nevezni. És egyik sem igaz. Hogy ki zsarnok és ki nem, azt még egy általános iskolás is meg tudja különböztetni. Heller Ágnes pedig fiatalon volt bigott kommunista, később valóban számottevő szellemi teljesítményt tett papírra, ma pedig egy szereptévesztésben lévő frusztrált baloldali értelmiségi.

No, te sem nézted meg a linket..
De egyre gondolunk..

Hát ki néz vissza a jobboldali fotóról? Egy öreg, bigott kommunista...

Az ellen, amit ez a hazug borzadály írt bezzeg nem tiltakoztok!
Heller anyó ellen kellett volna tiltakoznotok, a sok hazaáruló megnyilatkozása után, vén marhák!
György Péter??? Nem szaktekintély, csak egy locsi fecsi ostoba fickó.
Vagyis a nem tisztelt baloldali uszító proffok a szerény névsor.

Heller védhetetlen.

Az inga kileng. Egyszer mindenért fizetni kell, azért is, h. mikor egy másik, bár szabadon választott kormány, kiárúsította az országot, azt a kormányt hallgatásukkal védték., ezt az építőt, pedig minden befolyásukkal, nemzetközi színtéren is, támadják.

A magyar "progresszív, európai" bicikli alaposan túl lett tolva.

Akik tolták, reménytelen, h. glóriát kapjanak a fejük fölé.

Akkor kellett volna okosnak lenni, a legegyszerűbb háziasszony is tudja, h. jobb, ha a családnak van valamije, mintha nincstelen.

Ennek a társaságnak még ennyi esze sem volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés