Schild & Vrienden

„Ez csak a kezdet” – Dries Van Langenhove flamand diákvezér a Mandinernek

2018. augusztus 10. 19:42

„A magyar balos index.hu még azt is le merte írni, hogy a S&V-t Hitlerjugendként tartják számon Belgiumban. Ez teljesen valótlan” – Dries Van Langenhove, a Schild & Vrienden jobboldali diákmozgalom vezetője a Mandinernek. Szerinte „Nyugaton a könnyű idők gyenge generációkat eredményeztek”, és van mit tanulniuk a közép-európaiak gondolkodásmódjából. Interjúnk.

Gentben beszélgettünk utoljára, ez év elején. Mi történt azóta a Schild & Vrienden mozgalommal Flandriában? 

Nagyon megerősödtük. Jelenleg mi vagyunk a vezető politikai mozgalom Belgiumban. Embereknek adunk munkát, irodákat működtetünk és egy stúdiónk is van, ahol olyan videókat készítünk, amelyek nagyobb nézettséget érnek el, mint a tv-híradók. De ez csak a kezdet. 

Részt vettél a tusványosi szabadegyetemen. Mi motivál arra egy fiatal flamand nacionalistát, hogy Közép-Európába látogasson? 

Sokat tanulhatunk a közép-európaiak gondolkodásmódjából. Belgiumban bűnnek számít, ha valaki büszke a saját örökségére vagy identitására. A kultúránkat kiirtják és a hagyományainkat „túl keresztény” vagy „rasszista” bélyeggel illetik. Ez azért van, mert

Nyugaton a könnyű idők gyenge generációkat eredményeztek.

A nehezebb sors Közép- és Kelet-Európában erősebb generációkat nevelt ki, akik nem engedik, hogy a marxizmus elpusztítsa társadalmaikat. 

Milyen tapasztalatokra tettél szert Erdélyben?

Minden szempontból nagyszerű volt. Barátságos emberek, nyitott környezet, a politikai korrektségnek nyomát sem találtam, és gondolatrendőrséggel sem találkoztam. Ez nagyon különbözik a belga politikai klímától. A migráció, a demográfia, és a családi értékek témaköreinek az alapos megvitatása tilalom alá esik. Közép és Kelet-Európában jobban érvényesül a szólásszabadság.

Az Orbán Viktorral készült, elhíresült videó után az Index, az egyik meghatározó magyar médium a „migránsgyűlölő, harcias diákok” jelzőkkel illette a mozgalmatok tagjait. Mi a véleményed erről az értelmezésről? 

Ez nevetséges. Címkéket használnak, hogy lejárassanak minket, de nem fogunk az ő kottájukból játszani. Ugyanis ha a baloldal szabályait követed, akkor már el is vesztetted a játékot. Senkit sem gyűlölünk. Azért mert szereted a családodat, nem gyűlölöd más családját. Azért mert szereted a nemzetedet, nem gyűlölöd a többi nemzetet. A magyar balos index.hu még azt is le merte írni, hogy a S&V-t Hitlerjugendként tartják számon Belgiumban. Ez teljesen valótlan. A nemzeti televízió dokumentumfilmet készít rólunk, rengeteg vitán vettem részt és sok interjúm jelent meg nagy médiumok lapjain. Nagy politikai játékosnak tartanak minket, nem „Hitlerjugendnek”. Egyetlen egy belga médium sem nevezett így minket. Amikor az Index újságíróján számon kértem a hazugságait, akkor azt írta, hogy „Twitteren találtam Hitlerjugend-hozzászólást”. Szóval elismerte, hogy

Belgium legnagyobb ifjúsági mozgalmát egy darab tweet alapján jelenítette meg,

csak azért, hogy bele tudjon rúgni Orbán Viktorba. Ez méltatlan. A fake news média minden egyes nap lejjebb ad a színvonalából, aztán meglepődik, hogy többé már senki sem hisz nekik. 

A liberális belga média korrektebbül jár el veletek? 

Néhány kisebb kivételt leszámítva szó szerint az egész belgiumi média balos. Igazából nincs demokratikus sajtó, mivel mindegyik a balos propagandát gyártja. Belgiumban a média nem igazán tudja, hogy mit kezdjen a S&V növekedésével vagy az S&V-Orbán találkozó tényével. Egyrészt szeretnének rosszat írni róla, másrészt felismerik, hogy az emberek között nagy a  népszerűségünk, ezért ha továbbra is fake news-t közölnek velünk kapcsolatban, akkor még inkább eljelentéktelenednek. Szóval nagy figyelmet kapunk a sajtó részéről, mert az olvasók és nézők között népszerűek vagyunk. A következő hónapban a nemzeti televízió dokumentumfilmet közöl mozgalmunkról.  

Még mindig aktív vagy az egyetemi életben? 

Igen. Májusban újra bekerültem a Genti Egyetem vezető testületébe. Most a diákok 30%-ának voksát nyertem el, ami kétszerese a korábbi eredményemnek. A támogatottságunk folyamatosan növekszik a diákok körében. 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/134035