Ásatag feudalizmus épül

2018. augusztus 1. 10:24

Puzsér Róbert
Facebook
A nemzeti együttműködés rendszerében nem a korrupció a legrosszabb, és nem az, hogy köpnek a jogállamra.

„A nemzeti együttműködés rendszerében nem a korrupció a legrosszabb, és nem az, hogy köpnek a jogállamra. Nem a ruszkikkal való haverkodásuk, nem az atomenergia-fétisük és nem a pufimellényük a legrosszabb. Nem a bulvárban való büszke dagonyázásuk, nem a közpénzből folytatott napi huszonnégy órás uszításuk, és nem az udvari költőjük, Kovács Ákos. Nem a cégektől lopott cinizmusuk, nem a kamukeresztényi képmutatásuk és még csak nem is a közméltóságos bajszaik.

Az bennük a legrosszabb, hogy miközben a posztmodernizmussal szemben mindennapos háborút vívnak, nem a modernitást védelmezik, hanem egy ásatag feudalizmust építenek. Ennek legszebb példája az, amikor a kormányzati kultúrharc rovatvezetője arról ábrándozik, hogy milyen jó lenne, ha tabletezés helyett a gyerekek inkább latinul tanulnának.

Ez a legrémisztőbb bennük: amikor épp nem lopnak és nem hazudoznak, nem szart kevernek és nem magyart a magyar ellen uszítanak, akkor egy olyan világról fantáziálnak, ami már száz éve is korszerűtlen volt. Az a legveszélyesebb bennük, hogy bár a diagnóziusok sokszor helyes, a gyógymód, amit kínálnak: érvágás, köpölyözés és ráolvasás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az új kulcsszó a feudalizmus. A diktatúra és a rezsim nem jött be, mást kell kipróbálni.

Jah. FAM és Puzsér haverok. Most biztos egymás vállát veregetik, hogy milyen remek címkét találtak a kormányzatra. Feudális. Kár, hogy ez is csak a szokásos bolsi tempó.

Jah igen, Béndek is feudálisozott nemrég, szóval nem tudom, melyik libsi szarfejűnek a találmánya ez eredetileg.

"Ennek legszebb példája az, amikor a kormányzati kultúrharc rovatvezetője arról ábrándozik, hogy milyen jó lenne, ha tabletezés helyett a gyerekek inkább latinul tanulnának."

A latin tudás hasznosságán lehet vitatkozni, de a Szilícium völgy Waldorf iskoláiból is kitiltottak minden elektronikai kütyüt.

"This Silicon Valley school shuns technology — yet most of the students are children of tech execs"

https://www.businessinsider.co..

Kár, hogy ez nem feudalizmus. Ez a folyamat, miszerint a tulajdon és a vagyon egyre jobban koncentrálódik, ugyanúgy érvényes a kapitalizmusra. Ha nem jobban.

Nem jött be? Három kétharmad után? Igaz, az ellenzék folyamatosan nyer, hiszen aki nem vesz részt a választásokon, az mind rájuk szavaz.

"Azért ezt a folyamatot lehet befolyásolni - például a többkulcsos adóval."

Ez teljesen oké, de a tulajdonkoncentráció jelensége maga nem feudalizmus. Kicsit sem. Annyira nem, hogy a komcsik idején is megfigyelhető jelenség volt, hogy a vagyon egyre kevesebb kézben koncentrálódott egyre inkább. Hiába a népé volt a vagyon, ha egyszer a párttitkár a haszonélvező.

A te részedről ez egy intellektuális ugrás volt. Ha így fejlődsz, egyszer még a seggedet is fogod tudni törölni teljesen egyedül.

"És ez hol lelhető fel az írásban?"

Wow, és szövegértelmezésed hol van, te Robi-fan :) ?

A három lájkod és zéró negativ is motivál engem hogy (természetesen nem latinul, mert...nem...:) de megkérdezzem:

Ha bárki itt pl. Rüsztem pasa azt állítja reflexiven hogy a "A magyar magyar ellen uszítása inkább libsi tempó" , abban hol láttad Rüsztem pasa által leírva hogy perpillanat Róbert követte volna el ?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés