A szivárványcsaládban felnőtt gyerekeknek jobbak bizonyos képességeik

2018. július 28. 11:59

Pető Andrea
HVG
Jelenleg globális hatalmi és szocializációs harc folyik a tudomány újraértelmezéséről. Ebben megjelennek olyan gyakorlatok – Bagdy Emőke munkássága is ebbe illeszkedik –, amelyekben csipegetnek a tudományos eredményekből, hogy ideológiai tételeiket igazolják. Interjú.

„Globális tendencia, hogy a házasságok száma csökken, mert egyre kevesebb egymást szerető párnak van szüksége az államra, hogy ezt az alapvető emberi érzést nap mint nap megélje. Az együttélések száma növekedett, látjuk például, hogy Magyarországon a gyerekek 46,7 százaléka házasságot nem kötött pároknál születik, míg az uniós átlag 42 százalék. (...)

Jelenleg globális hatalmi és szocializációs harc folyik a tudomány újraértelmezéséről. Ebben megjelennek olyan gyakorlatok – Bagdy Emőke munkássága is ebbe illeszkedik –, amelyekben csipegetnek a tudományos eredményekből, hogy ideológiai tételeiket igazolják. Ilyen másutt is van. A különbség az, hogy ezt ott nem tekintik tudománynak, Magyarországon viszont magát a tudományt akarja ez a gyakorlat átvenni. A Magyar Tudományban is megjelennek már ilyen módszertannal készült cikkek, és ezzel új kutatási normákat és témákat akarnak meghatározni. Ebbe illeszkedik az MTA költségvetésének ellenőrzése is, ami a szakmai ellenőrzést és a minőségbiztosítást gyengíti. Pedig csak egy tudomány van.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...a házasságok száma csökken, mert egyre kevesebb egymást szerető párnak van szüksége az államra, hogy ezt az alapvető emberi érzést nap mint nap megélje."

Ezzel a marhasággal nyit egy CEU egyik tanára. Ennyi elég is belőle.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés