Bevezetné a halálbüntetést Toroczkai mozgalma

2018. július 26. 13:34
Visszaállítaná a halálbüntetést egyes bűncselekmények esetében a Mi Hazánk Mozgalom.

Egyes bűncselekmények esetében visszaállítaná a halálbüntetést, a hazai börtönök zsúfoltságának enyhítésére pedig bevezetné a bérrabtartást a Mi Hazánk Mozgalom – mondta el csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a szervezet elnöke.

Mint mondta, a párt alapító nyilatkozatáról a múlt héten indított vita során a feltett húsz kérdésre mintegy 20 ezer szavazat és ezer írásos vélemény érkezett, a most felvetett két téma esetében szinte egyöntetű támogatással. Tájékoztatása szerint a védtelenek – így a gyerekek, idősek – sérelmére elkövetett életellenes cselekményekre vezetnék be a kivégzést, amelynek visszatartó erejét kutatások bizonyítják.

Toroczkai a bérrabtartás esetében arról beszélt: Magyarországon napi 8-9 ezer, míg Oroszországban 2 ezer forintra rúgnak a fogva tartás költségei; egy 4 ezer forintos átalánnyal mindkét állam költségvetése jól járna. Megtoldotta ezt azzal, hogy a Szibéria szó önmagában is visszatartó erő lehet a bűnelkövetés előtt. 

Megjegyezte: a börtönzsúfoltsági lista második helyezettje, a Magyarországot követő Belgium hosszabb ideje alkalmazza ezt a gyakorlatot, holland fegyintézetekben helyezve el elítéltjeit.

Arra az újságírói felvetésre, hogy a külföldi fogva tartás emberi jogokat sértene, a politikus azt hangsúlyozta: számukra a fogvatartottakénál sokkal fontosabbak az áldozatok jogai. 

(MTI)

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Embert nem. De azért van néhány eset, amikor a bűnelkövető, a tette miatt elveszítette a jogát az élethez, sőt, talán még azt is, hogy embernek nevezzék!

Válaszok:
Negue | 2018. július 26. 14:09

Számomra, csak egy dolog miatt aggályos. A tévedés lehetősége miatt, és azért mert utána már valóban nem lehet felmenteni.
Ezért támogatom a TÉNYLEGES(!) életfogytiglant.

Jaj, hagyjuk már... 10 éven át ugatott hangosan az ún. Jobbik a halálbüntetésől... KÖVETELTÉK újra és újra a bevezetését... hogy aztán 2016 táján lassan elkezdjék kiretusálni (!) a történelmükből ezt a "vadhajtást"... jöttek sorban a nyilatkozatok: ők soha nem is akartak halálbüntetést... LOL

Megjegyzem (ha már Toroczkai gittegyletéről beszélünk), hogy éppen Dúró is azt nyilatkozta pár hónapja, hogy valószínűleg nem szavazna a halálbüntetés bevezetésére.

Miről is beszélünk?

Válaszok:
ThunderDan | 2018. július 26. 16:43

https://pestisracok.hu/duro-do..

"Ami a halálbüntetés Toroczkai által felvetett visszaállítását illeti, az Dúró szerint legitim társadalmi vita tárgya lehet. Dúró egyetért azzal, hogy vannak olyan esetek, amikor legitim módon felvethető a halálbüntetés szükségessége. Maga Dúró bizonytalan ebben a kérdésben, nagyon sok nyomós érvet tud mellette és ellene is felhozni, de inkább a halálbüntetés ellenzői közé sorolja magát."

Ezt most májusban mondta Dúró. Akkor éppen a halálbüntetés ellenzője volt.

:))))))))))))))))))))
Megélhetési handabandázók.

Az USÁ-ban minden végrehajtott halálbüntetést annak gondolnak/gondoltak, hiszen e nélkül nem hajtanák azt végre.
Aztán kiderült, hogy a végrehajtott halálbüntetések közül volt olyan is, amikor ártatlan volt a kivégzett, aki már aligha fog feltámadni.

Így van.
Ezért van a civilizálatlan férgeknek életük végéig a börtönben helyük...

Kellett ez már, rég nem dobta fel senki a témát.

Ez valóban egy olyan dolog, ami érdekli az embereket. Lehet
vele kampányolni. Különösen Szibéria nagyon jó ötlet.

Nincs száz százalékosan "hibátlan", vagy támadhatatlan megoldás. Ez tény.

Akkor megismétlem:

"Ezért van a civilizálatlan férgeknek életük végéig a börtönben helyük."

Szerinted én egyetértek azzal, hogy kiengedték azt a férget???????????????????????????

Egy dolog a börtönben nehezen elviselhető körülmények között, DOLGOZVA letöltetni valóban több évtizedet és más büntetésből, bűnmegelőzési célzattal öletni. Az ölést valakinek, munkaköri kötelességként, hivatalos procedúra keretében végre kell hajtani.

NEM TÁMOGATOM A HALÁLBÜNTETÉS VISSZAÁLLÍTÁSÁT.

Ebben is egyezik a véleményünk.
Ennek a féregnek még "szabaduló bulit" is tartottak a kedves rokonok, no meg egy új BMW is várta szegény, embernek aligha nevezhető személyt.
Aki amúgy ott rohadjon meg ahol van!

Ez elég szörnyű, van benne igazság.

Kieslowskinak van egy film sorozata, a Dekalog, a tizparancsolat megszegése a történetek vezérfonala. A ne ölj epizódban van egy akasztásos kivégzés, egyszerű falusi fiú előre megfontolt szándékkal "csak" kirabolna, de végül meg is öli a taxist. A fiatal ügyész a történet végén pályalhagyó lesz.

Viszont közismertek a szabadulók bestiális kegyetlenséggel elkövetett újra gyilkolásai.

Biztos, h. a társadalom biztonsága a legfontosabb szempont.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés