Kinek kellene félnie az iszlámtól?

2018. július 23. 6:39

Nagy Ervin
Magyar Hírlap
A muszlim ember nem hisz abban, hogy minden ember egyenlő.

„Később, a felvilágosodás bölcsőjében, megszületett az egyenlőség eszméje is, amely különböző egalitárius ideológiákban, a marxizmustól a szociáldemokráciáig bezárólag artikulálódott. A törvény előtti vagy a gazdasági gyarapodás esélyeiben való egyenlőség, illetve az egyenlőtlenséget »kiigazító« szociális hálók ideája mind-mind része lett a modern demokráciáknak. (Ami ma sem nyilvánul meg ugyan teljes mértékben, de mint olyasfajta idea, amiért politikai cselekvést érdemes tenni, ténylegesen is létezik.)

Nos, ha az iszlám tanítást nézzük, akkor bizony itt is égbekiáltó inkompatibilitást találhatunk. A muszlim ember nem hisz abban, hogy minden ember egyenlő. Sőt – csak hogy egy speciális egalitárius mozgalomról, a feminizmusról is beszéljünk – a nemek közötti egyenlőséget is gyűlölködve veti el. Az iszlám szerint a nő és a férfi nem egyenértékű létező – az ebből fakadó konfliktusokat pedig már sajnálatos módon meg is tapasztalta a befogadó Európa.

Summa summarum, nem filozofálgatva tovább, kijelenthetjük, hogy az iszlamizáció, így a muszlim emberek ellenőrizetlen és tömeges beengedése Európába, illetve a »nagy mutatvány«, az integrációs kísérlet, nem csupán a keresztény és zsidó emberek életvitelét vagy szélsőséges esetben az életét veszélyezteti, hanem bizony minden olyan európai létét is, aki az egyenlőségben, a szabadságban, vagy bármiféle más nyugati »izmus« »találmányában« hisz. Így a bevándorláshoz való viszonyulás, a befogadás kontra önvédelem politikájának nemhogy pártokon felül álló kérdésnek kellene lennie a józan ész logikája szerint, hanem ideológiákon túlmutató problematikának is.

Elvitatkozhatunk hát pártok, vagy ideológiák szintjén azon, hogy ki mit tart európai hagyománynak, hogy ki mit gondol Európa jövőjéről, de semmi értelme sincs. Mert míg e hitbéli, ideológiai és politikai vitákat lefolytatjuk, az iszlám szép lassan megszállja azt az Európát, amelyet ki-ki más okból ugyan, de ugyanolyan módon szeret.

Legalábbis hinni szeretném, hogy szereti.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy Ervin elemzése teljesen helytálló , de sajnos a liberális gondolkodás az ilyen józan érveket eleve beállítja a saját relativista mentalitásának közegébe , s ezért az iszlám veszélyt is elbagatellizálja .

Szerintem kizárólag a teremtettségben vagyunk egyenlők. Abban, hogy Isten méltónak talált minket arra, hogy megteremtsen.

De a képességeink, az adottságaink, a tehetségeink mások. Különbözőek. Szerencsére.

Ez is egy vélemény. Ebben is különbözünk.

Figyelj, lehet itt hőbörögni, kuncogni, gyalázkodni a földön fekvőn, zsinór mértéken mérni a 2000 éve leírtakat, de talán nem véletlen, hogy mi itt tartunk, a civilizáció bölcsői, a Nílus partja, a Tigris és az Eufrátesz, az Indus-völgye, a Sárga folyó meg ott, ahol.
A kereszténység (szerencsénkre) mindig is megengedő volt, vagy akár úgy is mondhatnánk, hogy gyenge, de talán ez mindig is kódolva volt a kereszténységben, látva prioritásait.

Minden ember egyenlő , de ettől még jogos egy veszélyforrás kiiktatása .

Csepp a tengerben.

De tényleg nem értem ezt a mérhetetlen frusztrációt egy halott eszme iránt, semmivel sem vagy különb egy mezei rasszistánál, sok sikert a fantomok, meg 500-1000 éves múltbéli eseményekkel szembeni harchoz.

Nyilván az inkvizíciót és az antitudományos elméleteket sírják vissza, és nem azt az erkölcsi útmutatást, lelki békét, hogy legyen egy fix pont a rohanó világukban, amire sok embernek kurva nagy szüksége lenne, köztük neked is, te megállás nélkül fortyogó epehólyag.

Engem senki, de nem vagyunk egyformák, vagy úgy is mondhatnám, hogy nem mindenki olyan tökéletes, mint te - az emberiség legnagyobb szerencséjére - és egyeseknek iránytűre van szüksége az életben.

Olvassa el figyelmesebben Nagy cikkét , a s akkor tudni fogja ...

Isten az embert egyenjogú, egyenrangú, és egyenértékűnek teremtette, de nem egyformának.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés