A nemzeti identitás, te hülye

2018. július 21. 15:39

Lánczi Tamás
Mozgástér blog
Mi tölti majd be a reményeik szerint szertefoszló hagyományos nemzeti, etnikai, vallási identitás helyét?

„Az újra erősödő nemzeti identitás kárhoztatói két dologra nem tudnak válaszolni. Először is, mi tölti majd be a reményeik szerint szertefoszló hagyományos nemzeti, etnikai, vallási identitás helyét? A brüsszeli bürokratáknak hetven év is kevés volt ahhoz, hogy erre választ adjanak. Pedig, tegyük hozzá, keresték szorgalmasan, ebből született az Eurovízió, az eurolottó, vagy az Erasmus program és egy sor kedves, de a végső célt tekintve jelentéktelen intézkedés. Nincs velük semmi bajom, de azért egyiktől sem ver hevesebben a szív.

A másik nagy kérdés, hogy a hagyományos identitások helyett miért lesznek jobbak az újak? Mit nyerünk az európai földre importált iszlám radikalizmussal, vagy az olyan, az Egyesült Államokban az elmúlt negyven évben kikísérletezett identitárius mozgalmak által kialakított törésvonalakkal, mint a faji politikát a feje tetejére állító és emberéleteket követelő Black Lives Matter mozgalom, az állatok jogait az emberi jogok elé helyező, fizikai agresszióig jutó vegánok, a férfigyűlölő feministák, és a megannyi tiszteletet és jogokat követelő kisebbség, amelyek a legújabb kori liberális politika sárkányfogveteményéből keltek ki. Ezek, szemben a nemzeti identitásokkal, nagyon is kártékonyak és mérgezik a Nyugat mindennapjait. Nem kínálnak vonzó perspektívát.

The economy, stupid – ezt a mondatot függesztette ki James Carville kampánystratégia Bill Clinton irodájának az ajtajára. A híres politikai guru ma minden bizonnyal azt írná fel a nyugati médiának emlékeztetőül:

The national identity, stupid.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az emberi lét is együttműködésen és küzdelmen alapszik. Akikkel együtt küzdtünk és együtt dolgoztunk azonos nyelven beszélő, azonos alapelveket valló társadalommá, nemzetté váltunk az idők folyamán. A katonai vagy gazdasági erővel összehozott birodalmak fel akarják oldani a nemzeti különbségeket, de legtöbb esetben a birodalmak szűnnek meg.

Az iszlám és az antirasszizmus...Izrael, öhöm, zsidók, öhöm, örmény népírtás, öhöm, kurdok, öhöm, India és Pakisztán, öhöm....
A primitív ember rasszista, és az iszlám közösségnél nincs primitívebb e Földön.

Egy ideig reménykedtem benne, hogy talán mégsem, de be kell látnom, hogy te súlyos zavarokkal küzdesz, ráadásul már ilyen fiatalon hatalmába kerített a téboly...szomorú:(

Én örülök, hogy magyar vagyok. Akárhányszor külföldön járok és kérdezik, hogy francia, amcsi, vagyok? Vagy azt, hogy melyik országból jöttem, mosolyogva mondom, hogy la Hongrie, Ungheria, Hungría!
Sosem szégyelltem még a hazámat, és sosem tettek még megjegyzést rám, sőt! De még Magyarországra sem.
Sok kedves mosolyt bezsebeltem már,- naponta - amerre csak jártam.

Úgyhogy hiba, az ön készülékében van.

A franciák így örültek a győzelemnek.

Szinte valamennyi fővárosi és regionális lap szót ejtett arról, hogy ez a válogatott hosszú idő után nemzeti összefogást eredményezett, miközben a sokszínű francia társadalmat tükrözi. A 23 játékos közül 14-en afrikai származásúak, és ketten nem is Franciaországban születtek: Samuel Umtiti a kameruni Yaoundéban, Steve Mandanda pedig a kongói Kinshasában.

http://hvg.hu/sport/20180716_f..

Szegény Pali bácsi gondolkodás nélkül mindent benyal, amit csak talál.
Nem is egy gondolkodó értelmiségi, mint tudjuk.

https://merce.hu/2018/07/19/sz..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés