Én négerelek, te négerelsz, ő négerezik

2018. július 17. 22:10

Gulyás Balázs
Magyar Hang
A kormány gyűlöletkampánya három éve alatt a magyar társadalom nagy része elvesztette a fogékonyságát az empátiára.

”A kormány gyűlöletkampánya három éve alatt a magyar társadalom nagy része elvesztette a fogékonyságát az empátiára. Az euroatlanti világban megizmosodó szélsőséges populizmus, valamint idehaza a kormánypártok jobbszélre húzó politikája felbiztatta és felerősítette a hangját a korábban csak »otthon, a négy fal között« náculóknak. Ma már a fideszes politikusoknál nem néppárti kollégáik jelentik a nemzetközi hivatkozási alapot és viszonyítási pontot, hanem sokkal inkább Trump, Le Pen és Nigel Farage. Ebbe a közegbe robbant be a focivébé és a francia válogatott a megannyi színesbőrű játékosával.

Kis kitérő, de soha nem értettem, hogy miképp keletkeznek a magyar Barcelona-, Real Madrid- vagy éppen Arsenal-szurkolók. Még kevésbé felfogható a számomra, hogy tud valaki magyarként egy másik nemzet válogatottjának szorítani – sokszor olyankor is, ha mondjuk a magyarokkal meccselnek. Megdöbbentő volt látni a legutóbb a Magyarországgal selejtezőt játszó Portugália válogatottjának szurkoló magyarokat. Miképpen dönti el valaki, hogy egy távoli ország általa élőben adott esetben soha nem látott csapatáért fog szorítani? Nyilván más helyzet, ha egy világversenyre a magyar csapat nem jut ki, és az ember fia jobb híján ilyen-olyan okból talál valamely rokonszenves nemzetet, amelynek sikere nem közömbös a számára. Mint az idei futball-világbajnokságon a horvátokat.

Ahogy látom, a többség a múlt vasárnapi döntőben inkább a franciák négerválogatottjának ellenében találta meg magának őket, mintsem valamely, a közös történelmi múlt miatti szimpátia okán.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na ácsi, közömbösként, ugyanakkor baloldaliként, de legalábbis egalitaristaként egy jóval nagyobb, jóval népesebb, jóval gazdagabb és még lehetne sorolni, vagy akár úgy is mondhatnám, hogy Dávid és Góliát párharcában te Góliátnak drukkoltál?
Ráadásul még az sem magyarázat erre, hogy a franciák akár a döntőben, akár a VB korábbi meccsein jobb focit játszottak volna, és ezért szurkoltál nekik.

Ember, mondhatnám azt, hogy egy kész rejtély vagy, de inkább neveznélek szellemi torzszülöttnek, egy szellemi hajléktalan, aki abból él, amit elé dobnak...szedd már össze magad!:D

Válaszok:
lavor | 2018. július 18. 8:17

Az lemaradt, hogy a franciák egyértelműen rosszabb focit játszottak (kontrafoci...bleh), így közömbösként, ámbár fociszeretőként is a Balkán braziljai, a horvátok mellé kellett volna állnod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés