A francia vb-győzelem a világ bevándorlóinak győzelme

2018. július 16. 13:32

Peniel Joseph
CNN

A francia nemzet afrikai sportikonokat fogadó meleg szeretetét ki kellene terjeszteni az afrikai és karibi diaszpórára is.

„Franciaország felvillanyozó, 4-2es világbajnoksági győzelme a horvátokkal szemben Afrika és a bevándorlók győzelme mindenhol.

A csapat győzelme amiatt is figyelemre méltó, ahogyan a bevándorlásellenes érzelmek, főleg az afrikai eredetű bevándorlók ellen irányuló érzelmek felkavarták a francia társadalmat az elmúlt húsz évben. (…)

A francia világbajnoki válogatott faji és etnikai sokszínűsége lehetőséget ad egy másik, optimistább leckére a bevándorlásról, globalizációról és állampolgárságról. Míg ugyanis az egész csapatot hősként fogják kezelni Franciaországban, az afrikai eredetű emberek továbbra is a bőrszínükön alapuló diszkriminációval néznek szembe. Afrikai bevándorlók tömege, beleértve a háborús övezetek elhagyóit, néz szembe ijesztő kilátásokkal azzal kapcsolatban, hogy kapnak-e belépési engedélyt Franciaországba a maguk és családjuk számára

A francia nemzet afrikai sportikonokat fogadó meleg szeretetét ki kellene terjeszteni az afrikai és karibi diaszpórára is, akiknek nagy száma keres menedéket ember által létrehozott vagy természetes katasztrófák elől saját hazájában.”  

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/132716

Ajánljuk még a témában