Elhagyja Angliát John Cleese a Brexit-vita miatt

2018. július 11. 15:02
A legendás humoristának elege lett, a Karib-térségbe költözik.

A Karib-térségbe költözik John Cleese, a Monty Python sztárja novemberben a „borzasztó” Brexit-vita ellen tiltakozva – írja a Telegraph.

A 78 éves humorista a BBC Two Newsnight című műsorában vallott terveiről: a Puerto Rico közelében található, 11 ezres lélekszámú Nevis szigetére költözne. „Novemberben elmegyek. És tényleg. Már el is kezdtem az előkészületeket” – mondta Cleese, aki egyébként a Liberális Demokraták régi támogatójának számít. Elmondta, januárban és februárban is a szigeten tartózkodott, mely a feleségének is nagyon tetszett.

A színész egyébként a 2016-os népszavazás idején a kilépést támogatta, de úgy fogalmazott, a jelenlegi Brexit-vita „az egyik legnyomasztóbb dolog az országgal kapcsolatban”, ezért hagyja el hazáját. „Szörnyű hazugságok terjedtek a jobboldalon arról, hogy majd minden [uniónak adott] pénz az egészségügybe megy” – mondta, de egyúttal a maradáspártiakat is kiosztotta: szerinte David Cameron akkori miniszterelnök félelmet próbált kelteni az emberekben.

„Alig volt valaki, akinek lett volna valami fogalma, mi is fog történni. Miért ilyen heves mindenki, ha még a következményeket sem ismerik?” A brit médiát is kritizálta, melyet „hazugnak” és „triviálisnak” nevezett: szerinte az újságírói sztenderdeket a jobboldali kormányok felborították.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ott elég sok a halott papagáj.

Ez egy 65 milliós ország, nem lehet a kilépés utáni viszonyok tisztázása nélkül csak úgy kilépni, mint egy bélyeggyűjtő szakkörből, különben bedől a gazdaság. Egy csomó nagy cég annak tudatában települt oda, hogy vámmentesen exportálhat az EU többi részébe. Ha ezt ezután nem teheti meg, akkor kénytelen lesz máshová átköltözni.
Hiba volt a Brexitet ebben a formában kiírni szavazásra, mert így saját magukat hozták kényszerhelyzetbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés