Mohamed-karikatúraversennyel cukkolná a holland muszlimokat Wilders

2018. június 13. 6:58
Trollkodik a Szabadságpárt.

A Geert Wilders vezette bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) Mohamed prófétát ábrázoló karikatúraversenyt hirdet – közölték helyi lapok kedden.

A párt tájékoztatása szerint a Szabadságpárt parlamenti irodájában tervezett karikatúraverseny megrendezését a holland terrorizmusellenes ügynökség (NCTV) jóváhagyta.

A bejelentés szerint a zsűribe meghívást kapott Bosch Fawstin karikaturista, aki Texasban hasonló versenyt nyert 2015-ben. A versenyt később, még az év folyamán megrendezik – közölték.

Geert Wilders, aki nyílt iszlámellenessége miatt folyamatosan halálos fenyegetések érik és 2004 óta állandó rendőri védelem alatt áll, korábban többek között az erőszak vallásának nevezte az iszlámot, amely véleménye szerint a legnagyobb veszélyt jelenti Hollandiára nézve. A politikust a holland bíróság 2016 decemberében bűnösnek találta gyűlöletbeszéd, kisebbség elleni uszítás és diszkrimináció vádjában.

A Mohamed prófétát  ábrázoló karikatúrák  kapcsán egyebek mellett a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap címlapja váltott ki erőszakos cselekményeket  Európában. 2015-ben az újság párizsi székházában egy algériai származású, de Franciaországban született testvérpár 11 embert, köztük a lap nyolc munkatársát lőtt agyon, menekülés közben egy rendőrrel is végeztek. 

Ezt megelőzően, 2005-ben a muzulmán világ számos országában tiltakozó megmozdulásokat tartottak annak nyomán, hogy Mohamedet ábrázoló karikatúrák  jelentek meg egy dán napilapban.

(MTI)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A gyuribá mondta nekik, hogy ne féljenek, le fog róluk róluk
pattanni a puskagolyó.

Nehéz lesz a három évvel ezelőtti texas-i Mohamed karikatúraversenyt űberolni, bármilyen téren. Ugye akkor egy komplett SWAT kommandó védte a kiállítócsarnokban Wilderst, a fenyegetések miatt. És lőn: valóban érkezett egy terepjáró, két kalasnyikovos muszlimmal, akik lövöldözve indultak a főbejárat felé. De nem jutottak odáig- egy klasszikus, hatvanas serif ugyanis már az utcán agyonlőtte őket a coltjával. A slusszpoén: a jelenlévők szerint a helyszínelők által krétával körberajzolt két muszlim test nyerte egyértelműen a versenyt...
https://pbs.twimg.com/media/CE..:large

Mohamed-karikatúraversennyel cukkolná a muszlimokat ez a fasz? (hogy a 888 trendi stílusában fogalmazzak)
by the way
ez a holland a mi barátunk, ugye

igen, de még konkrétabban:
a be/kivándorlás okainak felszámolása segítene (persze erre sem erő, sem késztetés)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés