Német külügy: Hogy értsük, hogy az USA nagykövete a konzervatívokat pártolja?

2018. június 4. 17:22
Richard Grenell, az Egyesült Államok új berlini nagykövete interjúban fejezte ki rokonszenvét és támogatását az európai konzervatívoknak. A német külügyminisztériumban értetlenkedve fogadták nyilatkozatát.

Értetlenkedéssel fogadták a német külügyminisztériumban az Egyesült Államok új berlini nagykövetének egy interjúját, amelyben a diplomata kiemelte, hogy tevékenyen támogatni kíván európai konzervatív mozgalmakat és azok vezetőit – jelezte hétfőn a tárca szóvivője.

Christopher Burger a berlini kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy a minisztérium felvilágosítást kért az amerikai féltől arról, hogy valóban jól idézték-e a breitbard.com amerikai hírportálon Richard Grenell nagykövetet. Hozzátette: a diplomatát szerdán várják a minisztériumban bemutatkozó látogatásra, amely alkalmat ad majd egy eszmecserére arról, hogy miként kell érteni a hírportálon megjelent interjúban tett kijelentéseit.

Richard Grenell az interjúban a többi között arról beszélt, hogy támogatni kíván az eddigiektől eltérő, „más konzervatív” mozgalmakat és  „más vezetőket” Európában. Megjegyezte, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár „egy rocksztár, nagy rajongója vagyok”. A német hírportálok az interjúval kapcsolatban rámutatnak, hogy a diplomácia alapszabályai szerint egy nagykövet nem fejezi ki nyilvánosan politikai mozgalmak, pártok vagy politikai vezetők iránti rokonszenvét.

Erre vonatkozik az interjúval kapcsolatban a német belpolitika számos szereplője által megfogalmazott bírálatok sora is. Így például Ralf Mützenich, a kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) egyik vezető külpolitikai szakpolitikusa, aki egy hétfői nyilatkozatában kiemelte, hogy nem tartozik a nagykövetek feladatai közé a fogadó országban zajló politikai folyamatok befolyásolása.

(MTI)

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

http://www.tagesschau.de/ausla..
Amikor a budapesti német nagykövet avatkozik be a magyar belpolitikába és mond véleményt amikor nem is kérdezik, az bezzeg "ist in Ordnung".
Volt idő, amikor semmi mással nem foglalkoztak mint a "magyar sajtószabadsággal", meg a "Momentum" felkészítésével.

"Ralf Mützenich, a kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) egyik vezető külpolitikai szakpolitikusa, aki egy hétfői nyilatkozatában kiemelte, hogy nem tartozik a nagykövetek feladatai közé a fogadó országban zajló politikai folyamatok befolyásolása."

Budapesti iskola.. Mark Palmer, Peter Tufo, Nancy Goodman, Eleni Tsakopoulos Kounalakis , Mark André Goodfriend :)

Amikor a Bundestag a magyari Alaptörvény negyedik módosításáról folytat plénum vitát..

Mondjuk ahhoz képest, hogy az USA osloi nagykövet jelöltje a meghallgatásán feldobta, hogy szeretne találkozni a norvég elnökkel (!)...

Meg az NSA a német kancellár privát telóját is lehallgatja :)

Így jár a német Unió, amely outsourceolja a biztonságát, meg milliószámra hív meg illegális afrikai meg közel-keleti népséget minden törvényt, egyezményt felrúgva.

a Bundeswehr főfelügyelőjének a Bundestag - a parlament alsóháza - védelmi bizottságának megküldött jelentése alapján több haderőnemnél alkatrész-ellátási zavarokkal küzdenek, és a járművek nagy részét nem lehet használni.

Például a 109 Eurofighter vadászgép közül csak 42 tud felszállni, a 89 Tornado közül pedig 38, míg a 43 darab Transall C–160 típusú harcászati szállító repülőgépből 24 használható - áll a jelentésben. A Bild és a Süddeutsche Zeitung arról írt, hogy gondok vannak a Boxer típusú páncélozott szállító harcjárművekkel is, a 180 darabos állományból 110 szervízben van.

https://www.zdf.de/kinder/logo..
"Auch Viktor Orbán, der Ministerpräsident von Ungarn ist ein Autokrat. "
Milyen igaz német "barátainkra" !
Ments meg, Uram, barátaimtól, ellenségeimmel magam is elbánok.
https://bit.ly/2Lm9Hoy

Grenell úr, az Atlanti óceán felől más szelek fújnak, ideje oďébb állnia.
Tudja, "nem azt mondták Feri"...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés