Jobbik: Meg kell mutatni, mekkora lehetőség rejlik az önrendelkezésben

2018. június 4. 16:39
A legnagyobb európai őshonos kisebbséget, a magyarokat is illessék meg azok a jogok, amelyekkel a nyugat-európai kisebbségek rendelkeznek – ebből a célból kezdeményez diskurzust az autonómiáról a Jobbik Sneider Tamás pártelnök hétfői bejelentése szerint.

Az autonómiában, az önrendelkezésben rejlő hatalmas lehetőségeket megmutató politikai diskurzust kezdeményez a Jobbik – jelentette be hétfőn, a nemzeti összetartozás napján tartott sajtótájékoztatóján Sneider Tamás pártelnök.

Közlése szerint az a céljuk, hogy a legnagyobb európai őshonos kisebbséget, a magyarokat is illessék meg azok a jogok, amelyekkel a nyugat-európai kisebbségek rendelkeznek.

Hozzátette, noha a jelenlegi kormánypárt „tett gesztusokat” ebben a témában, „harminc éves késésben” vagyunk, mivel a magyar kormányok „nem voltak hajlandóak tudomást szerezni” a magyar közösségek által alkotott autonómia-koncepciókról, és a nemzetközi színtéren képviselni azokat.

Hangsúlyozta: az autonómia minősége a demokrácia fokmérője is, majd megjegyezte, az érintett területek nem a százmilliárdos magyar kormányzati juttatások viszik el, hanem az, ha ezek a területek maguk rendelkezhetnek az ott termelt adóbevételek felett.

(MTI)

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés