AfD-társelnök: „Hitler csupán madárpiszok Németország sikertörténetében”

2018. június 3. 9:22
Alexander Gauland kijelentésével óriási felháborodást váltott ki: a kormányzó kereszténydemokraták szerint ezzel az AfD „megmutatta a polgári maszk mögötti, igazi arcát.”

Felháborodást váltott ki szombaton Németországban, hogy Alexander Gauland, az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű jobboldali párt társelnöke egy pártrendezvényen elmondott beszédében sokak szerint kisebbíteni próbálta a náci Németország által elkövetett bűnöket.

„Hitler és a nemzetiszocialisták pusztán madárpiszok Németország ezeréves sikertörténetében” – fogalmazott helyszíni tudósítások szerint Gauland a türingiai Seebachban, a párt ifjúsági szervezetének kongresszusán felszólalva. Nem tagadta ugyanakkor Németország felelősségét.

„Csak azoknak adatik meg a hatalom, hogy formálják a jövőt, akik elismerik a múltat” – fogalmazott a jobboldali pártvezér, hozzátéve, hogy a nácizmus Németország sokkal régebbre visszanyúló „fényes” történelmének csak egy része.

„Ötvenmillió háborús áldozat, a holokauszt és a totális háború csak madárpiszok az AfD számára. Hát ez az AfD igazi arca a polgári maszk mögött” – kommentálta Gauland megjegyzését Annegret Kramp-Karrenbauer, a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) főtitkára.

Lars Klingbeil, a Szociáldemokrata Párt (SPD) főtitkára szerint Gauland beszéde a történelmi tények „szörnyű elbagatellizálása”, és szégyen, hogy ilyen emberek ülnek a német parlamentben.

A Nemzetközi Auschwitz Bizottság közleményében elfogadhatatlannak és méltatlannak minősítette az AfD-s társelnök szavait. Christoph Heubner, a szervezet alelnöke pedig egyenesen undorítónak nevezte azt, amit Gauland mondott.

(MTI)

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hitler és hívei miatt bekövetkezett emberveszteség ma is a probléma Németországban.

A kommunizmus is csak légypiszok lehetett, ha az ellenzéki tüntetéseken Che Guevara képpel, Che Guevara pólóval demonstráltak. Mellette pedig a mára a baloldal számára is szalonképessé vált, nemrég még állítólag rossz emlékeket idéző Árpád sávos zászlókkal. Amit gondolom Jobbikosok vittek, de hát Heller Ágnes Jobbikkal kapcsolatos nyilatkozataiból úgy tűnt, hogy ha kellő haszon néz ki belőle, akkor az antiszemitizmus, rasszizmus is bocsánatos bűn lehet.

Próbáld így nézni az AfD alelnök szavait. Einstein pedig csak bámul fentről hogyan nyer teret a relativitás elmélet a politikában is.

Németországot lerohanták? Mindezt a gyengén felszerelt Lengyelország provokálta ki? Ez érdekes. De szerintem te vagy az aki hülyeségeket írva, felesleges vitákat provokál.

"Az amerikaiak a saját történelműket szégyenletesnek tekintik-e és éreznek-e bűntudatot azért, mert kiirtották az indiánokat "

Milyen amerikaiak?

A gyarmatosítók zömében portugálok, spanyolok, franciák angolok voltak.

Hirosimára és Nagaszakira ledobott atombomba felér egy holokauszttal még akkor is, ha nem volt közvetlen annyi áldozata. Értelme sem volt, mert Japán mindenképpen kapitulál.
http://www.erdekesvilag.hu/hir..

A németeknek pedig nem volt atombombájuk, mert a fejlesztést leállították.
Egyik német kommentelő a következőket Idézi és írja: „An Gaulands Aussage ist nichts, aber auch gar nichts zu kritisieren. Deutschland muss seinen Nazi-Komplex überwinden und sich auf die zu 99% positive deutsche Geschichte besinnen, oder es wird untergehen.“

Genau das -Heisenberg 73- meine ich auch!

Heisenberg-ről pedig itt lehet olvasni https://moly.hu/alkotok/werner..

Háború kitörése? Melyik?
A szovjet kommunisták halálteljesítménye a következő korszakok végére, göngyölve:

A polgárháború idején 1922 végére: 3,284,000
A NEP korszak 1928 végére: 5,484,000
A kolhozosítás, éhhalál 1935 végére: 16,924,000
A Nagy Terrorral 1938 végére: 21,269,000
A sztálini foglalással 1941 közepéig: 26,373,000
A világháborúval, 1945 közepéig: 39,426,000
A háború után 1953 végéig: 55,039,000
A poszt-sztálinista kor 1987 végéig: 61,911,000

Forrás: R. J. Rummel: Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Szovjet népirtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publisher, 1990.

Innen látszik, hogy például Hitler hatalomra jutásakor a szovjet halálteljesítmény körülbelül 12,000,000 erőszakosan, idő előtt elpusztított embernél tartott, míg hadba lépésünkkor már 26,373,000-nél.

Ha egy zsarolható vezetés vezeti az EU-t, akkor az egész EU fogott. Pont.

Akit már valaha is lepiszkított madár , tudja , hogy ez nem semmi...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés