Dúró Dóra kizárásának margójára

2018. május 30. 12:05

B. Ferenc Attila
Zsúrpubi
A Fidesznek éppen az az érdeke, hogy a Jobbik szakadásáról szóljanak a hírek.

„Vona Gábor két évvel ezelőtt kérte fel távozásra Novák Elődöt, Dúró Dóra férjét, akit le is mondattak parlamenti mandátumáról. Sokféle pletykát lehetett hallani ennek okairól, de számunkra több forrás is megerősítette, hogy Vona döntése jogos volt, hiszen Novák személyiségjegyei miatt konkrétan már lehetetlen volt a közös munka az akkori vezetés és Dúró férje között. Ennek igazságát látszik igazolni az is, hogy férje kizárása ellenére maradt a pártban és a frakcióban, illetve az Országgyűlés kulturális bizottságának élén is, sőt Vona Gábortól komoly lehetőségeket, bizalmi feladatokat kapott az elmúlt két évben.

Mindezek ellenére a Jobbikon belül megmaradtak azok a hangok, akik Dúró Dórát veszélyesnek találták, hiszen Novák Előd visszatérésével konkrétan ijesztegetni lehetett a már néppárti irányt képviselő vezetőket, jobbikos képviselőket. A bizalmatlanság Dúróval szemben - bizonyos vezetők részéről – tehát már korábban is fennállt, a mostani Toroczkai-féle »zászlóbontás«, amelyben komoly szerepe volt Novák Elődnek, pedig csak felerősítette azokat a hangokat és személyeket, amelyek és akik, Dúró »leválasztása« mellett szóltak, érveltek. Erre tett rá még egy lapáttal Dúró, amikor alelnök-jelölt lett Toroczkai mellett. Amellett a Toroczkai mellett, akit a Jobbik vezetése és a néppárti tagság egy jelentős része a Fidesz emberének tart. Dúró ezt fejelte meg a platformos szavazással, ahol már jól láthatóan 25:1 arányban egyedül maradt. A párt újonnan megválasztott vezetése feltehetően úgy gondolta, hogy ilyen nehezékekkel nem indulhat neki az elkövetkező négy évnek, így pontot kell tenni a dolog végére, és ezt most megtette.

Toroczkai pedig lánglelkű forradalmárként nyomja majd a »zászlóbontást« és ehhez feltételezhetően minden támogatást megkap majd Habonyéktól. A Fidesznek ugyanis éppen az az érdeke, hogy a Jobbik szakadásáról szóljanak a hírek, még akkor is, ha ez csak néhány ember távozásáról, pontosabban eltávolításáról szól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Jobbiknál nincs hitványabb párt jelenleg Magyarországon.

A Fidesz érdeke valóban ez, a Jobbik vezetőinek érdeke pedig az, hogy most legyen szakadás, ne később. Hogy roncsolás is lesz-e vagy csak szakadás, az majd elválik. De a régi "nyilasoknak" most kell menniük, vagy végleg meg kell hunyászkodniuk.

nagyon tevedsz.

a fidesznek nem erdeke hogy a centralis eroter jobboldala beszakadjon, epp az a garancia a megletere hogy mindket oldalon van egy-egy nala kisebb de stabil valami. ha a jobbik beszakad, a baloldal valik az ellenzek gyujtomedencejeve es visszajohet a ketpolusu eroter, amiben a fidesz legkevesbe sem erdekelt.

szoval kedves jobbik, most mar hagyjatok abba az amokfutast...

Zsúrpubi, az. Inkább fostartály.

1938, Szovjetunió...

(Kabaré...)

De tényleh. Ugyanebbe a vobulatba tartozik, hogy az alfahíren már bőszen NÁCIZZÁK a neo-jobbikos trollok Dúrót, Morvait, Toroczkait... kulcsszavak: "náci söpredék", "árulók" stb. stb... 444-en meg képes volt azt írni a neo-jobbikos aktivista, hogy "a Dúró-féle szélsőségesek" mindig is kisebbségben voltak a pártban... :))))) és hogy velük szemben mindig is ők - mérsékelt néppártiak? LOL - építették a pártot.

Ez már nagyjából a fényképretusálás szintje...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés