LMP: Gál József veszi át Csárdi Antal fővárosi képviselői helyét

2018. május 11. 16:20
Gál József hangsúlyozta: ma Budapest nem önálló politikai entitás, hanem „hűbérúri viszonyban” van a Fidesz-kormánnyal és Orbán Viktorral.

Az LMP fővárosi kongresszusa úgy döntött, hogy Gál József lesz a párt új budapesti képviselője, miután Csárdi Antal parlamenti mandátumot szerzett – jelentették be pénteken sajtótájékoztatón.

Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő elmondta: Gál József 2012 óta tagja az LMP-nek, 2013-ban a párt III. kerületi szervezetének elnöke volt, majd a budapesti elnökségi tagja lett, részt vett az LMP 2014-es önkormányzat választásokra történő felkészülésében is. Hozzátette: Gál József lesz a Fővárosi Közgyűlés legfiatalabb képviselője, akivel sokat nyer Budapest, és az ő személyén keresztül folytatódik LMP által az elmúlt években képviselt következetes politika.

Gál József azt mondta: fővárosi képviselőként nem hagyja majd, hogy folytatódjanak a fakivágások Budapesten, valamint, folytatva Csárdi Antal munkáját, célként tűzi ki az albérletpiac szabályozását is. Úgy vélte: Budapest a Fidesz szótárában bűnös városként szerepel, vagy megfeledkezik róla, vagy csak korrupciós beruházásokra és a zöldterületek elsilányítására tartja alkalmasnak.

Hangsúlyozta: ma Budapest nem önálló politikai entitás, hanem „hűbérúri viszonyban” van a Fidesz-kormánnyal és Orbán Viktorral. A városvezetés valódi infrastruktúra-fejlesztés, az albérletpiac szabályozása és a zöldfelületetek megóvása helyett politikai küzdelmek csataterévé teszi Budapestet - fogalmazott. 

Csárdi Antal arra a kérdésre, hogy az LMP tervezi-e, hogy a miniszterelnök megválasztásához hasonlóan más parlamenti üléseken sem vesz részt, Csárdi Antal azt mondta: az LMP az Országgyűlés munkájában eddig is és ezután is részt vesz. Hozzátette: a miniszterelnök megválasztásának módja azonban nem szólt másról, minthogy a Fidesz saját magának rendezett egy ceremóniát, hiszen az ellenzék nem reagálhatott Orbán Viktor felszólalására.

(MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előre egyeztettek a pártok, hogy nem lesz hozzászólás. Az LMP is elfogadta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés