Neked politika, nekem közügy

2018. május 9. 9:27

Pásztory Dóra
WMN
Ha arról beszélek, hogy miért szeretek Londonban élni, akkor nem politizálok, hanem a legőszintébb élményeimet mondom el.

„Ha arról beszélek, hogy miért szeretek Londonban élni, akkor nem politizálok, hanem a legőszintébb élményeimet mondom el. Nem gondolom, hogy mindenkinek itt kéne élnie, így kéne látnia ezt a várost, így kéne megélnie az itteni hétköznapjait, és nem gondolom, hogy mindenkinek ugyanakkora boldogság lenne itt élni, mint nekem.

Ha arról írok, hogy miért ellenzem az olimpiát  és stadionépítést, akkor nem politizálok, hanem több millió embert érintő közügyről alkotok véleményt, a saját tapasztalataim alapján. Nem gondolom, hogy ezzel mindenki egyetért, hogy ebből mindenkinek ugyanolyan kára vagy haszna származna.

Ha az egészségügyet vagy az oktatást kritizálom, arra úgy tekintek, mint több generációt érintő közérdekre, nem pedig egy politikai elit játékszerére.

Ha az esélyegyenlőségre (vagy inkább egyenlőtlenségre) hívom fel a figyelmet, abban nem politikai kérdést látok, hanem emberi jogi ügyeket.

Ha a szegénység, a gyermekek helyzete a téma, akkor az nem politika, hanem közös ügy, ugyanis ezekkel az emberekkel, leendő felnőttekkel egy társadalomban élünk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én egyszer írtam egy egyszerű fb posztot arról, hogy miért nem akarok külföldön élni, és még leírtam a pozitív tapasztalataimat a magyarországi fejlődésről, állapotokról.

A "liberális" barátaim reakciója rendkívül tanulságos volt. Voltam én ott NER gyalog, kampánybirka meg minden egyéb. Pedig én sem politizáltam. Csak leírtam a véleményem a közügyeinkről.

Itt tartunk. De kár megsértődni. Az ilyesfajta hozzászólások a hozzászólókat minősítik. Akik között mindkét oldalon akadnak kissé elfogultak és szűk látókörűek.

És akkor itt le is zárhatjuk a témát.

Nem politizálok, csak a véleményemet írom le: Fordulj fel!

Te szemét!

Éppen ti vagytok azok, akik hiszterizálnak, meg a jobbikos barátaitok! Mindig minden időben.

És megvan az a jó szokásotok, amikor szemétséget csináltok, azt rákenitek a jobboldalra. Orbán még soha senki ellen nem gyűlölködött, a ti vezetőiteknek ez hetente 3x sikerül.

Egy sérült. Minden szempontból az. Más időkben alamizsnát adtak a szerencsétlennek. Ma gladiátort nevelnek belőle. És szegény hülye el is hiszi, hogy valaki. Pedig csak egy nyomorék. Testileg és lelkileg is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés