Tragédia! Schillingék emigrálnak!

2018. május 7. 8:51

Máté T. Gyula
PestiSrácok.hu
A színház is üzlet valahol. Ha a nép tódulna az előadásaikra, lenne bevétel. Ha hiányozna bárkinek tevékenységük, nyilván akadna támogató.

„Meg egyébként is, ez komoly? Orbán foglalkozna Schilling rendezővel? Még jó, hogy nem azt írta, hogy ezt a magyar miniszterelnök személyesen Vlagyimir Putyin utasítására teszi. Ja, és Donald Trump is erről tárgyalt legutóbb a kínai elnökkel…

Persze még ennél is édesebb, ahogy saját kollégáit ekézi. A »hazai színházi szcéna« úgymond elárulta őt. Mert nem rendezhet úton-útfélen, meg nem kap annyi pénzt, ami »járna« neki. Ugyanis neki »szolidaritásra és támogatásra lenne szüksége«. A visszautasított tarháló liberálisan művészinek szánt fohásza.

Így most nem marad más számára, mint az »emigráció«. Én, ha európai demokrata lennék, egész biztosan sejteném, hogy az Unióban szabad a költözés és utazás, javarészt a munkavállalás is. Itt nem kell emigrálni.

Schilling rendező úr és a saját szájízének megfelelő #metoo-álszentséget Magyarországra uszító, majd az asszonyverő Juhászt védő Sárosdi Lilla művésznő nem azért nem keres annyit, amennyit szeretne, mert Orbán csúnyán gondol rájuk. Meggyőződésem, sehogy sem gondol rájuk, egy pogácsa kiszáradásainak okain esetleg eltöpreng, de a demokrata művész-házaspár nem az ő ingerküszöbe. A gond az, hogy idehaza már senki sem kíváncsi rájuk.

A színház is üzlet valahol. Ha a nép tódulna az előadásaikra, lenne bevétel. Ha hiányozna bárkinek tevékenységük, nyilván akadna támogató. De tényleg, már Sorost sem tudják lelejmolni?

Avagy most mindennél jobban fizető meló Franciaországban »meghurcolt magyar liberális értelmiségnek« lenni, akik életüket mentik a diktatúra elől? Aztán fő pénzkereseti tevékenységük a »Pestre nyilatkozás« lesz?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Schiling nyugodjon békében...

Nagyon jól látja.
Egy ideig jól megélnek majd a Magyarország-fikázásból.

Magyarországon lehet, hogy egyedinek számított a mocskával, amit előadott, de Franciaországban, csak egy lesz a sok beteglelkű "művész" között, pénzügyi támogatás nélkül az ilyen meztelencsigák meg elpusztulnak...no nembaj, a francia gyorséttermek tárt karokkal várják a Schilling famíliát.

A Schillingbol Euro lesz, hurra!

Ó jaj! Innentől megtorpan, és oda a magyar színházkultúra.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés