A Politico antiszemita vádjai

2018. május 4. 10:23

Pelle János
Magyar Idők
Minden negyedik francia zsidó a kivándorlást fontolgatja. Mégis, a Politico nyílt levelének aláírói még mindig Magyarországban találják meg az EU fekete bárányát.

„Napjainkban Stockholmban és Londonban tömegek követelik a saría, vagyis az iszlám jog bevezetését, Belgiumban iszlám párt indul elképesztő követelésekkel, és sikerre számíthat az önkormányzati választásokon, továbbá minden negyedik francia zsidó a kivándorlást fontolgatja. Mégis, a Politico nyílt levelének aláírói még mindig Magyarországban találják meg az EU fekete bárányát.

Amögött, hogy a rendszerváltás óta visszatérően antiszemitizmussal vádolják a magyar kormányt (persze csak a jobboldaliakat), az is szerepet játszik, hogy Nyugaton szinte senki sem képes megérteni az 1941 nyarától egészen 1945 tavaszáig elhúzódó magyar holokauszt ellentmondásos jellegét.

Mivel a nyugati közvélemény évtizedeken át egyoldalú képet alkotott a magyarság páratlan történelmi tragédiájáról, társadalmunk és politikai rendszerünk lényegi elemének tartja az antiszemitizmust. Ezért gondolják úgy sokan, hogy a nemzetiszocializmus sokkal fenyegetőbb veszély nálunk, mint Németországban, amely az eltelt több mint hetven év alatt képes volt szembenézni gyalázatos múltjával. Számos bírálója szemében Magyarország afféle »náci kígyófészek«, történelmi fertőzés góca, ahonnan a halálos kór bármikor átterjedhet a szomszédos országokra, sőt Nyugat-Európát is megfertőzheti.

Ebben a helyzetben elkerülhetetlen, hogy végre megkezdje működését egy olyan intézmény, a Sorsok Háza, mely képes megszervezni a magyarországi holokausztot feltáró történelmi kutatásokat, és ezek eredményeit népszerűsíti itthon és külföldön.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden tiszteletem az alávaló módon halálba juttatott embereké és családtagjaiké. Ugyanakkor a tisztelet hangján felvetni bátorkodom, hogy a szenvedés kvázi privatizálása és abszolutizálása, valamint egy nemzet folyamatos bűntudatban tartása - holott én például 3 évtizeddel a borzalom után születtem - nem kontraproduktív-e a virágzó, békés, partneri zsidó-magyar, zsidó-keresztény viszony szempontjából?

Természetesen hangsúlyozva és elismerve, hogy szembenézni, felelősséget vállalni és nem felejteni a borzalmakat kötelességünk.

Miről van itt szó?
Az Európai Unió rasszizmus ellenes ügynöksége képtelen definiálni az antiszemitizmus fogalmát - jelentette be Blanca Tapia, az ügynökség szóvívője.
(Jewish Telegraphic Agency, 2013. december 4.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés