Marxot kritizálta, letiltotta a Facebook a Hetek szerkesztőjének bejegyzését

2018. április 25. 18:18

Morvay Péter egy Marxról szóló Mandiner-cikket osztott meg.

Letiltotta a Facebook Morvay Péter, a Hetek szerkesztőjének egyik Facebook-bejegyzését, miután egy Mandiner-cikket osztott meg.

Lapunk még múlt héten írt a Karl Marx születésének 200. évfordulójában a szülővárosában kibocsátott 0 euró értékű bankjegyekről. Akkor azt írtuk, az értéktelen eurókon kívül végtelen a felhozatal a kommunizmust megalapozó filozófust ábrázoló ajándéktárgyakból: a nosztalgiázni akarók vehetnek Marx-vörösbort, bögréket, de még marxos sárga gumikacsát is be lehet szerezni.

Morvay ezen bejegyzést osztotta meg személyes oldalán a következő kommentárral: „Mondanám, hogy az öreg Karl tanai pont annyit érnek, de sajnos ezek ma is pusztítanak. Szégyen, hogy a mai nyugati liberális baloldal ennyi: migránssimogató, Marx-rajongó, BDS-párti, genderideológus.”

Ezen bejegyzést a közösségi oldal eltávolította, mondván, hogy az „nem felel meg a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos közösségi alapelveiknek”.

A Hetek szerkesztője szerdán kommentárban reagált a Facebook döntésére. Most arról beszélt, „A Facebook nem tűri, hogy Karl Marx-szal kapcsolatban bármilyen kritikát fogalmazzanak meg.” „Mint egy olyan ország állampolgára, amely több mint 40 éven át szenvedett Marx tanítványainak uralmától, szeretném leszögezni: Marx Károly tanai a gyűlöletkeltők, nem a kritikájuk.” – összegzett a szerkesztő.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/128726