Elhagyja a Miniszterelnökséget Lázár János

2018. április 20. 11:37
Nem akar a következő Orbán-kormány tagja lenni és a következő négy évben Hódmezővásárhelyre vonul vissza – jelentette ki Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter.

Befejezte a munkát a Miniszterelnökség élén, és a jövőben nem akar kormánytag lenni – jelentette ki Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter – írja az Index. 

A politikus ezt a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjújában beszélt erről, azt is hozzátéve, hogy 2014-ben Orbán négy évre kérte fel a Miniszterelnökség vezetésére. „Ezt a munkát elvégeztem, kerek egésznek tekintem” – mondta Lázár, aki elmondása szerint már ősszel jelezte a miniszterelnöknek, hogy a ciklus végén befejezi. A sajtóban is elkezdett terjedni ez a hír, ám Lázár most először mondta ki nyilvánosan, hogy távozik a kormányból. A Miniszterelnökségről azt mondta, hogy büszke arra, hogy létrehozta ott „a legerősebb csapatot”, „a legkiválóbb tisztviselők itt dolgoznak”, példaként az uniós források hatékony lehívását említette.

A kormányon kívül is van élet, Budapesten kívül is van élet – mondta Lázár, aki további terveivel kapcsolatban elmondta „a választóimmal való együttműködést szeretném erősíteni, a választókat szeretném meghallgatni”. Azt tervezi tehát, hogy a választókerületébe, Hódmezővásárhelyre vonul vissza a következő négy évben, „ez a tervem és az elképzelésem”.

Tanulni megy

Nem azért, mert az országgal kapcsolatban ne lenne, tudásom, elképzelésem, ambícióim, de sokat kell még tanulnom a választóktól, hogy mi a magyar valóság” – fogalmazott Lázár, aki hozzátette, hogy még sok ideje van tanulni, hiszen 10 év múlva 53, 20 év múlva 63 éves lesz.

Találkozás Orbánnal

Lázár azt is elárulta, hogy Orbán, akinek a személyes joga meghatározni a kormányzati struktúrát és hozzá kiválogatni a személyeket, hétfőre kérette magához. A kérdésre, hogy elfogadna-e más pozíciót, Lázár azt válaszolta, hogy ez „nem így működik, ez nem piac”. Arról pedig nem beszélt, ki lehet az utódja, de azt üzente neki: „én 112 kormányinfót tartottam, hajrá!”.

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem inkább Gulyás Gergely.

Marky-Zay nemsokára megy a lecsóba.

Lázár János szinte észrevétlenül nőtte ki magát az ország egyik legjobb politikusává . Állandó támadások pergőtüzében állva derekasan , okosan , harcedzetten tette a dolgát , kiválóan . Köszönet érte , jó munkát Vásárhelyen !

Imádtam a Kormanyinfo-t.
Hiányozni fog.

Kulcskérdés a jövőre:
a kormánynak fel kell építenie egy olyan logisztikai-termelési-gazdasági rendszert, amely akár 1-1,5 évre biztosítja az ország ellátását alapvető élelmiszerrel, krízishelyzet (gazdasági-pénzügyi összeomlás esetén is)!
Úgy értem, az EU-kontinens összeomlása esetén.
Ezt halkan mondom és nem szívesen írom, többé nem is fogom, de nagyon remélem, hogy a kérdés nélkülem is a döntéshozók tudatában van.

Ja, amiért ezt írtam, nem kétséges:
ezt a problémát, ezt az organizmust, ha valaki, akkor Lázár tudná létrehozni, megszervezni, talán mindenkinél jobban.

Mert akkor borulna bili...

Mondják ezt a gátlástalan és ostoba módon hazudozók!

Ha ott születtél, akkor miért ütöd bele az orrodat a magyarok dolgaiba, anélkül, hogy értenéd, mi történik itthon? Foglalkozz a mexikói kerítéssel....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés