Miért szavaztak a Fideszre a falvakban?

2018. április 17. 14:59

L. Ritók Nóra
Facebook
A leszakadó kis falvak megélhetése két tényezőtől függ: a közszférától és a közmunkától. Más nincs. Ez pedig mindkettő kormányfüggő.

„Valamit szeretnék most mondani. Sokan küldenek cikkeket, posztokat, véleményeket, hogy Toldon, ahol az alapítvány modellfejlesztése folyik, milyen arányban szavaztak a Fideszre...Sokan vádolnak is, hogy ennyit ér a munkánk.... A blogban a hétvégén részletesebben kifejtem majd a véleményem a helyzetről, de most előzetesen ennyi:

A munkatársaink és családtagjaik kivételével a többség a Fideszre szavazott.

Mi nem befolyásoltunk semmit, megtehettük volna, de akkor épp olyanok lettünk volna, mint akik a tudatlanságot, a befolyásolhatóságot kihasználják...Mi a képessé tevésben hiszünk, de ez egyelőre csak azoknál működik, akikkel a legszorosabb a kapcsolatunk, akikkel munkakapcsolatban vagyunk. A többiekkel egyszerűen nem tartunk még ott, hogy olyan szinten legyenek képesek átlátni a helyzetet, az összefüggéseket, mint ők. Igen, nem tartunk még ott, ennyi év után sem. És ez pontosan mutatja a probléma mélységét. (A támogatottjainknak fogalmuk sincs arról, mi az a civil szervezet, mi az a Soros törvény....és azt sem tudják, milyen helyzetben van az Igazgyöngy.) Az üzenet, ami átment, és mindent vitt, az a rettegés a migránsoktól. Egyetértenek mindannyian abban, hogy a fidesz megvéd a nőerőszakoló migránsoktól. Ezt hallották a tv-ben, állandóan...mit gondolhattak volna?- kérdezték most tőlem.

Ez az erős üzenet növelte szerintem a 2014-es választásokhoz képest is tovább az arányt.

Ja, azért volt még egy kis rásegítés. Tudomásom szerint a roma vezetők is a Fidesz mellett kampányoltak, erről írtam a blogban is korábban, azóta csak megerősödött az információ. A bulis összejöveteleken megerősítették, hogy csak a fidesz védheti meg a cigányokat a migránsoktól.

Aztán, bár most nagyon népszerű mindent a cigányokra fogni, azért ne felejtsük el, hogy itt vannak a nyugdíjasok is, akik alacsony nyugdíjból, kevés rálátással a világra élnek, és szavaztak, mind a fideszre...mert nekik még senki sem adott 10 ezer forintot.

A leszakadó kis falvak megélhetése két tényezőtől függ: a közszférától, és a közmunkától. Más nincs. Ez pedig mindkettő kormányfüggő. Az amúgy is alacsony érdekérvényesítési képességgel rendelkező itt élő embereknél ez, a migránsoktól való félelemmel elég volt ahhoz, hogy ezt az eredményt produkálta a választás.

Persze lehet vádaskodni, okolni, de szerintem fontosabb lenne, hogy értsük a miérteket. Az Igazgyöngy sem tud varázsolni, és reális világlátással felruházni generációs tudatlanságban élő, mindig is függőségi viszonyban szocializálódó embereket. Manipulálni pedig nem fogjuk őket. Mert az szemétség lenne a részünkről. Számomra a választások is azt mutatják, mennyire nagy baj, hogy generációk óta érintetlenül hagytuk őket. Évek óta kiabálok, hogy ez így nem normális...és most, hogy ez a választásokban is tükröződik, most meg egyből ők a hibásak...meg persze mi is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Fidesz - így vagy úgy - , de előmozdítja a jólétet . Fokozatosan , kiszámíthatóan . A baloldal meg fanyalog , s nem tesz a vidékiekért semmit . Meg is kapták a megérdemelt politikai büntetésüket .

Mert az a beruházásival munkahelyet teremt , tőkét hoz . Így indirekte a kormány a magyar munkavállalókat is segíti .

".mert nekik még senki sem adott 10 ezer forintot"

es miert nem? voltatok hatalmon, allitolag nem is loptatok (annyit) ;)

Igazgyongyot a bennszulottek koze!.
Hogy ne uveggyongyot mondjunk, mer'az milyen lenne mar? Meg megertenek, hogy mire megy ki a jatek!

Tessek mondani, az RTL-t nem fogni videken, ha mar internet sehunn sincs?
Videken nem jo lakni, mert sok Orbant lehet latni, vagy ott van meg a Kiforditom, beforditom megis jo a kozmunka, hogy a Tavaszi Szel Fideszt araszt-rol mar ne is beszeljunk!

"...generaciok ota erintetlenul hagytuk oket" - mintha valami porosodo targyakrol, nem emberekrol beszelne a nene.

Kedves Nóra!

Mielőtt véleményt írok, mindig tájékozódok. Most is ezt tettem és elolvastam a honlapjukon - http://igazgyongyalapitvany.or.. - található írásokat, beszámolókat, dokumentumokat http://igazgyongyalapitvany.or..
http://www.nogradicic.hu/hir-i..

Gratulálok a szakmai tevékenységükhöz, amely úgy látom elég sokrétű és sikeres. A támogatások jó célra mennek és az írásokból az derül ki, hogy hasznos célra költik.

A mostani posztjában azonban politikai hangot üt meg. Kerestem az Alapítványuk tevékenységei között ilyen témájú feladatot, de nem találtam. Netán az Norvég Alap, vagy valamelyik Soros György szervezetének a támogatáshoz tartozna? Mindez nem derül ki a szöveges beszámolójukból. A Közhasznúsági jelentésből azonban az is kiderül, hogy a költségvetésből nem kevés normatív támogatást kapnak. Ez pedig a magyar emberek adóforintjából történik.

Ha már politika, akkor érdekelne, hogy 2010 előtti kormányoktól milyen összegeket kaptak az állami költségvetésből, a korábbi kormány milyen erkölcsi, szakmai támogatást nyújtott.

Munkájukhoz további sok sikert kívánok.

Válaszok:
Berecskereki | 2018. április 17. 17:40
bispora | 2018. április 17. 23:14

"A leszakadó kis falvak megélhetése két tényezőtől függ: a közszférától és a közmunkától. Más nincs."

De van, csak a Kiskörútról nem látszik.
Pl. megterem szinte minden és lehet pipiket, disznót tartani.

Kiegészítés.

A politikai hang alatt a pártpolitikai hangot értem.

Nóra is gondolom lapátolt már szalmát egy szombat délelőtt. Ettől lett nagy falu szakértő.

Az IMF mai jelentése is kormányfüggő.

Azért Zazrinak biztos hiányoztak a végén a fehér inges fekete lajbis egyszerű gyerekek kampányolni a végeken. A hellerizmust már nem tudták lekövetni. Nem masíroztak, nem űzték el a tolvajokat és nem vágtak fát a nénikéknek.

Az sokkal érdekesebb kérdés, hogy Budapest vajon miért szavazott erre nyomorék ellenzékre. Ferivel, Gerivel, Gabcsival, meg a többi kreténnel az élükön.

Ez úgy hülyeség, ahogy van. Az előfordulhat, hogy a környezeted negatívan befolyásol a tanulásban, de olyan, hogy nincs lehetőség, olyan nincs. lehet, hogy csak szakmunkásképző, de akkor is egy szintet lehet előbbre lépni, ha többet nem is.

Semmit sem értetek a vidékből. L. Ritook pedig hazudik, mert régi balliberális.

Szóval, a migránsok jobbak, mint az európaiak. Hol is hallottam már ezt?

Azért a cigányainknak megvan a magához való eszük és pontosan tudják, ha a pénzt eddig x embernek osztottuk el és ideözönlik még y ember, abból a képletből az jön ki, hogy rájuk még kevesebb jut.

persze egy magadfajta idióta, az bégessen együtt a csordával, hátha igaz lesz a kánon, amit felmond.

Vasárnap volt szerencsém egy vidéken, nagyon szerény körülmények között élő, tíz gyermekes család fejével találkoznom, s beszélgetnem.

A választás kapcsán csak annyit mondott, hogy a Fideszre szavaztak, s csak azért, mert ha a balliberálisok betelepítik az országot muszlimokkal, , miként számos nyugati országban megtörtént, akkor végkép nem marad számukra esély a felemelkedésre. Annak forrásait a migránsokra költenék.

Ezután nem rágódtunk a kérdésen, egyetértettem Vele.

Hát én is régóta olvasom Nóra blogját. Én azt is megnéztem mennyi pénzt ölt bele a rózsaszín álomvilágba, amit kerget. Milliárdokról beszélünk, igen szerény és múló-elhervadó eredménnyel. Nóra szerepelhetne a Soros listán- minden megszólalása Fidesz ellenes, az egaliter lebegők mondókája.

Pajtikám, a családsegítő szolgálatok szakemberei ott állnak azok mellett, akik ki akarnak törni. Miről beszélsz, Isten barma?
L. R. Nórika egy alapítvány egy faluban. Szép a munka amit végeznek, de nem sikeresebbek és nem jobbak, mint a többi végzett szakember. Csak baloldaliak. A cigányok pedig vezetőket választanak. Nem a Fidesz választja Farkas Flórit, hanem a cigányok.
Egyébiránt az is teljesen világos előttem, hogy még azok a ballibák is, akikről úgy gondoltam, hogy láttak már cigányt , azok se értenek semmit a cigányokból. A legjobb választási csalásos sztorik a cigányokról szólnak és ti kajakra elő is adjátok a műsort, amit megírnak nektek, a megtévesztett, a holdról érkező és ártatlan cigányok sztorija viszi a primet. Úgy született a 300 lelkes cigány faluban 247 szavazat a fideszre, hogy a cigányok el se mentek szavazni és a balliberális idióta ezzel a választási csalás mesével haknizik. ennél szórakoztatóbb választás még nem is volt. Micsoda értelmes molinó : a nép nem leváltható. és még ti ostobázzátok a soros plakátokat! Hozzátok képest a kétfarkúak savanyú aktakukacok!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés