Stop emigráns!

2018. április 17. 7:12

Bihari Tamás
Népszava
Egyre kevesebb a szakképzett ember, nem megy sem az ipar, sem a szolgáltatás, sem a kereskedelem.

„Egy külföldi munkákra magyar munkavállalókat toborzó cég vezetője azt nyilatkozta, hogy a választás másnapjától megnégyszereződött a »kitántorogni« kívánók száma. Sok már kint élő, dolgozó honfitársunk pedig közölte, legalább még négy évig marad.

Főleg a kis településeken sikerült rettegést és zsigeri gyűlöletet kelteni. A kormány propagandagépezetébe zárt milliós tömeg a »migráncsoktól« félti a megélhetését, a biztonságát, holott többségük soha egyetlen menekülttel sem találkozott. Az irracionális veszély elfedi a sokkal valóságosabb drámát. A legfelkészültebb fiatalok és egyre több középkorú szakember emigrálását az országból.

Az elnéptelenedő, elöregedő kistérségekbe, régiókba, ahol egyre kevesebb a szakképzett ember, nem megy sem az ipar, sem a szolgáltatás, sem a kereskedelem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, elég nagy telek lehetettt és lehet, h. többen kaszáltak.

1.A felsorolt problémák tömeges-ellenőrizetlen emigráció nélkül is megoldhatók . A migráns-invázió sokkal több és távlati problémát teremt mint amennyit "megoldana" .
2. A kivándorlás pedig emberi jog , s nem lehet balos módra felelőtlen-teljesíthetetlen ígérgetésekkel feltartóztatni . Itt is az értelmes , szívós , következetes intézkedések sora segít .

A Balaton környéke nagyon pezseg, látható a fejlődés, amivel egy nyugdíjas család nem igazán tud lépést tartani, de mifelénk még van óránként 1500-ért pl. kertész, kérdés, meddig.

Ami egyre nehezebben megoldható, az pl. egy fürdőszoba felújítás, nem is annyira pénzkérdés, de itt szakember sincs.

A fiamék lengyelekkel csináltattak egy nagy vizeshelyiség újítást, felújítást, annyiba került kinn, mint itt nemrég egy kis lakás cakumpakk.

Lassan az ember örül, h. él, nemhogy másokat dolgoztasson.

Megint egy mintapéldánya a 'törzsi' újságírásnak, aminek lényege csak annyi, hogy a Mi Törzsünk (in-group) érzelmi igényeit kielégítsük - kikiabáljuk a bennünk levő dühöt, csalódottságot, demonizáljuk a Másik Törzset (out-group), ismételgessük a dogmává vált hívószavainkat. Ez nem egy sikeres társadalom jellemzője, sürgősen fel kellene hagyni ezzel.

Tendenciózusan összeválogatott ténymorzsákból rak össze egy hamis képet. Persze,
- biztos vannak, akiknek az első érzelmi reakciója az, hogy most külföldön keres munkát
- biztos van 'sok' (az mennyi?) olyan, aki most felindultságában azt mondja, hogy kint szeretne maradni még egy darabig
- valóban sok induatot korbácsolt fel a kampány, mondjuk egy nyugis luxemburgi vagy egy észak-finn önkormányzati választáshoz képest.
- mint ahogy minden szegényebb országból, Magyarországról is elmegy egy bizonyos számú ember dolgozni gazdagabb országokba

Nem kellene ezeket túldimenzionálni. Hanem felismerni, hogy egy Magyarország van, amely közös, és hogy az emberek olyanok, amilyenek. Mindenki maradni fog, egyik (néha rendkívül idegesítő) irányzat sem fog eltűnni. Ez van, meg kellene szokni, tolerálni.

Sem tartalmilag, sem formailag nem nagyon tetszik, ahogy megnyilatkozol, ráadásul mintha a türelmed is elfogyott volna és trágárkodsz. Mire jó ez?

A kertész 1500Ft-ja úgy tűnhet, h. nem is olyan kevés, de ezután sem táppénz, sem nyugdíj nincs, nyilván. Ráadásul főleg az év 9 hónapjában tud keresni.

Nyugdíj kiegészítésnek nem olyan rossz, de ebből megélni nem lehet.

Sokkal többet nem tudnék fizetni. Egyértelmű, h. én vagyok rászorulva, nem ő az én napi 12.000.-Ft-omra, plusz természetesen étkezés, plusz kávék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés