A másik ember méltóságának megbecsülését kérjük

2018. április 3. 15:31

Magyarországi Evangélikus Egyház
MTI OS
Mélyen sajnáljuk, hogy Mesterházy Balázs esperes rádiós igehirdetéséből sokan nem a feltámadás örömhírét hallották meg, hanem annak önkényesen aktuálpolitikai tartalmat tulajdonítottak.

„A Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsának nyilatkozata az elmúlt napok médiában megjelent közleményeivel kapcsolatban

Mélyen sajnáljuk, hogy Mesterházy Balázs esperes teológiailag átgondolt, az evangéliumhoz hű húsvéti rádiós igehirdetéséből sokan nem a feltámadás örömhírét hallották meg, hanem – nyilván a közelgő választások miatt – annak önkényesen aktuálpolitikai tartalmat tulajdonítottak.

Meggyőződésünk, hogy lelkészeink esküjükhöz méltóan az evangélium tiszta hirdetését és a rájuk bízottak pásztorolását, továbbá a békesség megteremtését tartják feladatuknak. Egyházunk népétől, a magyar társadalomtól, különösen is a közszereplőktől és a média képviselőitől a józanság és az igazmondás komolyan vételét, valamint a másik ember méltóságának megbecsülését kérjük.

Dr. Fabiny Tamás, Gáncs Péter, Szemerei János püspökök”

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az evangélikus egyház valrozgat-sajnos.

"hanem – nyilván a közelgő választások miatt – annak önkényesen aktuálpolitikai tartalmat tulajdonítottak."

Hát ugyebár főleg a "rekatolizálását" bejelentő BayerZsolt volt ez a tulajdonító...

Ti evangelikus püspökurak!

Ne játsszátok hazugan a hülyét:

a Comedy Central Bödöcsien neutrális és egyértelműen a szavazásra mozgósító , a bödöcsi entellektüelleket [ :-) ] megszólító szkeccsééét értelmezésbe vonni és kőbunkóGáborról+Emőkéről meg választásról szónoklani aktuálpolitizálás volt azon az ünnepi (Isten)tiszteleten az egyházfi(tok) részéről.

Ideje van a szeretésnek és ideje a gyűlölésnek ideje a hadakozásnak és ideje a békességnek.

Kampány van.

Igen az sokkal helyesebb lett volna! -
- HA -
"nem a patkánysajtó handabandázására hagyatkozik, maga is látta volna, hogy nem eszik a kását olyan forrón, mint ahogy főzik."

Viszont régen fortyog szerintem Bayer neokatolikusban benne hogy a (z eddigi) felekezetének svédországi meg németországi reprezentánsai mennyire "buzik" sőt mit nem olvastam:
"liberálbolsevik-genderbuzik" .

Nem mise, istentisztelet!

Azok szoktak aktuálpolitikát belevinni a templomi beszédükbe , akiknek a teológiai mondandója sekélyes . Igaz , a protestánsoknál szinte csak beszéd van , s a hosszú időt ki kell valahogy tölteni...Mesterházy úr és Fabinyi ne csodálkozzon , ha a politikai mondandót politikailag fogadják .

A felebaráti szeretet hirdetése ma már seggnyalásnak számít?!
Érteni kellene az istentiszteleten elhangzottakat, nem félreérteni!

"egy végtelenül jó, szelíd és tiszta szívű ember."

Mesterházy Balázs bizony lehet hogy olyan igehirdető ember aminek mondod, de szegényke Ő zakkant bele itten pro primo a cúnya politikába, mert (bizony) aktuálpolitizált ügyetlenke jámborbáránypásztor módjára (bele a rádióadásba(?)).

"Tehát nem Orbáné, nem a Fideszé, nem a Fideszre szavazóké, hanem egyedül az Úristené."


O. Idézet:

" "Soli Deo Gloria! " "

Ha Beer Miklós valami egyház-költségvetési racionalizálásokat ilyesmikkel indítva kezdeményezne akkor megérthetőbb lenne, de ő amúgy szimpatizál a muszlim-dominálta migrációval. A harangozás pedig délben azért van hogy emlékezzünk a török-muszlimok elleni sikeres 1456-os védekezésünkre (Konstancinápoly(Bizánc) eleste után 3 évvel).

A név kötelez.

Pénzbe kerülő dolgot valójában csak az egyházmegyékbeli rendszeres lapkiadást említi ("hatékonytalan missziónak" ), habár ő nem annak egyházi költségvetéseivel hozza szóba a linkelt írásban...

Önkényes aktuálpolitikai tartalom? Akár igaz is lehetne, ha Bayer Zsolt önkényeskedett volna először, s nem a HVG és az Index. Nagyon rossz üzenet a mundér becsületét füllentéssel védeni, püspök urak. Egy héttel az országgyűlési választás előtt ezeket a rádióban elhangzott mondatokat nem lehet félreérteni. Pontosan azt jelentik, amit az esperes úr mondani akart. Egyébként joga van elmondani a véleményét. Az egyházi feletteseitől megkapta hozzá a fórumot is. Csak azon nem kellene csodálkozni, hogy az ilyenkor elhangzó politikai üzenetek politikai hullámokat vetnek.

Amilyen a nyáj, olyanok a pásztorok is...., meg fordítva. Fabinyira juhnyájat sem bíznék, nem embereket. Kádár alatt a legtöbb ügynök köztük volt.

Én csak a hosszú beszédek szempontjából "általánosítottam" : a reformátusoknál is az . Az ok , hogy náluk nincs mise , illetve áldozati rész . Ettől még sok értéket is hordoznak ezek az egyházak .

nagyon felháborodtam. Mindeközben az infláció és a jegybanki kamat is 0 százalék körül maradt, több mint 400e új munkahely jött létre, sufficites a költségvetés, csökkent az államadósság és 35% körül emelkedtek a bérek. Tudod mit, leszarom azt az 500 milliárdot. Ha így fogják folytatni tőlem költsön rá még egyszer ennyit. De ha neked Feri kell szavazz rá. Demokrácia van.

A református énekek a legszebbek és az az igazi magyar egyház.

Az evangélikus számomra a legszebb, miután a sajátom.

A jelenlegi egyházi vezetés jobb lenne, ha nem folyna bele politikai kérdésekbe, általában a fegyver gyártók és szállítók felelősségét inkább lehetne fölvetni, mint Magyarország általuk vélt humanitárius kötelezettségein lovagolni.

Senki nem gyúlöl senkit, viszont megvannak a saját problémáink, szegényeink, nem szorulunk importra, ha valakiken segíthetnénk, azok leginkább az üldözött keresztények.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés