A kisgazdák visszalépéséért is fizetett volna a Jobbik

2018. március 25. 9:01

Írta: Kereki Gergő
A Jobbik a kisgazdák központi irodájának rezsijét, valamint jogászaik munkadíját is fizette volna. Egyetlen feltételük volt: a kisgazda jelöltek lépjenek vissza a Jobbik javára. A kisgazda jelöltek nem lépnek vissza, inkább feljelentést tesznek választási bűncselekmény miatt.

Egy Mandiner birtokába jutott dokumentum igazolja, hogy megfelel a valóságnak Paulina László, a Kisgazdapárt alelnökének azon állítása, miszerint a Jobbik különféle anyagi juttatásokat ajánlott fel a kisgazdajelöltek visszalépéséért cserébe. 

Paulina László erről a TV2 Tények című műsorában számolt be, azonban az ezt alátámasztó dokumentumot a műsorból még nem lehetett megismerni.

A Mandiner birtokába jutott „Vállalások a Jobbik Magyarországért Mozgalom részéről az FKgP irányába” című dokumentum azonban alátámasztja Paulina állításainak tényszerűségét. A dokumentumban az áll, hogy a Jobbik a választási eredménytől függetlenül vállalja, hogy „finanszírozza 2 jogász munkadíját (a Jobbik Jogi Osztályának díjszabási táblázata alapján)”, valamint vállalja azt is, hogy fizeti a kisgazdák budapesti irodájának rezsiköltéségét.

A dokumentum végén szereplő záradékban azonban a Jobbik feltételhez köti az említett anyagi juttatásokat. A záradék szerint csak akkor lépnek hatályba a Jobbik vállalásai, ha a kisgazdák visszaléptetik jelöltjeiket a Jobbik javára az országgyűlési választást megelőzően. 

A dokumentumot Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója írta alá, valamint tanúként hitelesítette Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője és Balogh Károly, az FKgP elnöke. A dokumentum hitelességét Staudt Gábor egy e-mailben elismerte. A dokumentum hitelességét erősíti az is, ha összehasonlítjuk a dokumentumot aláíró jobbikos politikusok aláírásait az országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatukon szereplő aláírásokkal. Jól látható az egyezés.Staudt Gábor képviselői vagyonnyilatkozatának aláírása (felül) és a dokumentumon szereplő aláírás (alul) 

Szabó Gábor képviselői vagyonnyilatkozatának aláírása (felül) és a dokumentumon szereplő aláírás (alul)

A kisgazdapártnak tíz állva maradt jelöltje van, portálunknak szombat délután mind a tíz jelölt azt nyilatkozta, hogy nem szándékozik visszalépni a Jobbik javára, sőt felháborítja őket az, hogy Balogh Károly, a párt elnöke szerintük eladta a pártot „bagóért” a Jobbiknak. Márkus János, az FKgP országos főtitkára a közösségi oldalán is üzent Baloghnak, amikor úgy fogalmazott, hogy „a Haza és a Független Kisgazdapárt NEM eladó! A Kisgazda országgyűlési képviselő jelöltek nem rabszolgák, nem lehet Őket eladni.”

De felháborodott Engelmann József kisgazda politikus is, aki úgy fogalmazott, hogy „Balogh Károly, a párt 'képviselője' bagóért eladta a Kisgazdapártot a Jobbiknak!”

Az állva maradt kisgazda jelöltekkel szombaton délután egy közös nyilatkozatot is kiadtak, amelyben bejelentik, hogy nem lépnek vissza egyetlen párt javára sem, és ahogy fogalmaztak: „az Isten, Haza, Család értékrenddel összeegyezhetetlen számunkra, hogy anyagi javakért akartak bennünket eladni.”

Márkus János kisgazda politikus portálunknak elmondta, hogy kedden választási csalás gyanúja miatt feljelentést fognak tenni.

Balogh Károly, az FKgP elnöke kérdésünkre azt válaszolta, hogy a Jobbik csak azt vállalta, hogy segítséget nyújt az FKgP-t ért igazságtalanságok kiküszöböléséhez, de szerinte ez nem áll összefüggésben azzal, hogy az FKgP visszalépteti jelöltjeit a Jobbik javára.

A Jobbik nem először keveredik botrányba a választási visszaléptetésekkel kapcsolatban. Alig egy hete került nyilvánosságra az a hangfelvétel, amelyen Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője az LMP jelöltjének pénzt ajánl a visszalépésért cserében.

Az ügyben megkerestük a Jobbikot is. Azt szerettük volna tudni, hogy valóban létezik-e olyan dokumentum, amelyben a Jobbik anyagi juttatásokat ajánlott fel a kisgazdajelöltek visszalépéséért, valamint azt, hogy honnan van a Jobbiknak pénze arra, hogy ellenzéki jelöltek visszaléptetését, ellenzéki pártok irodáinak fenntartását és jogászainak munkadíját finanszírozni tudja.

Cikkünk megjelenéséig kérdéseinkre nem válaszoltak.

Összesen 240 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Felmerül az emberben a költői kérdés, hogy miért kell feltétlenül leváltania a Fideszes korrupciót, ha azt kizárólag egy másik korrupcióra tudja csak lecserélni.

És ez a "Jobbik" ígér tisztes kormányzást...Szavazz 8-án a kormányra ,mely a politika minden dimenziójában - gazdaság , szociális juttatás , nemzetközi színtér stb - SOKKAL jobb az összes ellenzéki pártnál !

Ha a Kisgazdákra gondolsz, teljesen igazad van!!

Elolvastad a 6 pontot is, hogy mit ajánl a Jobbik az amúgy teljesen esélytelen kisgazdáknak?
Ez az egész nem szól másról, minthogy a Kisgazda vezér dörgölőzik a Párthoz, hátha csurran-cseppen valami, mert jól leleplezte a Párt legfőbb riválisát.

Az Újak. A Tiszták.
Ja, nem.

Valószínűleg politikai világrekord: már örökös ellenzékben KORRUMPÁLÓDOTT az ún. Jobbik, mindenfajta értelemben.

Ez miként következik a fenti cikkből?

Tiszta kézzel? Magyar szívvel? Lol.

Ma Fidesz pontosan úgy viselkedik, mintha ő lenne a Párt, ezért írom ezt így.
Amúgy az nem kétség, hogy a Fidesz a legnagyobb párt ma, de az is tény, hogy utánuk a Jobbik következik, szóval azért ez nem egy "pöcsköszörű" párt. Szimpatikusnak pedig továbbra sem szimpatikusak nekem, de én a tisztességes versenyt szeretem, az pedig amit ma a Fidesz csinál, minden csak nem tisztességes. (Lásd pl. az ÁSZ ráengedése az ellenzéki partokra.)
A kisgazdák korrumpálási kísérleténél pedig történtek már mocskosabb dolgok is ma Magyarországon. A helyzetet pedig enyhén szólva árnyalja a "pöcsköszörű" kisgazda párt vezetőjének a viselkedése.

"Az ÁSZ a kormánypártokat is vizsgálja".
Te ezt teljesen komolyan írod???????????????????

És még te írsz arról, hogy én hülyeséget írok...

Így lesznek "porszívó" ügynökökből szavazatvásárló ügynökök. Kereskedő szellem. Még ők szidják a ..... Hosszú!
Ha hatalomra kerülnének eladnák az országot.

Mitagadás. Engem mondjuk kevésbé fáraszt le, ha pénzt ígérnek visszalépésekért, mintha az elveiket adják el Heller anyó buksisimijéért cserébe.

Végülis aki a visszalépésért pénzt fogad el, attól jobb megszabadítani a magyar választópolgárokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés