Pénzt ajánlott a jobbikos az LMP-snek

2018. március 19. 14:37
„Ha kifizetjük, visszalépsz?” – kérdezte a jobbikos Farkas Gergely az LMP jelöltjétől, Midi Melániától egy hangfelvétel szerint. Mindketten a kiskunhalasi körzet képviselőjelöltjei. Farkas nem tagadja az elhangzottakat, de szerinte nem volt komoly az ajánlata, mindenesetre elnézést kér.

„– Biztos, hogy nem fognak egy Fideszt támogatni, és biztos, hogy egy Gyurcsány-fan DK-st sem fognak, úgyhogy nem maradt nekik más. És mondom, nekem minden szavazat számít, mert én bízok abban, hogy azért – és nem akarok, tehát most is úgy fogalmazok, hogy csoda kellene, hogy nyerjek.
– Hát igen, csak vágod, én meg ha már itt minusz 10-ben végigszenvedtem ezt az aláírásgyűjtést, meg oda-vissza rohangáltam, meg nem kevés pénzembe is került, hogy én most itt kocsikáztam föl-alá, meg az embereket, na szóval, érted. 
– Ti nem kapjátok meg a jelölti támogatást? 
– Hát majd. De hogyha visszalépek, akkor nem kapom meg. 
– Hát ja. 
– És én már megrendeltem a plakátjaim, mindent, szóval ha nekem ez egy 600 ezerben nincs benne, akkor ... de ezt utána fogják ugye kiutalni. Március 20 után. Ezért cink, mert akkor most igazából azokkal mit csináljak. Honnan fogom kifizetni, érted?
– Miért, ha kifizetjük, akkor visszalépsz?
– Hát... nem erről van szó, nyilván. Meg azért... na, ez kicsit azért erős volt.”

Ez a beszélgetés zajlott le a kiskunhalasi körzet két képviselőjelöltje, Farkas Gergely (Jobbik) és Midi Melánia (LMP) között. Farkas eszerint akár még fizetett is volna azért, hogy az LMP-s jelölt visszalépjen.

A hangfelvételt az Origo közölte.

Ennek kapcsán a Mandiner mind a Jobbikot, mind az LMP-t megkereste, délután folyamán reagáltak megkeresésünkre.

A Jobbik sajtóosztálya Farkas Gergely Facebook-posztját ajánlja figyelmünkbe.

Farkas Gergely a délután folyamán Facebook-posztban közölte kommentárját, melyben nem tagadta a hangfelvétel valósságát, a felvetés tényét. De szerinte ez „vicces felvetés” volt, viszont így is elnézést kér érte.

„Bár eddig is sejtettem, a ma ellenem megindult lejárató kampány egyértelműen bizonyítja, hogy nagyon szoros lehet az állás jómagam és Bányai Gábor között a választókerületben. Ilyenkor szoktak ugyanis elindulni a negatív kampányok. De mi is történt? Találkoztam az LMP helyi jelöltjével, akivel úgy éreztem, hogy egy laza, jó hangulatú beszélgetést folytatunk, így aztán ez a légkör hatotta át az egész kommunikációt. Mivel közös a kormányváltás célja, ezért adta magát, hogy a visszalépések is szóba kerüljenek. Ha valaki végighallgatja a beszélgetést, egyértelmű lesz számára, hogy nem ajánlottam fel a visszalépésért pénzt, ezért a fideszes médiumok hazugságaival ellentétben a vesztegetés fel sem merül. Nem pénzért vetettem fel a visszalépést, hanem a közös politikai cél érdekében. A hangfelvételben hallható felvetés részemről elhangzott, de természetesen nem komoly szándékkal, ez jól érzékelhető abból, hogy nem kijelentésként, hanem egy hangsúlyból is érezhetően vicces felvetésként hangzott el. Ettől függetlenül ez még ilyen formában is hiba volt részemről, ezért elnézést kérek” – közölte Farkas.

„Ez a felvétel is azt bizonyítja, hogy az LMP jelöltjei nem zsarolhatóak” – ezt pedig az LMP sajtóirodája közölte a Mandinerrel a kiskunhalasi ügy kapcsán.

 

Összesen 181 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem rossz ez a Melani, mert midizhető, de azért 600.00-et nem ér.

X gon give it to ya
Fuck wait for you to get it on your own
X gon deliver to ya

Úgy értem 600ezret...

na jellemzo, akis ribi lempes riszalja magat hogy mennyi penzebe van az egesz, aztan mikor a celzast elertik akkor jatssza az eszet hogy o (politikailag) nem is kurva...

Csak úgy mellesleg: Ki vette fel ezt a beszélgetést? Olyan, mintha egy kocsiban készült volna, tehát vagy az LMP-s vagy a Jobbiso jelölt

A Mások. Az Újak. A Tiszták. A 21. századiak.

Röhögnöm kell...

Simlis, mint Márki-Zay meg az őt támogató média.

"Márki-Zay eltörölte a 101 nm-esnél kisebb lakások ingatlanadóját Hódmezővásárhelyen" - írja a 24.hu
https://24.hu/fn/gazdasag/2018..

Ebben a formájában azonban nem igaz.
A megválasztása után kijelentette, hogy nincs meg a feltétele a költségvetésben az ingatlanadó eltörlésnek. Erre a Fideszes képviselők javaslatként beterjesztették a 101 négyzetméter alatti ingatlan adójának az eltörlését, amelyet most megszavaztak.
Így valótlan az állítás, hogy "Márki-Zay eltörölte a 101 nm-esnél kisebb lakások ingatlanadóját Hódmezővásárhelyen". A valós az lenne: A Fidesz képviselők eltörölték a 101nm-nél kisebb lakások ingatlanadóját Hódmezővásárhelyen.

A kérdés még nem ajánlat szerintem, maximum puhatolózás.

Pontosan.

Az lmp-nek csak az összefogás SZÍNLELÉSE az érdeke (hogy ne lehessen Orbán-bérencezni, és hogy valamennyire felüljön az összefogásos hisztivonatra), DE valójában abszolút ellenérdekelt a jelölt-koordinációban:

- Sehol sem ők az esélyesek egyéniben (még Szél és Hadházy sem egyértelmű ellenzéki első erők!): alapvetően az lmp-jelöltek visszalépését akarja az mszp/dk és az ún. jobbik lásd az ominózus hangfelvételt). Cserébe semmit nem tudnak adni az lmp-nek (semmi legálisat :D).

- Az 5%-ért küzdenek, minden egyes egyéni visdzaléptetés ezt veszélyezteti, direkt módon, és akkor még az indirekt politikai hatásról nem is beszéltünk. Ha pedig megugornák a küszöböt, lehet, hogy mondjuk 3-4 fős frakciójuk lenne csak 6-8 fő helyett...

Meghallgattam még egyszer ezt a videót. Ez gyakorlatilag semmi.

Azért kíváncsi vagyok, melyikőjük készítette a felvételt, aztán juttatta el az origónak. Én azt a jelöltet rúgnám ki, méghozzá azonnal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés