Szégyellem, hogy magyar vagyok

2018. március 7. 19:11

Karáth Kata
Guardian
Magyarságom egyfajta csúf bőrbetegséggé vedlette át magát amit zavartan igyekezek levakarni magamról.

„Mostanában nem igazán szeretek magyar lenni. Az elmúlt években a magyarságom egyfajta csúf bőrbetegséggé vedlette át magát amit zavartan igyekezek levakarni magamról. Külföldön megpróbálom elnyomni az akcentusomat és egyszerűen csak »világpolgárnak« vallani magamat. Megfogadtam, hogy sosem lesz magyar párom és semmiképpen sem fogok letelepedni a szülőföldemen. Gyűlölöm, hogy a világ számára nem vagyunk mások mint egy apró ország csordulásig tele szűkagyú emberekkel, akik egyenesen élvezik az elharapódzó zsarnokságot. Régebben Magyarországot szinte sosem említették a nemzetközi sajtóban. Most azonban az első számú példa vagyunk az antiliberális irányelvekre Európában. Amit azonban talán a leginkább gyűlölök, hogy a magyar kormány elő akarja írni, hogy ki az »igazi« magyar.

Egy aktivista blogger barátnőm, Lehotai Orsolya, akivel már középiskola óta ismerjük egymást, egyszerűen csak így foglalja össze a jelenlegi helyzetet: Orbán Viktor miniszterelnök megpróbálja ránk, azaz a fiatalabb generációra erőszakolni, hogy magyar ma csak az lehet aki »fehér bőrű, heteroszexuális, keresztény vagy legalábbis nem muszlim – egy teljesen egysíkú élet rabja«. Így Orsolya most már inkább csak azt mondja, hogy Magyarországról jött, de nem vallja magát többé magyarnak. Egy ilyesfajta hovatartozással már nem tud azonosulni, és most már én sem.

A kormány kacérkodása a »fehér« nacionalizmussal kész irónia, addig amíg ugyanúgy kacsingat a magyarok ázsiai gyökerei felé ezzel hirdetve etnikai páratlanságunkat. »Brüsszelben nincsenek rokonaink, de amikor Kazahsztánba megyünk, ott hozzánk közeli emberek között vagyunk,« jelentette ki Orbán egy korábbi közép-ázsiai útja során. Továbbá a kormány nem régiben jelentette be, hogy 300 millió Forinttal támogatja az idei Kurultáj hagyományőrző fesztivált, amely kétévente ünnepli a magyar és legalább 27 rokon turáni nemzet közös múltját egy többnapos »törzsi gyűlés« keretében.

Úgy tartják, hogy a magyarok őshazája valahol az Urál hegységtől Keletre tehető. A pontos eredetünkről heves viták folynak, de a szakértők abban megegyeznek, hogy valahonnan Belső Ázsiából származunk. Az őseink lovas nomádok voltak, akik örökös vándorolásuk mellett hírhedtek voltak a hátrafelé nyilazó harcmodorukról és hitük alapja pedig a sámánizmus volt. Azonban a 9. század végére mégiscsak letelepedtünk Európa szívében, a Kárpát-medencében.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 240 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rasszista ez a javából!

Én szeretek itt élni, elfogadom a különböző intelligenciájú, különböző származású honfitársaim az. Büszke vagyok rájuk, akkor is ha nem lettek olimpiai bajnokok, nobeldíjasok.

Magyarnak lenni nem származás, hanem vállalás kérdése. Ennek a nőnek szabad választása magyarságról való lemondás.
Agyő!

"Azonban a 9. század végére mégiscsak letelepedtünk Európa szívében, a Kárpát-medencében.”

Kisanyám, írásod alapján a te őseid nem a 9. században telepedtek le a Kárpát-medencében.

Aki ilyen buta , az vakaródzon csak...

Kata, ne is gyere többet haza.

Egy sótlan, baxatlan picsa lehet ez a Kata. Segítsen már rajta valaki.

Kedves (még mindíg) Jobbikos honfitársaim, hogy érzitek magatokat amikor egy csapatba kerültök egy ilyen "Karáth"-al? Annyira gyűlölitek Orbánt hogy még ez is belefér? És ha még ez is belefér, akkor vajon még mi minden fér bele? Belegondolni sem merek.

Pedig én meg egy fél éve még rájuk akartam szavazni. Jól ebaxta ezt Vona, ha nem áll át az ellenséghez akkor a jobboldalon most tényleg lett volna esélye. A másik oldalon sosem lesz.

Nyomják a szokásos balos politikai agendát. Egy szavukat nem tudom elhinni, annyira ócska ez a világpolgárkodás.

Egyébként meg top komment a Guardian oldalról:

"Flip the argument, so why should Viktor Orbán pander to multiculturalism and migration? It is clear there are all sorts of problems across Europe in countries that have accepted far too many migrants. Whats wrong with Hungary just wanting to be Hungarian?"

Én is sokszor gondolok erre. Direkt csinálják, hogy felhívják magukra a figyelmet. Bár ezek erősen elkötelezettek, szóval, lehet, hogy komolyan gondolják a dolgot, legalábbis részben. Például a hivatkozott "aktivista" barátnő, a bizonyos "Lehotai Orsolya," gender-studiest nyom a CEU-t.

Tényleg nem tudom, mit gondoljak erről. A politikában is vannak karrieristák, akik csak felmondják az ideológiai paneleket, és élvezik a médianyilvánosságot. Ahhoz viszont, hogy évekig ilyen szarokat tanulj, ebből írd a diplomamunkádat, ehhez kitartás is kell, nehéz "hit" nélkül végigcsinálni.

Ez nem szőke! Csak egy idióta tyúk.

Elég sok a "This comment was removed by a moderator..." :)

"Szégyellem, hogy magyar vagyok"

„A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntösében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán...”

Ön legfeljebb magyar állampolgár.

Mi is szégyelljük, hogy magyar vagy.

Válaszok:
Senye Péter | 2018. március 8. 8:02

Ha valaki kíváncsi az eredetire:
https://www.theguardian.com/co..
'Opinion' rovatban jelent meg.

"Magyarságom egyfajta csúf bőrbetegséggé vedlette át magát amit zavartan igyekezek levakarni magamról."
Szép magyar neved van, és keresztény...
szdazanyád

"Azért az nem semmi, ilyen névvel egy nagy példányszámú angol ujságban ilyen cikket írni.

Vannak a hücpének fokozatai. Ez már groteszk."
Nem igazán groteszk.
Sokkal inkább választásokra szóló érzelmi-tudati behatolás a brit szigeteken dolgozó magyar fiatalok agyába, Guardian/Soros-módra.

Semmi gond, mi is szégyellünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában