Kopogtat a valóság

2018. március 5. 6:29

Szerető Szabolcs
Magyar Nemzet
Stop, Guterres?! Nos, ez viccnek is rossz.

„Egy hét telt el a váratlan eredményt hozott hódmezővásárhelyi polgármester-választás óta, s ennyi idő elegendő volt ahhoz, hogy kirajzolódjon, milyen folyamatokat indított el Márki-Zay Péter meglepetésgyőzelme a magyar politikában. A közvélemény-kutatásokból, elemzők spekulációiból, propaganda-hadjáratokból és a politikai aktivistákat alkalmazó kormánymédia hírtorzításából gyúrt univerzum egyszerűen felkenődött a valóság betonfalára. A jó előre az április 8-i parlamenti választás főpróbájának elkeresztelt időközi megméretés rácáfolt a politikai erőviszonyokkal, az esélyekkel kapcsolatos eddigi tudásunkra, vagy legalábbis megkérdőjelezte azt.

A miniszterelnök egyik kedvenc újságírója szokta sűrűn emlegetni Cseh Tamás nyomán a család hosszú ideje elutazott, Valóság nevű nagybátyját. Most mintha ő kopogtatna az ajtón; kinek nem várt, féktelen örömet, kinek rég nem érzett, jeges riadalmat okozva. A valósággal régóta levelező viszonyt sem ápoló kormánysajtó meglepetésében előbb csak kereste a szavakat, majd egyes újságírói megpróbáltak alkalmazkodni az új helyzethez, szabadulni próbálva a túlhajszolt, olykor már paródiába hajló sorosozás kényszerétől. Ám hamar kiderült, hogy új, a magyar valóságra érdemben is reflektáló nyelvezet elsajátítására a választásig már nincs idő, de igény sem a kormányzást a gyurcsányi módszert tökélyre fejlesztő módon kommunikációval helyettesítő hatalmi központ részéről. És a Fidesz elkötelezett, a rossz hírektől elzárni igyekezett, kommunikációs zárlat alatt tartott táborát is csak megzavarnák mozgósítás közben az új üzenetek. Marad hát a migráció, az ország megvédése a választás tétjeként akkor is, ha az ördögnek sem akarják tömegek megrohamozni a kerítést, s az EU kvótaügyi erőlködése sem látszik eléggé félelmetesnek. Teljes félreértés új ellenségként az ENSZ felmutatása: a világszervezet fogatlan oroszlán, amelynek még egy jól ismert, kiplakátolható vezetője sincs, aki a felkorbácsolni igyekezett gyűlölet tárgya lehetne. Stop, Guterres?! – nos, ez viccnek is rossz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerető Szabolcs figyelmébe is : 2002-2010 között csődbe juttatták az országot azok , akik most is fűt-fát ígérnek , mint akkor is . Azt a kormányt szidja SZ. Sz. , aki a szoci 25 milliárd IMF hitelt visszafizette , megszorítások nélkül ! Nem Gutieres az ellenfél , hanem a migráns-áradat a No go zónák , a demográfiai gyarmatosítás . Szerető - és mindenki - vesse pillantását Európára migrációs állapotára , ha jót akar magának , s nem akar helyrehozhatatlan károkat .

Valóság nagybácsi majd április 8-án fog bekopogtatni. Nem csak Hódmezővásárhelyre. Meglátjuk, ki mennyire fog örülni a rég nem látott rokonnak.

Muszáj ezt az idióta, gerinctelen áruló Szeretőt állandóan citálni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés