Gulyás Gergely: A kormány a jövőben is támogatni fogja Pécset

2018. február 12. 19:57
Gulyás Gergely Pécsett kijelentette, hogy a kormány támogatására továbbra is számíthat a város.

A kormány a jövőben is támogatni fogja Pécset – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a baranyai megyeszékhelyen tartott hétfői sajtóbeszélgetésen. A politikus a Baranya 1-es választókörzetben dolgozó Fidesz-aktivistákkal való találkozás előtt újságíróknak hangsúlyozta: a pécsiek számíthatnak a kormányra.

Gulyás Gergely egyúttal a körzetért újrainduló kormánypárti országgyűlési képviselőtársa, Csizi Péter támogatását ajánlotta a választókerület szavazóinak. A voksolás döntően az egyéni választókerületekben dől el – hívta fel a figyelmet. Újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: a város nehéz gazdasági helyzete, „bármennyi idő is telt el a szocialista korszak óta – részben az önkormányzati cégekben görgetett adósságok miatt – még mindig a múlt nehéz öröksége”.

A megyeszékhely döntően a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) folytat tárgyalásokra arról, hogy milyen feltételekkel lehet biztosítani a hosszú távú működés fenntarthatóságát - mondta, majd kiemelte: olyan megállapodásra törekednek, ami garantálja, hogy ne termelődjön újra az adósság. Gulyás Gergely az eseményen méltatta a kormány elmúlt hét és fél évben elért eredményeit, amelyek közt kitért a foglalkoztatás jelentős növekedésére, a 4 százalék alatti munkanélküliségre, a reálbérek 2012 óta tartó növekedésére, a családi adókedvezményre, a csok-ra, az 1 százalék alatti jegybanki alapkamatra és a csökkenő államadósságra.

A migrációs válságra utalva kiemelte, mindezek az eredmények „semmivé foszlanak”, ha nincs biztonság, azt pedig – mint vélekedett – „csak a jelenlegi kormány képes garantálni”. Hozzátette: az ellenzéki pártok a kérdésben „naponta, hetente változó” véleményét tekintve okkal feltételezik, hogy a határkerítést lebontanák, a migrációs politikában pedig elfogadnák a „brüsszeli diktátumokat”.

Csizi Péter arról beszélt, hogy az elmúlt nyolc évben a pécsiek kormányzati támogatással tudták saját kézbe venni a vízszolgáltatást, lebontani a 25 emeletes magasházat, felújítani a korábban életveszélyes iskolákat és modernizálni az állatkertet. Kiemelt kormányzati támogatásnak köszönhetően érkezett a városba nyolc új befektető és szintén a kormánynak köszönhető, hogy a British American Tobacco (BAT) pécsi dohánygyára nem zárta be a telephelyét, hanem ehelyett új gyártóegységeket alakított ki a megyeszékhelyen, új munkahelyeket hozva létre – sorolta a politikus. Az újraválasztásért induló képviselő szerint Pécsnek különösen fontos, hogy olyan parlamenti képviselője legyen, akiben partnert lát a kormány.

(MTI)

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés