Nem taníthatják többé Andalúziában, hogy két nem létezik

2018. január 31. 19:09
Az andalúziai szocialisták által elfogadott törvény a pubertást meggátoló szerek szedését is lehetővé teszi a gyerekeknek.

Az LMBTI-kisebbségeket védő törvényt fogadott el az andalúziai szocialista kormányzat – írja a Life Site News.

A spanyol tartomány kormánya egy LMBTI-„kiképzés” elvégzését írja elő az iskoláknak, a médiának és az egészségügyben dolgozóknak, azzal a céllal, hogy „megakadályozza az LMBT-ellenes viselkedést a közszférában, az oktatásban, az üdülés és sportok területén, a családi körben és egyéb területeken is”. Az új szabályozás több, állami engedéllyel rendelkező katolikus iskolát is a melegjogi oktatás elvégzésére kötelez.

„Az andalúziai LMBTI-személyek és családjaik jogairól, megkülönböztetés-mentességéről és egyenlő bánásmódjukról szóló törvényt” a tartományi parlament szocialista többsége fogadta el, és egy szintén a szocialisták által beterjesztett, egész Spanyolországra vonatkozó törvénytervezeten alapszik.

A törvény annak biztosítását is elvárja a kormánytól, hogy a média „önszabályozással alkalmazkodjon a törvényhez, olyan etikai elvárásokat megtestesítve, melyek tiszteletben tartják az egyenlőséget, megakadályozzák a szexuális irányultság és nemi identitás szerinti diszkriminációt, mind az információs tartalmat, mind a használt nyelvezetet tekintve”.

Az elfogadott törvény még azt is tartalmazza, hogy a gyermekeknek joguk van a pubertást megakadályozó szerek használatára annak érdekében, hogy „meg tudják akadályozni egy nemkívánatos másodlagos nemi jellegek kialakulását”.

A lefektetett alapelvek többek között az olyan „averzív terápiák” végrehajtását is megtiltják, melyek „kísérletet tesznek valamely személy kinyilvánított szexuális irányultságának, vagy nemi identitásának átalakítására, megszüntetésére, vagy elnyomására”.

Ezentúl Andalúziában az oktatási anyagoknak sem szabad „binárisnak lenniük” –

vagyis nem tanítják majd a gyerekeknek, hogy két nem létezik, az iskoláknak inkább azt kell hirdetniük, hogy mindenkinek joga van más nem felvételéhez.

„A tanterveknek olyan módszertanokat kell magukba foglalniuk, melyek tiszteletben tartják a magukat az LGBTI-közösség tagjainak vallók jogait, mindemellett olyan tantervi projekteknek is helyet kell adni, melyek lehetővé teszik az érzékeny, szexuális-nemi nevelést, ezáltall elkerülve és meggátolva a diszkriminációt”.

A szabályozásokat „enyhe mértékben” megsértőkre akár 6 ezer eurós (1,9 millió forint) büntetés is kiszabható, míg a törvény súlyos megsértéséért akár 120 ezer euró (37 millió forint) is járhat.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szegény El Cid, hát ezért űzte ki a mórokat?

Egyre ijesztőbb és fenyegetőbb ez a kapitális - mert a természetjogot elvető - tévedésen alapuló politikai nyomulás , mely már hatalmi szóval akarja ráerőszakolni a saját durva perverzitását azokra , akik megvetik e beteges gondolkodásmódot . Meg kell találni a szervezett ellenállás eszközeit és módjait .

Megérdemelnének még egy polgárháborút.

Háááát, Kanada és Svédország után akkor is furcsa, hogy itt üti fel a fejét ez a genderpestis.

Írásából látszik , hogy fogalma sincs , mi a természetjog...

Öröm lesz Andalóziában normálisnak lenni.

Mondom , hogy nem érti...

Hogy lehet ilyen törvényt megszavazni? Egyszerű többség elég hozzá? Választók akaratát mennyire tükrözheti?
Vagy ez nem számít semmit, szoci + liberális többség van a parlamentjükben, megszavazhatnak minden hülyeséget?

A homoszexuálisok aránya olyan 5% körüli, ebből gondolom, hogy a transzneműek aránya ezrelék alatti.
Egyrészt jelzi a baloldali mozgalmak kiürülését is, hogy mint a cápáknak folyamatosan úszniuk kell, hogy el ne süllyedjenek, nekik folyamatosan újabb és újabb "elnyomott" kisebbségeket kell találniuk, most már az ilyen ezrelék alatti csoportok maradtak. (ahogy a vérfeministák sem lehetnek sokkal többen, hiába igyekeznek ráhúzni arra, hogy minden nő nevében beszélnek)
Másrészt egyre gátlástalanabbak, gyerekek hormonkezelése a szülők megkerülésével? Cenzúra és a szólásszabadság felszámolása hatalmas büntetésekkel? Egyházak önállóságának korlátozása?
Csak egy pillanatra játszottam el azzal a gondolattal, hogy mi lenne a visszhangja, ha a magyar vagy a lengyel parlament hozna hasonló retorziókat mondjuk a "nemzet egysége" ellen megnyilvánulókkal szemben.

Válaszok:
Megtalálta | 2018. február 1. 11:32

Lehet , hogy sátánista is , de hogy olyasmihez is magabiztosan hozzászól , amihez nem ért , az biztos .

Makacsul írja a zagyvaságokat : Ön keveri a pozitív jogot a természetjoggal . Érti ?

"tornaórán egy öltöző lesz"

És közös zuhanyzó lesz az iskolákban? Vagy minden egyes "nemnek" lesz külön-külön?

A nemi identitásproblémával küzdők aránya (nem a homoszexuálisokról van szó) ezrelék nagyságrendű. És ezek lelki békéjére hivatkozva akarják szétrobbantani a hagyományos nemek kategóriarendszerét.

Veszett ügynek tűnik, egyébként. Én úgy látom, hogy különféle formában, de mindenhol a saját sírjukat ássák a baloldaliak.

Kérdeztem : tudja-e mi a pozitív- és természetjog különbsége ? Ha tudná , nem írná itt sorozatosan a blabláját...

Ezt csak támogatni tudom. Milyen jó lesz majd 2 helyett 52 db
100 méteres síkfutásdöntőt nézni az olimpián!

Énnél kevesebbért bombázták Irakot.

Valóban, a nő az talán.

Ez a blabla csak az ön fejéből pattant ki . Nézzen már utána egy filozófiai lexikonban ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés