Nem taníthatják többé Andalúziában, hogy két nem létezik

2018. január 31. 19:09

Az andalúziai szocialisták által elfogadott törvény a pubertást meggátoló szerek szedését is lehetővé teszi a gyerekeknek.

Az LMBTI-kisebbségeket védő törvényt fogadott el az andalúziai szocialista kormányzat – írja a Life Site News.

A spanyol tartomány kormánya egy LMBTI-„kiképzés” elvégzését írja elő az iskoláknak, a médiának és az egészségügyben dolgozóknak, azzal a céllal, hogy „megakadályozza az LMBT-ellenes viselkedést a közszférában, az oktatásban, az üdülés és sportok területén, a családi körben és egyéb területeken is”. Az új szabályozás több, állami engedéllyel rendelkező katolikus iskolát is a melegjogi oktatás elvégzésére kötelez.

„Az andalúziai LMBTI-személyek és családjaik jogairól, megkülönböztetés-mentességéről és egyenlő bánásmódjukról szóló törvényt” a tartományi parlament szocialista többsége fogadta el, és egy szintén a szocialisták által beterjesztett, egész Spanyolországra vonatkozó törvénytervezeten alapszik.

A törvény annak biztosítását is elvárja a kormánytól, hogy a média „önszabályozással alkalmazkodjon a törvényhez, olyan etikai elvárásokat megtestesítve, melyek tiszteletben tartják az egyenlőséget, megakadályozzák a szexuális irányultság és nemi identitás szerinti diszkriminációt, mind az információs tartalmat, mind a használt nyelvezetet tekintve”.

Az elfogadott törvény még azt is tartalmazza, hogy a gyermekeknek joguk van a pubertást megakadályozó szerek használatára annak érdekében, hogy „meg tudják akadályozni egy nemkívánatos másodlagos nemi jellegek kialakulását”.

A lefektetett alapelvek többek között az olyan „averzív terápiák” végrehajtását is megtiltják, melyek „kísérletet tesznek valamely személy kinyilvánított szexuális irányultságának, vagy nemi identitásának átalakítására, megszüntetésére, vagy elnyomására”.

Ezentúl Andalúziában az oktatási anyagoknak sem szabad „binárisnak lenniük” –

vagyis nem tanítják majd a gyerekeknek, hogy két nem létezik, az iskoláknak inkább azt kell hirdetniük, hogy mindenkinek joga van más nem felvételéhez.

„A tanterveknek olyan módszertanokat kell magukba foglalniuk, melyek tiszteletben tartják a magukat az LGBTI-közösség tagjainak vallók jogait, mindemellett olyan tantervi projekteknek is helyet kell adni, melyek lehetővé teszik az érzékeny, szexuális-nemi nevelést, ezáltall elkerülve és meggátolva a diszkriminációt”.

A szabályozásokat „enyhe mértékben” megsértőkre akár 6 ezer eurós (1,9 millió forint) büntetés is kiszabható, míg a törvény súlyos megsértéséért akár 120 ezer euró (37 millió forint) is járhat.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124492