Szégyen, amit a kormány a közfoglalkoztatottakkal művel

2018. január 29. 22:00

Demokratikus Koalíció
MTI-OS
A közfoglalkoztatottak bére a kétharmadát sem éri el a minimálbér nettó 91770 forintos összegének.

„A közfoglalkoztatottak bére hosszú évek óta havi 54300 forint, a kétharmadát sem éri el a minimálbér nettó 91770 forintos összegének. Ráadásul ezt a kormány ígérete szerint még évekig nem akarják emelni, úgymond »nevelő célzattal«, hogy minél többen próbáljanak inkább a munkaerő-piacon munkát találni. 

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás szerint a közmunkások helyett inkább a kormány szorulna nevelésre: meg kéne értetni vele, hogy a piacon ő is csak olyan szereplő, mint mindenki más, ha tehát senki nem foglalkoztathat dolgozókat a minimálbérnél kevesebbért, akkor ezt ő sem teheti meg 183 ezer emberrel. Ráadásul a Közgazdaságtudományi Intézet négy évvel ezelőtti kutatásából már világosan kiderült: jelenlegi formájában a közmunka csapdába zár, nemhogy elősegítené, kifejezetten akadályozza a munkaerő-piacra történő visszatérést. 

A DK és a Szolidaritás a kormányváltás után a közfoglalkoztatottak bérét a minimálbér szintjére emeli, a közmunka-programot pedig úgy alakítja át, hogy az valóban segítse a munkájukat elveszítőket újra a munkaerő-piacon találni megélhetést.”

MTI Országos Sajtószolgálat

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Volt balszerencsém belenézni Őrült Fletó mai ATV-s performanszába.
Arra kaptam fel a fejem, hogy nem vehet részt a DK-kormány munkájában, aki a diktatúrában szerepet vállalt... mondom mifene, ezek most előveszik a 90 előtti kádereket??? (Diktatúra - naivan a legutolsó tényleges magyarországi diktatúrára asszociáltam...) Erre egy perc alatt kiderült, hogy a "diktatúra", az 2010-2018-at jelenti a DK-szótárban...

Pontosan.

Egyébként nem is nagyon feszegetik a témát... igazából a diktatúrázós műsor megy (meg a ki kivel fog össze, és kinek a hibája, hogy ki kivel nem fog össze), de érdemi + pozitív + kellően konkrét + megvalósítható (!) elgondolással egyik ellenzéki párt sem rukkolt elő a kampányban...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés