Választás 2018

Az MSZP aláírásgyűjtésbe kezd a 3-as metró akadálymentesítéséről

2018. január 29. 14:31

Horváth Csaba szerint a lifteken kívül nincs más megoldás, amely kielégítheti a mozgássérültek, a kismamák és az idősek igényeit.

Az MSZP szerint még ezen a héten elkezdődhet az ellenzéki pártoknak a 3-as metró teljes akadálymentesítését célzó népszavazási aláírásgyűjtése, ha a Kúria kedden elutasítja a kezdeményezés ellen benyújtott fellebbezést. 

Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Tarlós István főpolgármester megoldás helyett kifogásokat keres, holott a mozgássérülteknek, a kismamáknak és az időseknek szükségük lenne a teljes akadálymentesítésre. Kiemelte, a megállókhoz épített lifteken kívül nem ismer más olyan megoldást, amely maradéktalanul kielégítheti az érintettek igényeit.

Horváth Csaba kérdésre válaszolva pénzügyileg is ostobaságnak nevezte a mintegy 20 milliárd forintba kerülő akadálymentesítés kihagyását, mivel szerinte így az Európai Unió ennél akár nagyobb összeggel is csökkentheti a beruházás támogatását.

Az MSZP ismételten szólt arról is, hogy szerintük a főpolgármester elherdálja a város vagyonát, amikor „bármi áron szabadulna” a Bálnától.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124361

Ajánljuk még a témában