A templomban szólalt fel az ellenzéki jelölt ellen a plébános

2018. január 14. 15:08

A hódmezővásárhelyi plébános reméli, hogy a beszéde után az emberek helyesen fognak majd dönteni a szavazófülkében.

A vasárnapi mise után civilben fordult a templomban ülő hívekhez Németh László esperes, a hódmezővásárhelyi Szent István téri plébánia vezetője. A plébános az ellenzéki jelölt, Márki-Zay Péter Hír TV-ben elhangott interjúja miatt érezte úgy, hogy még az áldás előtt fel kell szólalni. 

Márki-Zay Péter – aki egyébként az egyházközségben együtt dolgozik Németh Lászlóval – az említett interjúban a kommunista diktatúrához hasonlította a jelenlegi rendszert, ami Németh szerint „rendkívül merész kijelentés.” A plébános ezután felsorolta, hogy a magyar katolikus egyház és Hódmezővásárhely mennyi mindent köszönhet a kormánynak. 

„A második világháború óta a magyar népnek és a magyar egyházaknak, nem csak a katolikus egyháznak, nem volt olyan lehetősége, hogy ilyen támogatást élvezzen, mint a jelenlegi kormány által, amit kap. Az oktatásban, az egészségügyben, szociális téren, könyvkiadásban, és lehetne sorolni. Hódmezővásárhelyen már itt van a pénz a számlán, most kezdjük építeni a kertvárosban a harmadik katolikus templomot” – részletezte Németh. Majd kijelentette: szerinte a hívek mindezeket megismerve tudnak majd helyesen dönteni a szavazófülkében. 

A videó folytatása itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123584