Titokban fogadtunk be 1300 menekültet

2018. január 11. 22:50
Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár szerint Magyarország tavaly 1300 menekültet fogadott be, biztonságuk érdekében azonban az erről szóló kormányzati döntést nem hozták nyilvánosságra.

1300 menekültet fogadott be tavaly titokban Magyarország Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár szerint – közölte a Hír TV. Altusz Kristóf erről a Times of Malta nevű máltai lapnak adott interjújában beszélt. Úgy fogalmazott: az ilyen döntéseket a kormányok a menekültek biztonsága érdekében gyakorta nem hozzák nyilvánosságra.

A beszélgetés során szó esett arról, hogy Orbán Viktor a Bildnek adott interjújában „megszállóknak” nevezte a muszlim menekülteket. Altusz szerint ennyi alapján nem lehet rasszistának nevezni a magyar kormányfőt: „a muszlim közösségeket megszállónak nevezni politikai szóhasználat, amit használunk Magyarországon. Ez egy kicsit keménynek tűnhet a nyugati fülnek, de itt Magyarországon nem üt olyan nagyot” – fogalmazott.

Az államtitkár a menekültkérdésről szólva leszögezte: „nem az mondjuk, hogy Németország, vagy Franciaország bármit rosszul csinált volna. Csupán mi soha nem csinálnánk ehhez hasonlót.” 

Magyarország európai uniós kapcsolataira kitérve Altusz kifejtette: „nonszensz” arra gondolni, hogy a Budapest és Brüsszel közötti kapcsolat odáig feszülhet, hogy hazánk elhagyja az uniót. Szerinte „a család tagjaként lehetőségek széles körével találkozunk”, ennek megfelelően pedig az uniós tagság támogatottsága is 72 százalékos.

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

látom, már nagyon jól megy a duplagondol.

1. a kvóták ugyanilyen legális, menedékre jogosult bevándorlókra vonatkoznak.

2. pont ugyanilyen legális menekülteket szeretett volna vendégül látni őcsényben egy panziós.
pont ugyanilyen legálsi menekültek ellen uszítottak ott a helyiek.
és ezt az uszítást, illetve a hozzá tartozó gyűlöletbűncselekményt vette védelmébe orbán viktor.

Nem véletlen, hogy menekültek és nem migránsok. Nem gondolom, hogy nagy titok, hiszen beszélünk róla.

Megfelel a mindenkori, következetes kommunikációnak: a tényleges menekülteket befogadjuk.

Ez kell : kemény , kompromisszum nélküli ellenállás a korlátlan kvóta-mechanizmus esztelen , sőt őrült-önsorsrontó terve ellen , s egyben tisztes-emberséges , konkrét vizsgálaton alapuló , kezelhető mértékű , segítő befogadás .

nem. elkapták, azt aki kiszúrta.

Ennyire titkos!
A HÍR TV hírszerkesztői nem ismerik a statisztikai adatokat?

Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal statisztikai adatai
http://www.bmbah.hu/index.php?..

2016.I-XI.hó
menekültként elismerés.….139
oltalmazottként elismerés 259
befogadottkénti elismerés….7
elutasítás………………..3735

2017.I-XI.hó
menekültként elismerés..…..95
oltalmazottként elismerés 980
befogadottkénti elismerés...73
elutasítás………………..2761

A HÍR TV szokásához híven ebben a témában is csúsztat. A témát érintő teljes szakasz.

"“Sending a message that surviving the dangerous journey to Europe automatically guarantees you entry is wrong. That would encourage even more migration,” he cautioned.

Mr Altusz argued that the EU mechanism was flawed because, once resettled, migrants could move freely between Member States, that way rendering the quota irrelevant.

Last year alone, he claimed, Hungary took about 1,300 refugees but, very often, such cases were not publicised by the government as it could put the beneficiaries in danger.

“Those requiring refugee status can come to Hungary,” he said."

Röviden: Magyarország határán az erre kijelölt helyen regisztrált migránsokat fogadja és elbírálja a kérelmüket, s amennyiben a menekült státusz megilleti őket akkor beengedi.
Nem fogadja el azonban a kötelező elosztást ahogy ezt az EU előírná/előírja.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal pedig a honlapján havonta közli az adatokat (Bázis-Tény Eltérés), így a titkosság kizárt. Így a médiának is rálátása van az adatokra és a híreik között lehetőségük van a hiteles tájékoztatásra.

Nincs semmiféle "váltás" : a határon befogadó állomások vannak , a kerítésnél , s ezért kezdettől fogva rendezett befogadás zajlik ! Épp ez a különbség az EU és Soros őrült-aljas migrációkezeléséhez képest ! Mi szuverénül , a többiek passzív-lerohanásszerűséggel . Mi megőrizve az autonóm államhatárokat , a többiek szánalmas kiszolgáltatottságban !

A kerítés-építéssel párhuzamosan , mindig is ezt tettük ! Tudta a közvélemény is , hogy be lehet adni kérelmeket a kapuknál . Ezért nem olyan meglepő a helyettes államtitkár nyilatkozata , adatközlése . Persze , az idióta Soros-EU elleni küzdelem áll előtérben , s emiatt a valódi menekültek mentése nem kapott nagy teret a magyar tájékoztatásban , közgondolkodásban . Az 1300 fő kb. annyi , mint az első kvóta kontingens , amiről azt állította a Soros-EU , hogy ennél nem is kell több...De egyáltalán nem mindegy , hogy a saját-szuverén vizsgálatunk dönt-e , vagy idegen-brüsszeli bürokraták / most már nyíltan bevallott kvóta dömpingje / .

na, hat volt azert akkor amit jol csinaltak. mas kerdes hogy ma ilyesmiert televisitoznak a sajtot, mert hat szegeny migrancsot nem lehet orizetben tartani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés